Gümüşhane

Doktor Yok, Vatandaş Mağdur!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doktor Yok, Vatandaş Mağdur!
Abone ol
Hasanbey Mahallesi’nde Bulunan 7 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nin Kapısına Doktor Olmaması Nedeniyle Kilit Vuruldu!

Hasanbey Mahallesi’nde bulunan 7 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nin kapısına doktor olmaması sebebiyle kilit vuruldu. Muayene olmak için aile hekimliğine giden ve kapalı kapılarla karşılaşan vatandaşlar, mağdur olduklarını söyledi. Edinilen bilgilere göre ise, aile hekimliğinde kapalı olmasının en büyük sebebinin aile hekimliğe bağlı hasta sayısının az olması nedeniyle doktor ve hemşire ücretlerinin düşük olmasından kaynaklandığı için doktorlar tarafından tercih edilmiyor.

Gümüşhane’nin en büyük mahallesi olan Hasanbey Mahallesi’nde bulunan Sıfır Birim 7 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nin kapısına doktor olmadığı için kilit vuruldu. Aile Sağlığı Merkezi ilk açıldığında 600 olan hasta sayısı daha sonradan 2200’e çıkarıldı fakat doktor yokluğundan 1500’e düştü. 1500 hastaya hizmet veren sağlık merkezinde 3 aydır doktor bulunmazken, son olarak görev yapan doktor Nazan Kaya’nın da uzmanlık sınavını kazanarak görevinden ayrıldığı öğrenildi. Aile Sağlık Merkezi’ne doktor bulabilmek için Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilana çıkıldığı fakat hasta sayısının az olmasıyla beraber doktor maaşlarının düşük verilmesi sebebiyle, hiçbir doktor tarafından tercih edilmediği bilgisine ulaşıldı. Tedavi olmak için sağlık merkezine gelen vatandaşların da kapıdan döndüğü ve acil durumlarda çok büyük sıkıntı yaşadıkları mahalle sakinleri tarafından dile getirilirken, hemşire dışında hiçbir görevlinin olmadığı ve acil iğnelerin dışında hiçbir hizmet verilmediği öğrenildi. Gümüşhane’nin en büyük mahallesi olan Hasanbey Mahallesi’nde, özellikle pandemi döneminde daha çok hastaya hizmet vermesi gereken Aile Sağlık Merkezi’nin kapalı olması da, vatandaşların tepkisine neden oldu.

‘’Acil Bir Durumda Bir Vatandaşa Zarar Gelirse Bunun Hesabını Kim Verecek’’

Hasta sayısının az olmasıyla birlikte maaşların düştüğünü ve doktorların burayı tercih etmediğini söyleyen bir Hasanbey Mahallesi sakini, kendisinin ve yakınlarının onlarca kez 7 No’lu Aile Sağlık Merkezi’ne gittiğini fakat kapının hep kapalı olduğunu söyleyerek, ‘’ Aile Sağlık Merkezi neredeyse 3 aydır kapalı, bunun sebebini sorduğumuzda ise bize doktor olmadığı söylendi. Koskoca devlet buraya bir doktor gönderemiyor mu? Yakınlarımızın önemli iğneleri oluyor, buraya geldiklerinde ise doktor bulamıyorlar. Burada biri bu sebeple hayatını kaybetse bunun hesabını kim verecek! Bizi bazı durumlarda bazı aile hekimliklerine yolluyorlar, orada da doktorlar oraya kayıtlı olmadığımızı söylüyorlar. Biz mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Buraya gönüllü olarak bir doktor gelmek istemiş fakat Sağlık İl Müdürlüğü buna onay vermemiş. Görevi vatandaşa hizmet etmek olan bir kurum, özellikle pandemi döneminde nasıl bu tür işlemleri ağırdan alır anlamak mümkün değil’’ dedi.

‘’Doktor Alımı İçin İlana Çıkıldı’’

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından doktor alımı için 2 kere ilana çıkıldığını söyleyen Hasanbey Mahallesi Muhtarı Hamza Bayrak, ‘’Vatandaşların bu konuyla ilgili bize bir şikayeti olmadı, Kübra Kaya isimli bir doktor vardı o uzmanlık sınavını kazandı gitti. Buraya haftanın belirli günlerinde doktor geliyor. Şu anda buraya alım için ilana çıkıldı, fakat bu 3 aylık süreç içerisinde hiçbir doktor tarafından tercih edilmedi. Hasta sayısı çok fazla olmadığından dolayı pek tercih edilmiyor çünkü ücretlerde bir azalma oluyor. Gelen doktorlar uzmanlık için burada ders çalışıyor, uzmanlığı kazanıp gideriz gözüyle bakıyor. Buradan uzmanlığı kazanıp gitmenin hesabı yapılıyor. Bir doktor gittiği zaman bir süre sonra hastalar da başka yere naklediliyor’’ şeklinde konuştu. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Bir paylaşımla 2 şehri birbirine düşürdüÖnceki Haber

Bir paylaşımla 2 şehri birbirine düşürdü

ZELİHA TAŞ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.Sonraki Haber

ZELİHA TAŞ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar