Gümüşhane

Gazeteciler Günü mesajları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazeteciler Günü mesajları
Abone ol
Gümüşhane’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Demokrasilerin temel yapı taşlarından biri olan gazetecilik mesleği, mesai mefhumu gözetmeksizin, kamuoyunu doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevini yerine getirdikleri gibi, olayları tarafsız bir şekilde halkımıza aktararak, vatandaşlarımızın zamanında bilgilendirilmesini de sağlamaktadırlar. Bunun yanında, basın kuruluşları halkla idari birimler arasında bir köprü görevi görerek, toplumsal taleplerin dile getirilmesine vesile olurlar. Bu yönüyle gazeteciler kamuoyu duyarlılığının artmasını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili temsilcileri konumundadırlar.

İlimizde yaşanan gelişmeler hakkında vatandaşımızı bilgilendiren,  ilimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenen yerel basınımız, özveriyle yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettirerek, ülkemizle birlikte şehrimizin de kalkınmasına ve demokrasi kültürünün yerleşmesine katkı sağlayacaktır.

Bu zor görevi tarafsız, objektif ve basın ahlâk kurallarına bağlı bir şekilde yerine getiren ulusal ve yerel basınımızın değerli mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Büyük bir aşkla ve şevkle bir kamu hizmeti yürüten gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü kutlu olsun.

Gazetecilik, fedakarlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar. Biz yaptıklarımızı sizler aracılığıyla vatandaşlarımıza aktarıyoruz. Bizim görmeyen gözümüz, duymayan kulağımız sizlersiniz. Bugüne kadar şehre çok büyük katkı verdiniz. Gazetecilik mesleğinin haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri vardır. Gazetecilik, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakarlığıyla icrası zor nadide mesleklerden birisidir.  Bütün basın emekçilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Günü kutlu olsun. Bu önemli gün vesilesiyle bütün basın çalışanlarına huzurlu, mutlu ve başarılı bir meslek hayatı diliyor, görevlerini fedakarca yerine getirirken hayatlarını kaybeden basın mensuplarımıza da Allahtan Rahmet dilerim.”
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Değerli bir kamusal görevi icra eden basın çalışanlarımız, ilkeli ve tarafsız yayın anlayışından taviz vermeden haber ve bilgi akışını sağlamakta ve bu yayın anlayışından taviz vermeksizin kamuoyunu bilgilendirmektedir. Basın mensuplarımızın, hukukun evrensel ilkelerini rehber edinmeleri, insan hak ve hürriyetleri ve özel hayata saygı çerçevesinde görev yapmaları çok önemlidir. Gümüşhane ilimizde de çeşitli zorluklar ve kısıtlı imkanlara rağmen görevlerini layıkıyla yerine getiren gazetecilerimizin kıymetlerinin farkında olduğumuzun unutulmaması adına, özveri temelli bu mesleği ifa eden basın camiamızın tüm fertlerine çalışmalarında gösterdikleri hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte başta Gümüşhane basınımız olmak üzere ülkemizdeki tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlık ve esenlik dolu günler geçirmelerini diliyorum.” 
 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Basın ve yayın organları gelişen ve değişen dünyada adeta bizlerin gözü, kulağı olarak toplumsal olaylara farklı pencerelerden bakmamıza olanak sağlıyor.

Dünyadaki en zor mesleklerden biri olan gazetecilik mesleği, çok ciddi bir sorumluluk içermektedir. Basın yayın kurumlarımız demokrasimizin vazgeçilmez bir parçasıdır. Basın organlarımız sayesinde yapılan hizmetleri görme bu hizmetleri farklı pencerelerden bakarak değerlendirme ve muhakeme etme yeteneğini yerine getiriyoruz. Şehrimizde araştırmacı gazetecilik bakımından, ilkeli gazetecilik bakımından ilin sosyal ve ekonomik yapısını katkı sağlayacak gazetecilik bakımından önemli bir seviyedeyiz. Bunu açık yüreklilikle belirtmek isterim. Bunun için şehirde yaşayan herkesin şehrimizde yayın yapan gazetelerimizi okuması ve sahip çıkması gerektiğine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelere bir kez daha gazetecilik mesleğini icra etmiş ve etmekte olan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyor kendilerine çalışma hayatlarında başarılar diliyorum."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gastronomi söyleşilerinin üçüncüsü gerçekleştirildiÖnceki Haber

Gastronomi söyleşilerinin üçüncüsü gerçe...

Jandarma’dan şehit ailesine ziyaretSonraki Haber

Jandarma’dan şehit ailesine ziyaret

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar