Gümüşhane

GÜ’de Online Eğitim Gündemde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÜ’de Online Eğitim Gündemde
Abone ol
Artan Vaka Sayıları Nedeniyle Bazı Üniversiteler Online Eğitim Modeline Geçti

Koronavirüs'ün diğerlerine göre daha hızlı yayıldığı bilinen varyantı Omicron'un vakaları artırması nedeniyle birçok üniversite online eğitime geri dönüyor.  Gümüşhane Üniversitesinde ise vaka sayıları dikkate alınarak önümüzde ki hafta üniversite senatosu toplanacağı öğrenildi.

YÖK, “Salgının seyrine göre program bazında inisiyatif üniversitelerde” açıklaması yapmıştı. Koronavirüs'ün diğerlerine göre daha hızlı yayıldığı bilinen varyantı Omicron'un vakaları artırması nedeniyle birçok üniversite online eğitime geri dönüyor. Omicron varyantının ardından vaka sayılarının 36 bini geçmesiyle, Işık ve Acıbadem Üniversitesi de uzaktan eğitime geçtiğini duyurdu. Yükseköğretim Kurulu'nun “Salgının seyrine göre program bazında inisiyatif üniversitelerde” açıklamasının ardından online eğitime dönen üniversiteler şöyle oldu: 

İstanbul, Koç, Boğaziçi Üniversiteleri Eğitim Modelini Değiştirdi

İstanbul Teknik Üniversitesi yüz yüze yürütülen derslerin tamamında hibrit modeline geçti.  Koç Üniversitesi, 7 Ocak 2022’ye kadar tıp ve hukuk fakültelerinde uygulamalı dersler hariç diğer bütün derslerin online yapılmasını kararlaştırdı. Boğaziçi Üniversitesi 4 Ocak 2022’ye kadar derslerin çevrim içi işleneceğini, talep doğrultusunda etkinliklerin ileri tarihe erteleneceğini açıkladı.  Işık ve Acıbadem Üniversitesi ise uzaktan eğitime geçtiğini duyurdu.  Edinilen bilgi göre Gümüşhane Üniversitesi’nin artan vaka sayıları tekrar masaya yatırılarak senato toplantısı yapılacak.  Gümüşhane Üniversitesi vaka sayıların ciddi bir artış olmaması durumunda yüz yüze eğitim modelinin devam etmesinden yana olacak.

Gümüşhane Üniversite Senatosu Toplanacak

Öte yandan Gümüşhane Üniversitesi’nde bazı bölüm veya sınıflar online eğitim modeline geçti. Bir sınıf şubesinde 3 veya daha üzeri vaka tespit edildiğinde izolasyon amaçlı o sınıf online eğitim modeline geçiyor. Artan vaka sayılarını dikkate alan Gümüşhane Üniversitesi yönetimi önümüzdeki hafta içi senatoyu bir araya getirmeyi planlıyor. Yapılacak Senato toplantısında ise eğitim modeli hakkında görüşler alınacak. Üniversite yönetimi yüz yüze eğitim modelinin devam etmesinden yana olduğu öğrenilirken, fakülte, bölüm ve derslerin içeriğine göre online eğitim uygulanabileceği de öne sürülecek. Uygulama ağırlıklı derslerin yüz yüze eğitim modeline devam etmesi, teorik derslerin ise online eğitim modeli geçilmesi gündeme getirilecek. 

Gümüşhane Üniversitesi, final sınavlarının yüz yüze yapılmasında hem fikir olduğu öğrenilirken, teorik derslerin 14 Ocak tarihine kadar online eğitim modelinde eğitim görülmesinde yana tavır sergilemesi bekleniyor. Gümüşhane Üniversitesi Senatosunun önümüzde hafta içi hafta toplanarak eğitim modeli hakkında karar vermesi bekleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Taşbilek’ten yeni yıl ziyaretleriÖnceki Haber

Vali Taşbilek’ten yeni yıl ziyaretleri

Gümüşhane’de kar yağışıSonraki Haber

Gümüşhane’de kar yağışı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar