Gümüşhane

Gümüşhane Üniversitesine 23 Rektör Başvurusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane Üniversitesine 23 Rektör Başvurusu
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi Rektörlük Adaylığı İçin 7 Üniversiteden 23 Başvuru Yapıldı.

Aralarında Gümüşhane Üniversitesinin de olduğu 12 üniversitenin rektör adaylık başvuruları tamamlandı. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Hakkari Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'ne rektör adaylık başvuruları tamamlandı.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) tarafından yayınlanan 12 üniversite  arasında ki Gümüşhane Üniversitesi için 23 başvuru olduğu öğrenildi.

YÖK'ün internet sitesinde, 12 üniversite için rektör adaylığı başvuru ilanı yayımlandı. Buna göre, Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Artvin Çoruh, Batman, Bitlis Eren, Gümüşhane, Hakkari, İzmir Demokrasi, Karamanoğlu Mehmetbey, Kırklareli, Kilis 7 Aralık ve Osmaniye Korkut Ata üniversitelerine rektör ataması yapılacak. Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde rektör adayları için belirlenmiş şartları taşıyan adaylar, 31 Aralık 2020 Perşembe günü mesai bitimine kadar YÖK Başkanlığına başvuruda bulunabilecek. Başvurular bizzat veya posta ile yapılabileceği gibi "rektoraday@yok.gov.tr" adresine elektronik posta yoluyla da gerçekleştirilebilecek. Adaylar başvurularında, profesör olarak çalışmış veya çalışıyor olduklarına dair belge ile Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde bulunan, "Kamuda ve/veya sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak en az beş yıl çalışmış olmak" şartını sağladığını gösterir belge gibi dokümanları da hazır bulunduracak.

KTÜ’den 10 Başvuru Var

31 Aralık 2020 Perşembe günü mesai bitimine kadar başvuruların alındığı rektör adaylarından Gümüşhane Üniversitesine en çok  Karadeniz Teknik Üniversitesinden 10 başvuru olduğu öğrenilirken,  Karadeniz Teknik Üniversitesini sırasıyla  Gümüşhane Üniversitesi, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi olmak üzere farklı birçok üniversiteden 23 başvuru olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in de aday olduğu rektörlük başvurularında dikkat çeken isimler şöyle;

“Gümüşhane Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Tufan Çakır, Gümüşhane Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Anabilim Dalı Prof. Dr. Salim Serkan Nas,  Karadeniz Teknik Üniversitesi, İİBF, İşletme bölümü hocalarından Prof.Dr. Fazıl Kırkbir, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü - Prof. Dr. Raif Kandemir, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Tarla Bitkileri Anabilim Dalı Prof. Dr. Fatih Seyis, Atatürk Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, Temel İslam Bilimler - Prof. Dr. Hasan Yılmaz, Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı Prof. Dr. Bahri Bayram,   Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Üretim Yönetimi ve Pazarlama  Prof. Dr. Orhan Küçük, Pamukkale Üniversitesi Sistematik Felsefe Ve Mantık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fikri Gül, ve  Polis Akademisi Güvenlik Stratejileri ve Yönetimi Ana Bilim Dalı Başkanlığı'ndan Prof. Dr. Osman Köse.”

 

Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik  Prof. Dr. Mahir Kadakal, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü - Prof. Dr. Orhan Karslı gazetemizi arayarak başvuruda bulunmadıklarını  beyan ettiler.          Bu nedenle isimlerini listeden çıkardık.

Gümüşhane Üniversitesi rektörlüğü için başvuru yapan diğer adayların bilgisine ulaşılamadı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeşildere konağı Kadın Meslek Evi olacakÖnceki Haber

Yeşildere konağı Kadın Meslek Evi olacak

Camide Cuma namazını kılamadan kalp krizi geçirerek vefat ettiSonraki Haber

Camide Cuma namazını kılamadan kalp kriz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar