Gümüşhane

Gümüşhane’de taksiciler yeni hat ihalesini protesto etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane’de taksiciler yeni hat ihalesini protesto etti
Abone ol
Gümüşhane’de Belediye Başkanlığı tarafından 9 adet ticari taksi hattının satışa çıkarılması taksici esnafının tepkisine neden oldu. Taksiciler taksileriyle Belediye önüne gelerek kontak kapattı.

Gümüşhane’de taksici esnaflığı yapan sürücüler Belediye Başkanlığı tarafından 9 yeni ticari taksi hattı satış ihalesini protesto etti. 

Taksileriyle Gümüşhane Belediyesi önüne gelen ve trafiğin akışına engel olmadan kontak kapatan sürücülere Gümüşhane Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ekrem Sarı, S.S. Gümüş 29 Kooperatif Başkanı Ebubekir Yavuz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Bedri Ağaç da destek verdi. Eylemde sürücüler yeni taksi hatlarının satışa çıkmasını protesto etti. 

İl merkezindeki 81 ticari taksi hattının 46’sının aktif olarak hizmet verdiğini ve taksici esnafının çok zor zamanlar geçirdiğini kaydeden Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ekrem Sarı’nın yetkililerle görüşüp ihale tarihlerinin ileri alındığını iletmesinin ardından taksiciler protestolarını bitirerek bölgeden ayrıldı. 

“İkinci bir emire kadar ihale tarihi ileri atıldı”

Taksici esnafının 9 yeni ticari taksi hattı satışına tepki gösterdiğini söyleyen Oda Başkanı Ekrem Sarı, “Gümüşhane’de yaklaşık 81 tane ticari taksi hattı var. Aktif çalışan sayımız 46. Gümüşhane’de taksicilik esnafı bitme derecesine gelirken Gümüşhane Belediyesi 9 tane ticari taksi hattı satışı ihalesi yapıyor. Taksici esnafımızın tepkisi bu yöndeydi. Yetkililerle görüştük. İkinci bir emre kadar ihale tarihini ileri attılar ve taksici arkadaşlarımız da buradan sessiz bir şekilde dağılıyorlar” dedi. 

“Sessiz bir eylem gerçekleştirdik”

İhale ile satılacak hat sayısının Gümüşhane için ihtiyaç fazlası olduğunu öne süren S.S. Gümüş 29 Kooperatif Başkanı Ebubekir Yavuz da “Gümüşhane’de mevcut 81 tane plakamız var. Bunların 46 tanesi aktif olarak çalışıyor. Bu yapılan ihale ise Gümüşhane’nin ihtiyacının fazlası, ihtiyaç hasıl olsa zaten 81 tane plaka aktif olarak çalışır. Uygunsuz ve usulsüz bir satış olarak düşünüyoruz ve bunun için sessiz bir eylem yaptık” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karadeniz'de petrol rüyası gerçek olduÖnceki Haber

Karadeniz'de petrol rüyası gerçek oldu

Gümüşhane’de afet ve acil durum koordinasyon toplantısı yapıldıSonraki Haber

Gümüşhane’de afet ve acil durum koordina...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar