Gümüşhane

Gümüşhane DP’de Kongre Heyecanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane DP’de Kongre Heyecanı
Abone ol
Demokrat Parti Gümüşhane İl Başkanlığı Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Olağan İl Kongresine hazırlanıyor.

Demokrat Parti Gümüşhane İl Başkanlığı Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Olağan İl Kongresine hazırlanıyor.

25 Kasım Cumartesi günü Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın da katılımıyla gerçekleştirilecek olan kongre öncesinde açıklamalarda bulunan DP Gümüşhane İl Başkanı Şerif Akıntürk, ülke gündemini değerlendirdi.

Ülkenin yerel seçimlere doğru sürüklenirken geniş halk kesimleri için durumun hiç iç açıcı olmadığını söyleyen Başkan Akıntürk; “Muhalefetteki partilerin iç meselelerine odaklanması iktidarın işini daha da kolaylaştırmış israf ve yolsuzluk ekonomisi son sürat devam etmekte, ağır fakirlik gittikçe milletimizin kaderi olmaktadır. Milletimizin gözünden kaçırılmaya çalışılan gerçekleri söylemek milletin hakkını hukukunu korumak, alternatif sunmak muhalefetin görevidir. Milletimiz geçen seçimlerde Demokrat Partimize 3 milletvekiliyle ve tüm teşkilatlarıyla birlikte muhalefet görevi vermiştir. Başta genel başkanımız Gültekin Uysal ve üç demokrat vekil mecliste ve her mecrada milletin hakkını layıkıyla savunmakta, farklarını ortaya koymakta, grupları olan partilerden daha etkin ve yetkin muhalefet yapmakta, adeta tüm toplum kesimlerinin ortak sesi olmakta ve bu başarılarıyla milletimizin yoğun takdirini kazanmaktadırlar. Demokrat vekillerin performanslarıyla da ortaya koyduğu gibi Demokrat parti ve temsil ettiği siyasal gelenek tarihi kökleri, yönetim hafızası ve mevcut insan zenginliğiyle ülkemizi yönetme, milletimize hizmet etme yeterliliğine sahiptir ve nitelikli kadrolarıyla her daim göreve hazırdır” dedi.

“İktidara Ağır Bir Seçim Yenilgisi Yaşatılmazsa Bugünler Mumla Aranacak”

Ülkenin gerçeklerinin, milletin geleceğe dair umutlarını yok ettiğini belirten Akıntürk; “İktidar ve yandaşı partinin her alanda uyguladığı politikalar çökmüş, aziz milletimiz zengin toprakların fakir halkı durumuna getirilmiş, adalet ve liyakat kavramlarından uzaklaşılmış, kadim Türk devlet geleneği terk edilmiştir. Artık yönetemeyen cumhur ittifakının savruluşları ile kadim devletimizde savrulmakta içte ve dışta yanlış politikaların sonuçlarıyla aziz milletimiz yüzleşmek zorunda kalmaktadır. Bu sonuçlar: çökmüş tarım ve eğitim, adaletsiz gelir dağılımı, pula dönmüş milli para, satılan ekonomik varlıklar, ağır fakirlik ve kırılan ulusal onurumuzdur. Ancak artık buna bir dur deme zamanı gelmiştir. Aziz milletimiz önümüzdeki yerel seçimlerde iktidara ve onun irili ufaklı yandaşlarına ağır bir seçim yenilgisi yaşatmazsa bugünleri de mumla arayacak, fragmanını şimdilerde acı bir şekilde izlediğimiz ağır bir ekonomik buhran, yoksulluğun ve adaletsizliğin iliklerine kadar işlediği bir dört yıl yaşayacaktır ve geleceğe dair tüm umutlarda tükenecektir. İktidar ve onun tüm yanlışlarının kayıtsız şartsız ortağı olan yandaş partiler bu fakirden alıp zengine verme politikasından ancak ağır bir seçim yenilgisiyle vazgeçecektir ve mecburen kaynakları yeniden milletimizin emrine verecektir. Aksi durumda bu kötü günleri dahi mumla arayacağımız çok bariz bir gerçekliktir. Şu asla unutulmamalıdır ki iktidar partisinin alternatifi onun tüm yanlışlarının ortağı olan parti olamaz. Milletimiz bu algıyı kırmalı, kendisinin aleyhine işleyen iktidar partisi ve yandaşı partiler arasındaki bu al gülüm ver gülüm döngüsünü bozmalıdır” diye konuştu.

“Kadim Türk Devletini Tüm Unsurlarıyla Yeniden Var Edelim”

Türk milletinin huzuru ve refahı olan milli bir hükümeti inşa etmek için çalışmak için çağrıda bulunan Akıntürk, “Tüm bu gerçeklerin ışığı altında buradan bu ülkenin vicdanlı evlatlarına, Adalet partisinde, Doğruyol ve Anavatan partilerinde bizatihi siyaset yapmış olanlara, gönül desteği verenlere ve onların evlatlarına sesleniyorum; daha fazla vakit kaybetmeden gelin merkez sağın kalesi Demokrat Partide ulu çınarın altında toplanalım, birlik olalım ve bu kötü gidişe dur diyelim. Geçmişte bu ülkeye nasıl büyük hizmetler yapmışsak, bu milleti nasıl hiç bir zaman umutsuz bırakmamışsak yine aynı yolda aynı inançla aynı cesaretle yürüyelim, gençlerimizi umutsuz, milletimizi boynu bükük koymayalım. Siyasi yönü Ankara, tek davası büyük Türk milletinin huzuru ve refahı olan milli bir hükümeti inşa etmek için çalışalım, yeniden hukukun üstünlüğünü ve mutlak demokrasiyi hâkim kılalım, kadim Türk devletini tüm unsurlarıyla yeniden var edelim. Bunun için yerel seçimleri milat kabul edelim ve geç kalmadan yola çıkalım. Bu çağrı kutlu bir yürüyüşe ve nihayetinde yeniden dirilişe davet çağrısıdır. Kendi öz yurdunda karnı tok başı dik alnı açık güven, huzur ve adalet içerisinde yaşamak içindir bu çağrı ve geçmişte yolu bu köklü siyasal gelenekte birleşmiş gönül birliği kurmuş hiçbir vatan evladı bu çağrıya sessiz kalmamalıdır” şeklinde konuştu.

“Kaçınılmaz Olan Değişimin Ateşinin Yanmasını Bekliyoruz”

Son olarak ağır fakirlik ve adaletsizlikten kurtulmak için köprüden önce son çıkışın yerel seçimler olduğunun altını çizen Akıntürk; “Milletimiz önüne gelecek bu önemli şansı kullanmalı ve kaderine el koymalıdır. Çarenin var olduğunu ama çarenin tüm sorunların kaynağı olan iktidar ve yandaşı partiler olamayacağı gerçeğini unutmadan sandığa gideceğimiz bu seçimlerde, Demokrat Parti her seçim çevresinde kendi adayları ve kırat amblemiyle milletimizin kantarına çıkacak ve kendini tartacaktır. Milletimizden bu seçimde demokrat adaylara destek vermesini, geleneğin meclisteki üç cesur yürekli evladının arkasına hak ettikleri gücü koymasını ve artık kaçınılmaz olan değişimin ateşini yakmasını bekliyoruz. Bu değişim ateşi art niyetli beceriksiz iktidar partileri ile mecliste grubu olmasına rağmen güven vermeyen muhalefet partileri arasında sıkışmış milletimizin ayağına vurulmuş algı prangalarından kurtulmasının ilk kıvılcımı olacak ve nihayetinde milletimiz için hayırlara vesile olacaktır” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti Meclis Üyeliğinden İstifa Etti!Önceki Haber

AK Parti Meclis Üyeliğinden İstifa Etti!

Gümüşhane Belediyesi Troy'a GeçtiSonraki Haber

Gümüşhane Belediyesi Troy'a Geçti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar