Gümüşhane

Gümüşhane’de kadınlar Filistin’e destek için oturma eylemi gerçekleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane’de kadınlar Filistin’e destek için oturma eylemi gerçekleştirdi
Abone ol
Gümüşhane’de Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnsiyatifi bünyesindeki kadınlar tarafından Filistin’e destek amacıyla sessiz oturma eylemi gerçekleştirildi.

Fatih Parkı’nda gerçekleştirilen eyleme Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnsiyatifi bünyesindeki kadınlar ve çocukları katıldı. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile eyleme katılan kadınlar Filistin’e destek olmak amacıyla sessiz oturma eylemi gerçekleştirdi. 

Kalabalık adına basın açıklaması gerçekleştiren İHH Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Filiz Arslan, “Filistin’den her geçen dakika acı haberler alıyoruz. Şu ana kadar işgalci İsrail’in Gazze’deki saldırılarında binden fazlası çocuk olmak üzere 4 bine yakın kişi öldürüldü. İşgalci İsrail her 15 dakikada bir üç çocuk katlederek dünyanın gözü önünde katliam ve soykırım yapıyor. Bizler vicdan sahibi anneler olarak dünya liderlerini, uluslararası sivil toplum kuruluşlarını, Birleşmiş Milletleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini, Uluslararası Ceza Mahkemesini, İslam İşbirliği Teşkilatını, Arap Birliğini, siyasi aktörleri ve kamuoyunu işgalci İsrail’e karşı yaptırım uygulamaya davet ediyoruz” dedi. 

“Bize eğitim verin, ben vatanım için kanımı akıtmaya hazırım”

Filistin’e destek eylemine katılan Hülya Tunç isimli bir kadın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak, “Cumhurbaşkanım sizden bir istirhamım var, hiçbir kadın, hiçbir çocuk ölmeyi hak etmez. Sizden rica ediyorum Sayın Cumhurbaşkanım ben 46 yaşındayım hiçbir şeyden de utanmıyorum ben sadece Allah’tan utanırım. Allah rızası için bize eğitim verin ben Türk askerinin yanında olmak istiyorum. Hiçbir kadın silahtan, bombadan korkmasın, bize eğitim verin Allah rızası için. Ben vatanım için kanımı akıtmaya hazırım. Biz Allah rızası için savaşa da hazırız. Müslüman kardeşlerime bomba atan Yahudilerin Allah sonunu getirsin. O Yahudiler bitecek” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir hayal daha gerçek olduÖnceki Haber

Bir hayal daha gerçek oldu

Başarı hikayeleri TEDx Gümüşhane University’de anlatıldıSonraki Haber

Başarı hikayeleri TEDx Gümüşhane Univers...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar