Gümüşhane

DOKAP Çakırgöl’ü Trabzon’a Vermiş Bile

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOKAP Çakırgöl’ü Trabzon’a Vermiş Bile
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, Trabzon’un turizm destinasyonlarını artırmak için çalışmasının doğal olduğunu belirterek, “Trabzon, Gümüşhane coğrafyasına proje yapıyor da, esas biz ne yapıyoruz?” sorusunu sordu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası(TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Çakırgöl'ü turizme kazandırmak istediklerini belirterek, eski bakanlardan Faruk Nafiz Özak ile Çakırgöl turizm alanıyla ilgili yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını açıkladı.

Konu ile ilgili Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, Trabzon’un turizm destinasyonlarını artırmak, gelen yerli ve yabancı turistlere alternatif alanlar oluşturmak için çalışmasının doğal olduğunu belirterek, “Trabzon, Gümüşhane coğrafyasına proje yapıyor da, esas biz ne yapıyoruz?” sorusunu sordu.

Çakırgöl ile ilgili hazırlanan projelerin paydaşı ve hatta ana unsurunun Gümüşhane’nin olması gerektiğine vurgu yapan İl Başkanı Nas, “Bu gün itibari ile Çakırgöl ve 2005 yılında ilan edilen Çakırgöl Turizm Merkezi Gümüşhane sınırlarında bulunuyor. Lakin konu ile ilgili girişimlerde Gümüşhane her daim göz ardı ediliyor. Elbette, “Benim olsun küçük olsun” mantığıyla hareket etmek doğru değildir. Ancak Trabzon siyasetinin, bürokrasisinin bizim olan değerlere her yerde olduğu gibi sorgusuz, sualsiz ve hatta sahipsiz gibi uygulamalarda bulunması da kabul edilemez” dedi.

Turizmin bölge için önemin ve bu anlamda da Trabzon, Giresun, Bayburt gibi komşu illerle birlikte hareket etmenin zorunluluğunu farkında olduklarına vurgu yapan Başkan Nas, “ Kürtün ilçemize bağlı Bağlama, Damlı ve Kırgeliş köylerimizde yaşadığımız sorunlar herkesin malumu. Yarın Çakırgöl için de aynı sıkıntılarla karşılaşmak istemiyoruz. Bu günden tavrımızı net olarak ortaya koymak, bizim olana sahip çıkmak zorundayız. Sahip çıkmak da lafta değil; aksiyon alarak, yatırım yaparak, emek harcayarak olur” diye konuştu.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP)’ın resmi sayfasında Çakırgöl’ün Trabzon’un Maçka İlçesi sınırlarında gösterildiğini dile getiren Nas, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı bir kurumun bu yanlışı basit bir hata olarak görülmemelidir. Resmi evrak niteliğindeki bu sitede yer alan “hata” yarın geri dönülmez sonuçlar doğurabilir. Göl suyunun Trabzon’a verilmesi olayında olduğu gibi “Atı alanın Üsküdar’ı geçmesi” gibi bir durumla yarın da karşı karşıya kalabiliriz. Sorumlu olanlar, yetkiyi elinde bulunduranlar derhal harekete geçmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çakıcı’dan Anlamlı ZiyaretÖnceki Haber

Çakıcı’dan Anlamlı Ziyaret

Yeni Şafak'ın potları gündem olduSonraki Haber

Yeni Şafak'ın potları gündem oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar