Gümüşhane

Emekli, ucuz et ve kıyma kuyruğunda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emekli, ucuz et ve kıyma kuyruğunda
Abone ol
Et ve Süt Kurumu ve Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’nin yaptığı anlaşma çerçevesinde başlayan ucuz et ve kıyma satışları Gümüşhane’de dar gelirli vatandaşın yoğun ilgisini gördü.

Et ve Süt Kurumu (ESK) ve Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri (TKK) ile yaptığı anlaşma çerçevesinde ucuz et ve kıyma satışları başladı.  Kıymanın kilosu 140 TL kuşbaşının kilosu ise 150 TL olması dar gelirli vatandaşın yoğun ilgisini gördü.

Şap hastalığı uyarısıyla birlikte özellikle Ramazan ayında et fiyatlarında düşüş beklenirken, aksine fiyatlar döviz kuruyla yarışır oldu. Ülke genelinde başta Doğu Anadolu’nun kalbi olan Erzurum Hayvan pazarı ve diğer hayvan pazarlarının kapatılmasından sonra Gümüşhane’de etin fiyatı son 1 ay içinde %50’ye yakın zamlandı. Gümüşhane’deki kasaplarda ortalama kuzu eti 250 liradan, kemiksiz dana kuşbaşı da 250 liradan satılıyor. Dana kıyma ise ortalama 240 liradan alıcı buluyor. Zincir marketlerde ise bu rakamlar 300 liranın üzerine dayanmış durumda. Hal böyle iken Et ve Süt Kurumu ve Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri ile imzalamış olduğu protokol çerçevesinde vatandaşın ucuz ete ulaşabilmesi için ucuz et teminine başlandı.

“RAMAZAN AYI BOYUNCA 40 BİN CANLI HAYVAN 8 BİN 500 TON KARKAS İTHAL ET SATIŞI BAŞLADI”

Konuya dair geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Et ve Süt Kurumu Genel Müdür vekili Mustafa Kayhan, Ramazan ayı boyunca yapacakları ithalat miktarları hakkında da bilgi vererek şunları ifade etmişti “Ramazan boyunca piyasaya sunulmak üzere 8 bin 500 ton karkas ve 40 bin baş da kesime hazır büyükbaş hayvan alım sözleşmesi imzaladık. Bunlar Ramazan ayı boyunca giriş yapacak ve biz bunu piyasaya arz etmek suretiyle piyasada oluşan fiyatları dengeleyeceğiz”

Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinde yalnızca 1 kg ile sınırlandırılan ucuz et ve kıyma satışının özellikle emekli veya 65 yaş üstü vatandaşların yoğun ilgi göstermesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Haber: Zeynep KAYA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köylerde elektirik kesintisi olacakÖnceki Haber

Köylerde elektirik kesintisi olacak

Yakut: Çıkmadık candan ümit kesilmez!Sonraki Haber

Yakut: Çıkmadık candan ümit kesilmez!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar