Gümüşhane

GÜ 3 Branşla Özel Üniversitelere Kafa Tutuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÜ 3 Branşla Özel Üniversitelere Kafa Tutuyor
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi BESYO öğrencileri 3 farklı spor branşı ile Ankara'da yapılan süper lig yükselme maçlarında özel üniversitelerle yarışıyor.

Ankara'da yapılan süper lig yükselme maçlarına 3 farklı spor branşı ile katılan Gümüşhane Üniversitesi BESYO bölümü öğrencileri, özel üniversitelerle yarışarak şehri ve üniversiteyi en iyi şekilde temsil ediyor. Gümüşhane’de ki bir üniversitenin bu kadar yükselebilmesinin gerçekten çok büyük bir başarı örneği olduğunu söyleyen, Beden eğitimi bölüm başkanı, Dr. Öğr. Üyesi Necati yılmaz,

“Şimdi üniversite birinci liginde yer alan kadın basketbol, erkek hentbol ve erkek voleybol takımlarımız Ankara'da yapılan süper lig yükselme maçlarına katılıyorlar.  Ankara’da bir hafta boyunca yapılacak olan müsabakalar bugün itibariyle başladı. Öğrencilerimiz burada Süper Lige yükselmek için mücadele verecekler. Burada önemli olan şu; üniversitemizin bu üç takımı salon sporlarının üç numarasında büyük bir başarı gösteriyor. Gümüşhane’de ki bir üniversitenin bu kadar yükselebilmesi gerçekten çok büyük bir başarı örneği” dedi.  

REKTÖRLÜĞÜN BU BAŞARIMIZDA ÇOK BÜYÜK KATKISI VAR

Yılmaz, Özellikle Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e çok teşekkür ettiğini belirterek,

“Rektörlük bu konuda bizi çok fazla destekliyor. Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü’nün bu başarımızda çok büyük bir katkısı var. Aynı zamanda öğrencilerimiz ve hocalarımız da bu manada çok ciddi bir mücadele içerisindeler. Sağlık, kültür ve spor daire başkanlıklarımız elinden gelen bütün gayreti gösteriyor. Yani bu başarı BESYO bölümünde ki başarılı sporcularımızın bizim üniversitemizi böylesine büyük bir alanda temsil etmeleri” şeklinde konuştu.

3 BRANŞTA DA SÜPER LİGE YÜKSELECEĞİZ

3 Branşta da süper lige yükselmeyi hedeflediklerini söyleyen Yılmaz,

“Biliyorsunuz ki üniversiteler deprem nedeniyle ertelendi. Yüz yüze eğitim kesilince öğrencilerimiz okula gelmediler. Çok da antrenman yapamadık ama buna rağmen bizi de hiç yalnız bırakmadılar takım olarak. Bu yükselme maçları için özellikle gelip katılım sağladılar. Bu manada sporcu öğrencilerimizin başarısı çok yüksek… İnşallah bu üç branşta da Süper Lig'e yükseleceğiz. Şu an mesela erkek voleybol takımımızın Ankara’da rakibi olan takım Fenerbahçe Üniversitesi. Fenerbahçe Üniversitesi Erkek Voleybol takımı, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bir voleybol takımı… Bu takım bir üniversite takımı olarak bizim karşımıza geliyor. Şunu belirtmek isterim, rakiplerimizin yüzde sekseni özel üniversiteler. Çankaya Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi, bunların hepsi özel ve vakıf üniversiteleri. Böyle özel üniversiteler ve köklü üniversitelerin arasında Gümüşhane Üniversitesi olarak buraya kadar yükselmek büyük bir başarı…  Bunların arasından da umuyorum ki başarılı olduğumuzda Gümüşhane Üniversitesi ölçeğinde çok üst kategoride yer almış olacağız. Buraya kadar yükselebilmemizi, üniversitemizi ve şehrimizi çok iyi temsil ettiğimizin göstergesi diye düşünüyorum” diyerek sözlerine son verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Çimen Radyo29 da Canlı Yayına ÇıkacakÖnceki Haber

Başkan Çimen Radyo29 da Canlı Yayına Çık...

Bakan Karaismailoğlu Gümüşhaneliler ile BuluşacakSonraki Haber

Bakan Karaismailoğlu Gümüşhaneliler ile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar