Gümüşhane

Gümüşhane Halk Ekmekle Buluşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane Halk Ekmekle Buluşuyor
Abone ol
Türkiye’nin birçok şehrinde hizmet veren halk ekmek fabrikası Gümüşhane' de Özel müteşebbis Bayram Şanlıtürk tarafından kuruluyor.

Artan ekmek fiyatları, vatandaşın alım gücünün düşmesi girişimci Bayram Şanlıtürk’ü harekete geçirdi.  Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan emekli olan Gümüşhaneli Bayram Şanlıtürk, kentte halk ekmek fabrikası kurmaya karar verdi. Kurularak İşletilmeye hazır hale getirilen  ve bu hafta sonu ile önümüzde ki hafta başı üretime başlanacak fabrikayla birlikte kentin farklı noktalarına büfeler kurularak halk ekmekler satılacak. Kurulacak halk ekmek büfeleriyle 310 gram ekmek 8 TL’den satışa sunulurken, yapılacak küçük ekmekler ambalajlı bir şekilde 2 ile 3 TL arasında fiyatlandırması planlanıyor.

‘KENDİ İMKANLARIMIZLA FABRİKA KURDUK’

Halk ekmek fabrikasının kurulma sürecinden anlatan Bayram Şanlıtürk, “İlk bina yapımını kardeşim başlattı. Binayı tamamen kendi imkanlarımızla yaptık. Kendi imkanlarımızla yapımına devam ettik ama bir yerden sonra tıkandık. Burayı satmayı düşündük ya da bir ortak bularak devam etmeyi planladık. Sonra aile olarak bu yükü omuzlamaya karar verdik. Ankara’da Tarım ve Orman Bakanlığı’nda çalıştığım için devlet destekleri konusunda bilgi sahibiyim. Teşvik kredisine müracaat ettik. Kredimizi aldık. Makinelerimizin hepsini kredilerle aldık. Kredi ve kendi imkanlarımızla yapmaya çalıştık, herhangi bir hibe almadık. Fabrikamızda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın KDV indirim ile işçi çalıştırmalarında SGK desteği var” ifadelerini kullandı.

‘BİZİM AMACIMIZ HALKA UCUZ EKMEK SATMAK’

Şanlıtürk, “Bizim amacımız halka ucuz ekmek satmak. Bu konuyla ilgili Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ile görüştük. Büfeleri getirttik. Büfelerin olacağı yerle ilgili Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, bize ‘yeter ki halkımız ucuz emek yesin’ diyerek yardımcı olacağını söyledi. Yerlerimizi talep ettik. Toplam dört ayrı noktaya büfelerimizi koyacağız. İki yer hazır dükkanlara vereceğiz. Bir büfemiz belediyenin arka bölgesini istedik. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’in Ankara’dan gelince yerlerle ilgili tekrar görüşüp netleştireceğiz. Bir hafta içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Hukuki olarak bir sıkıntımız yok. Biz fiyatımızı düşük tutarak halkımıza ucuz ekmek yedirmek istiyoruz” dedi.

‘DÖRT FARKLI NOKTAYA BÜFE KURACAĞIZ’

Gümüşhane Belediyesinden maddi bir destek talepleri olmadığını kaydeden Şanlıtürk, “Halkın faydasına olan tüm hizmetlere belediye destek vereceğini söyledi. Biz belediyeden herhangi bir maddi destek istemedik. Büfeler konusunda yardımcı olmalarını istedik. Gümüşhane’de en son yapılan zamdan sonra 310 gram ekmek 10 TL olarak belirlendi. 460 gram ekmek ise 15 TL olarak açıklandı. Biz 310 gramlık ekmeği üreteceğiz ve 8 TL’ye satış yapacağız. İsraf olmasın diye de küçük ekmeklerden de üreteceğiz. Küçük ekmekler için kesin bir fiyat vermem ama tahmini olarak 2-2,5 TL olabilir. Simidin 10 TL olduğu yerde küçük ekmeğin 2 -3 lira olması çok değil. Ambalajlı ve hijyen kuralların uygun olacak” şeklinde konuştu.

‘KESİN BİR KARAR VERMEDİK’

Üretilen ekmeklerin bölgeye mi yoksa sadece Gümüşhane’ye mi sunulacağı konusuna açıklık getiren Şanlıtürk, “İlk olarak Gümüşhane merkezde başlayacağız. Halk ekmekle ilgili bazı marketlerle de görüştük. Halk ekmek satmak istediklerini belirten market sahipleri oldu. Görüşüyoruz. Kesin bir karar vermedik.  Halk ekmeklerimizi büfelerimizde satışa sunmaya başladıktan sonra marketler içinde halk ekmek üretmeye başlamayı planlıyoruz. Marketlerle anlaşmamız biraz daha farklı olacaktır. Marketlerin satış fiyatı bizden farklı olacak. Biz çeşitliliği artıracağız. Yaklaşık 10 kişilik bir ekiple çalışmaya başlayacağız. Talebe göre çalışan sayısını arttırabiliriz. Şuan bu fabrikayı kurmak istenirse yaklaşık 18 -20 milyona mal olur. Sabah 7.00’da satışların başlamasını planlıyoruz ve satış saatlerini duyuracağız.  Şimdilik sadece Gümüşhane’ye hizmet vereceğiz ileriki tarihler ne getirir şimdiden bilemiyoruz “dedi.


  • 1
    SEVDİM
  • 14
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
O Bölgelerde Elektirik Kesintisi OlacakÖnceki Haber

O Bölgelerde Elektirik Kesintisi Olacak

Dağ: Un ufak oldularSonraki Haber

Dağ: Un ufak oldular

Haber Yorumları

  • Kadir17-08-2023 07:26

    Gümüşhane'de fırınlar mafya, yaşatmazlar sizi.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar