Gümüşhane

Gümüşhane Filistin için meydana çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane Filistin için meydana çıktı
Abone ol
Gümüşhane’de Sivil Dayanışma Platformu İsrail’in Filistin ve Gazze’de aylardır sürdürdüğü katliam, soykırım ve vahşete dikkat çekmek için “Filistin İçin Meydana Çık!” temalı basın açıklaması gerçekleştirildi.

15 Temmuz Zafer Meydanında "Kudüs coğrafi değil, imani bir meseledir" sloganıyla gerçekleştirilen programda katılımcılar ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla etkinliğe destek oldu.

Programda Sivil Dayanışma Platformu adına konuşan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şube Başkanı Furkan Ustakurt, “Peygamberimiz (as)’ın buyurduğu üzere komşusu açken tok yatan bizden değilse yanı başımızda şehidimiz varken, kutsal mabedimizde şehitler varken bizlerin rahat bir şekilde karnı tok sırtı pek şekilde bir hayat sürmesi düşünülemez” dedi.

Dünyanın dört bir yanında mazlumlar varken, onlar zulüm altındayken hele hele yanı başımızda şehidimiz ve kutsal mabedimiz işgal altındayken istirahat edilmemesi gerektiğini vurgulayan Ustakurt, “Ayette gücümüzün yettiğince mücadele etmemiz beklenmektedir. Herkes neye gücünün yettiğini doğru tespit edip bu uğurda elinden geleni yapmalıdır. Bu âyet-i kerîme bazen bizim için bir gevşeklik sebebi olarak anlaşılabiliyor. Ancak burada da dünya hayatında hırslarımız, mücadelemiz için ne tür fedakarlıklar yaptığımızı düşünüp tartarak, gerçek kabiliyetimizi samimi şekilde düşünmemiz gerekiyor. Peki, şimdiye kadar yaptıklarımız yeterli midir? Cevabımız muhakkak ki hayır olacaktır. Ancak bir ilke olarak kabul edilen “bir şeyin künhünü idrak edemeyen cüzünü de terk edemez” düstûrunca bir uğurda yapılması gereken her şeyi yapamasak da zulümleri durduramasak da elimizden geldiğince bir şeyler yapacağız ve bu yaptıklarımızı asla küçük ve önemsiz görmeyeceğiz. Zira vazifemiz sorumluluklarımızı elden geldiğince yerine getirmektir” diye konuştu.

Peygamberimizin bizlere üç kutsal mekândan haber verip bu bölgeleri bizlere emanet ettiğini hatırlatan Ustakurt, “Mescid-i Haram, Mescid-i Nebî ve Mescid-i Aksâ. Bu mekanlardan biri 100 yılı aşkın zamandır tutsak vaziyette ve maalesef bizler buna alışmış, alıştırılmış durumdayız. Şimdi bir düşünelim, yarın sabah uyandığımızda televizyonlarda Mescid-i Haram’ın, kıblemizin düşman işgaline uğradığı haberini alsak, bir mümin olarak neler hissederiz. Acaba buna da mı alışırız yoksa elden geldiği kadar mücadele mi etmeye çalışırız. İşte tıpkı Mescid-i Haram kadar değerli olan ve ilk kıblemiz olarak andığımız, miracın gerçekleştiği mekân olan Mescid-i Aksâ yılardır tutsak durumda ve işgal altında. Son 3 aydır ise gaflet içerisinde kalıp bu bölgeyi unutan müslümanlara burayı hatırlatan ve bu uğurda canlarını feda eden Gazze halkı büyük bir zulme maruz kalıyor. O halde bizlerin, bu manada elimizden geleni ardımıza koymamamız gerekir. Necmeddin Erbakan Hocamızın söylediği gibi “Kudüs coğrâfî bir mesele değil, imânî bir meseledir” o halde samimi şekilde kendimize dönmeliyiz. Asr-ı saadetten bir manzara ile kendimizi hesaba çekelim” ifadelerini kullandı.

Elden ne geliyorsa samimi olarak, karınca misali çalışılmasını isteyen Ustakurt, Gümüşhane Sivil Dayanışma Platformu olarak 1 Ocak Pazartesi günü sabah ezanı ile Kemâliye Camiinde buluşacaklarını belirterek herkesi oraya davet etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane'de TEKNOFEST heyecanı başladıÖnceki Haber

Gümüşhane'de TEKNOFEST heyecanı başladı

Nas: Bu emekli aylıklarıyla 2024 yılına değil, ancak 2021 yılına geri dönerizSonraki Haber

Nas: Bu emekli aylıklarıyla 2024 yılına...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar