Gümüşhane

Emniyet Kaza Verileri Şaşırttı: Gümüşhane'de Yüzlerce Kaza Meydana Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emniyet Kaza Verileri Şaşırttı: Gümüşhane'de Yüzlerce Kaza Meydana Geldi
Abone ol
Emniyet Genel Müdürlüğü, Gümüşhaneninde içinde bulunduğu Ağustos ayı trafik kaza verilerini açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Ağustos ayında meydana gelen trafik kazaları verilerini açıkladı.

Türkiye genelinde 23 bin 844 ölümlü-yaralanmalı kaza meydana gelirken 27 bin 813 de maddi hasarlı kaza yaşandı. Bu kazalar sonucu toplam 313 vatandaş hayatını kaybederken 36 bin 971 vatandaş ise yaralı olarak kazaları atlattı.

EGM’nin Ağustos ayı verilerine göre Doğu  Karadeniz’de ise 800 ölümlü-yaralanmalı kaza yaşanırken 894 kazada maddi hasarlı kaza olarak kayıt altına alındı. Bu kazalardan 17 vatandaş vefat ederken bin 427 vatandaşta yaralı olarak kazaları atlattığı açıklandı. Bölgeye bakıldığında en çok kazanın yaşandığı yer  Trabzon oldu.  Bölgede kazalar sonucu en çok vatandaşın vefat ettiği yer ise Giresun oldu.

GÜMÜŞHANE VE RİZEDE 1VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Bölgede Gümüşhane ve Rize illerinde yaşanılan kazalar sonucu bir vatandaşın hayatını kaybetti açıklandı. İki ilde toplam 298 kaza yaşanırken bu kazaların 87’si Gümüşhane’de, 211 tanesi de Rize’de yaşandı. Gümüşhane’de yaşanılan kazaların 41’i ölümlü-yaralanmalı, 46 maddi hasarlı olarak kayıt altına alındı. Gümüşhane’de bir vatandaş hayatını kaybederken 79 vatandaş yaralı olarak kazaları atlattı. Rize’de ise yaşanılan 104 ölümlü-yaralanmalı kaza yaşanırken 107 maddi hasarlı kaza olduğu açıklandı. Rize’de bu kazalar sonucu bir vatandaş hayatını kaybederken 170 vatandaşta yaralı olarak kayıt altına alındı.

EN ÇOK KAZA YAŞANILAN YER TRABZON OLDU

Doğu Karadeniz Bölgesine Ağustos ayına bakıldığında en çok kazanın yaşandığı şehir Trabzon oldu. Şehirde toplam 559 kaza yaşandı. Bu kazalarında 229’unun ölümlü-yaralanmalı kazayken 330 kazada maddi hasarlı olarak kayıt altına alındı. Şehirde bu kazalar sonucunda375 vatandaş yaralı olarak kazaları atlatırken 4 vatandaş ise hayatını kaybetti.

EN ÇOK VEFAT SAYISI GİRESUN’DAN GELDİ

Doğu Karadeniz Bölgesine bakıldığında Ağustos ayında yaşanılan kazalar sonucu hayatını kaybeden sayısının en yüksek olduğu il Giresun oldu. Giresun’da yaşanılan kazalar sonucu 7 vatandaş hayatını kaybederken 204vatandaş ise yaralı olarak kazaları atlattı.  İlde toplam 224 kaza yaşanırken bu kazaların 112’si ölümlü-yaralanmalı kaza,112’si ise maddi hasarlı kaza olarak kaydedildi.

ORDU’DA 4 VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Bölgede yaşanılan kazalar sonucu 4 vatandaşın hayatını kaybettiği şehir Ordu olarak açıklandı. Ordu’da 246 ölümlü-yaralanmalı kaza, 250 maddi hasarlı kaza meydana gelirken şehirde toplam 496 kaza yaşandı. Bu kazalardan 461 vatandaş yaralı olarak kayıt altına alınırken 4 vatandaşta hayata gözlerini yumduğu belirtildi.

ARTVİN VE BAYBURT’TA KAZA SONUCU HİÇBİR VATANDAŞ HAYATINI KAYBETMEDİ

Bölgeye bakıldığın en az kazaların yaşandığı ve kazalardan hiçbir vatandaşın vefat etmediği şehirler Bayburt ile Artvin olarak açıklandı. Bayburt’ta 30 ölümlü-yaralanmalı kaza, 21 maddi hasarlı kaza olmak üzere toplam 51 kaza yaşandı. Bayburt’ta  bu kazalar sonucu 67 vatandaşın yaralandığı belirtildi. Artvin’de ise 38 ölümlü-yaralanmalı kaza,28 maddi hasarlı kaza olmak üzere toplam 66 kaza meydana geldi. Bu kazalar sonucu Artvin’de 71 vatandaş yaralandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüş, Puanla BaşladıÖnceki Haber

Gümüş, Puanla Başladı

'Bizim insanımız size cevabını sandıkta veriyor'Sonraki Haber

'Bizim insanımız size cevabını sandıkta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar