Gümüşhane

Geleceğe Mektup Yazdılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Geleceğe Mektup Yazdılar
Abone ol
Okul Müdürünün İsteğini Yerine Getiren Öğrenciler 8 Yıl Sonra Duygu Dolu Anlar Yaşadı.

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde 2014 yılında Selçuklular İlkokulu Müdürü Habip Şen’in isteği üzerine ilkokul 3’üncü sınıföğrencileri Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı olan 2023 yılından isteklerini mektuplara yazdılar. Lise üçüncü sınıfa gelen öğrenciler 8 yıl önce yazdıkları mektupları okuyucunda duygu dolu anlar yaşadı.

Selçuklular İlkokulu Müdürü Habip Şen, “Sekiz yıl önce öğrencilerimiz ilkokul 3’üncü sınıfta öğrenim görürken onlardan hayallerini ve  Cumhuriyetimizin 100’üncü  yılından beklentileri mektup yazmalarını istedim. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023 yılında ise sakladığımız mektupları öğrencilerimize ulaştırdım ve 8 yıl önce yazdıkları mektupları okudular. Sınıfta duygu dolu anlar yaşandı” dedi.

Köse ilçesi Selçuklular İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencileri 2014 yılında okul müdürü Habip Şen’in isteği üzerine Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı olan 2023 yılına mektup yazdılar. Öğrenciler, evde bulundukları dönem içerisinde en çok neyi özlediklerini, şimdi nerede olmak istediklerini, ne yapmak istediklerini, gelecek için planlarını ve gelecekte neler yapacaklarını yazıya döküp, mektuplarını paylaştılar. 2023 yılına gelindiğinde ise Köse Borsa İstanbul Çok Programlı Anadolu Lisesi 3’üncü sınıfta öğrenim gören öğrencilere,  ilkokul öğretmenleri sınıflarında öğrencileri ziyaret ederek 8 yıl önce kaleme aldıkları mektupları getirerek, onlara sürpriz yaptı. Lise çağına gelen öğrenciler 8 yıl önce yazdıklarını mektupları okuyunca duygu dolu anlar yaşadı.  Sekiz yıl önce kaleme aldıkları mektupları okuyan öğrenciler ise mektuplarında, 2023 yılında terör olmamasının, iyi bir üniversitede okumak ve yaşanabilir bir dünya isteklerinde bulunurken, bazı öğrenciler ise annelerinin temizlik işlerine yardımcı olacak kişiler isteğinde bulundular.

2014 YILINDA GELECEĞE MEKTUP YAZDIK’

Selçuklular İlkokulu Müdürü Habip Şen, 2014 yılında öğrencilerle birlikte geleceğe mektup yazmak istediklerini ve bu mektupları Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına yazmak istediklerini belirterek, “İlkokul 3’üncü sınıf öğrencilerimiz 2014 yılında geleceğe mektup yazdık. Bende onlara 2023 yılında mektuplarını posta yoluyla adreslerine göndereceğimi söyledim. Ancak 8 yıl sonra mektupları sakladığım yerden aldığımda mektuplarda adres olmadığını fark ettim. O dönemde ilkokul, şimdi ise lise çağına gelen öğrencilerimize mektuplarını sınıflarına götürmek istedim. Öğrencilerimizin çoğu Köse’de eğitimine devam ediyor, sadece bir kaçı ilçe dışında. Köse’de olan arkadaşlarımızı lise sınıflarında ziyaret ederek, mektuplarını verdik. Dışarıda olan öğrencilerimize ise ulaşarak mektuplarını ulaştıracağım” ifadelerini kullandı.

‘8 YAŞINDA BİR ÇOCUĞUN HAYALLERİNİ GÖRMEK İSTEDİK’

Şen, “İlkokul üçüncü sınıfta eğitim gören öğrencilerimizden yani 8 yaşındaki bir çocuğun 15-16 yaşına geldiğinde o günkü düşünceleri, hayalleri neydi şimdi ne değişti bunları gördük. Ben mutlu oldum, çocuklarında mutlu olduğunu düşünüyorum. Ben sözümü tuttum, onlarda bana bir söz vermiştiler; ilk sözleri iyi insan olmak, ikinci sözleri de başarılı olmaktı. İnşallah bunları yerine getirecekler. Bu güne kadar getrdiler bundan sonra da devam edecekler. Ben onların hepsini çok seviyorum. Onlarında beni sevdiklerini biliyorum.  Hem bizim hem de öğrencilerimiz için güzel bir anı oldu. Mektupları okuyan öğrencilerimizin yaşadığı duyguları görmemiz bizi mutlu etti” diye konuştu.

‘HAYALLERİMİ GÖRDÜM, GÜZEL HAYALLERİM VARMIŞ’

Köse Borsa İstanbul Çok Programlı Anadolu Lisesi 3’üncü sınıf öğrencisi Cansu Erten (16), ilkokulda öğrenim görürken öğretmelerinin hayallerini yazmalarını istediklerini hatırlatarak, “İlkokul 3’üncü sınıfta hocamız gelip bize hayallerimizi yazmamızı istedi. Arkadaşlarımla beraber bizde hayallerimizi yazdık. Şimdi 11.sınıfta da bu yazdıklarımız mektuplarımızı açtık ve okuduk. Aradan 8 yıl geçti. Çok mutlu oldum, hayallerimi gördüm, güzel hayallerim varmış. Biraz abartmışım hayallerimi ama gerçekleşebilecek hayallermiş. İnşallah hepsini gerçekleştireceğim” şeklinde konuştu.

Hayalinin doktor olmak olduğunu söyleyen Öğrenci Ravzanur Kesler (16) ise, “2014 yılında Habip Şen hocam bize hayallerimizi ve ne olmak istediğimizi sordu ve bize bunu kâğıda dökmemizi istedi. Bizde hayallerimizi mektup şeklinde yazıp zarfa koyduk. 2023’e yazdık o anki kişiliğimizle yazdık. Baya duygulandım, doktor olmak istemişim. Eğer doktor olmazsam baya üzüleceğimi düşündüm” dedi.

HABER: SİNAN UÇAR

Kaynak:Gümüşkoza


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yarım asırlık kayak takımına gözü gibi bakıyorlarÖnceki Haber

Yarım asırlık kayak takımına gözü gibi b...

Kırsal kalkınma destekleri GTSO’DA anlatıldıSonraki Haber

Kırsal kalkınma destekleri GTSO’DA anlat...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar