Gümüşhane

Gaziler Günü mesajları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziler Günü mesajları
Abone ol
Gümüşhane'de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ ALPER TANRISEVER

“Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Türk milletinin gururla ve şerefle taşıdığı bir unvan olan gazilik, savaş alanlarında kazanılmış rütbelerin en büyüğü olan şehitlikten sonraki rütbedir. Şehit ve gazilerimizin, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için verdiği kutsal mücadele tarih sayfalarında kahramanlık, vatanseverlik destanı olarak yerini almıştır. 

Gaziler Günü; kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için üstün bir cesaret örneği göstererek hayatlarını ortaya koyan ve gazilik onuruna erişen kahraman vatan evlatlarını şükran ve minnetle andığımız gündür. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emsalsiz fedakarlıkları her zaman bizlere rehber olmalı, onları daima saygıyla ve hayırla yad etmeliyiz. Bugün bizlere düşen, Vatanımıza, Milletimize, Bayrağımıza ve manevi değerlerimize sahip çıkarak milli hedeflerimiz istikametinde ilerlemektir.

T.B.M.M tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik unvanının verildiği bu anlamlı gün dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize minnet ve şükran duygularımızla değerli aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzur dolu bir ömür diliyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Çimen, 19 Eylül 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik Unvanı ve Mareşal Rütbesinin verilişinin yıl dönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bu vatanın kendilerine aziz şehitlerin ve kahraman gazilerin emaneti olduğunu kaydederek, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilik ömür boyu taşınacak büyük bir onurdur. Gazilerimiz destansı tarihimizin уaşaуan abideleri, milletimizin bağımsız olma şuurunu ԁiri tutan efsaneleri ve Türk vatanseverliğinin, Türk fedakarlığının ölümsüz kahramanlarıdır. Bugün de aynı azim ve kararlılıkla milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerimizi, bu uğurda gazi olmuş ve şehitlik mertebesine erişmiş kahramanlarımızı saygıyla ve minnetle anıyorum. Vatan, millet ve bağımsızlık uğruna yaşayıp, bu yolda gözünü kırpmadan canını ortaya koyan büyük kahramanlar, vatan size minnettardır. Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen Aziz Milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir. Bugün yaşadığımız topraklar üzerinde huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayabiliyorsak, vatanımızın her köşesinde şanlı bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa, bunda aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin payı büyüktür. Al rengini şehit kanlarından alan ay yıldızlı Şanlı Bayrağımız, Allah’ın izniyle sonsuza dek dalgalanmaya devam edecektir. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, yaşayan gazilerimize en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüş puansız döndüÖnceki Haber

Gümüş puansız döndü

Kelkit sahasında güldüSonraki Haber

Kelkit sahasında güldü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar