Gümüşhane

Gümüşhane’de Yayla Sezonu Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane’de Yayla Sezonu Başladı
Abone ol
Mayıs ayının sonuna yaklaşırken Gümüşhaneli yaylacılar yayla sezonunu açtı. Yeşilin, sarp dağları örtü gibi sardığı Gümüşhane yaylaları, sahil şeridindeki sıcak hava ve nemin etkisinden kurtulmak isteyenleri, serinliği, eşsiz doğası ve keşfedilmeyi bekleyen doğal güzellikleriyle karşılıyor.

Gümüşhane'de kendine has evleri ve eşsiz güzellikleriyle oksijen deposu yaylalar, yeşile bürünen eşsiz yapısıyla ziyaretçilerini bekliyor. İlkbaharı uğurlayıp yaz mevsimine hazırlanan yaylalardaki rengârenk çiçekler, seyrine doyumsuz güzellik sunuyor. Bilinenin aksine, Doğu Karadeniz'de en fazla yaylaya sahip olan il Gümüşhane. Karadeniz insanının kullanmış olduğu yaylaların birçoğu, aslında mülki taksimatta Gümüşhane'ye bağlı.

Doğanın dinginliği ile ziyaretçilerine huzur vadeden yaylalarda, birçok noktada karavan ve kamp turizmi yapılabilecek alanlar göze çarpıyor.

Gümüşhane'de, yeşilin bin bir tonu arasında bulunan kendine has evleri ve doğal güzellikleriyle yaz mevsimine hazırlanan yaylalar, ziyaretçilerine huzur vadediyor.

Bölgenin iç kesimlerinde yer alan ve ilkbaharı uğurlayıp yaz mevsimine hazırlanan Gümüşhane yaylalarında, doğanın güzelliğine, yayla çiçekleri ve papatyaların seyrine doyumsuz görüntüleri eşlik ediyor.

Torul ilçesi sınırlarındaki 2 bin rakımlı Zermut Yaylası, Altınpınar Limni Gölü gibi alanlar kamp turizmi, Kürtün'ün Örümcek Ormanları'nın üst kısımlarında yer alan, ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Güvende ve Çıkrıkdüzü yaylaları da günübirlik, çadır ve karavanla tatil yapmak isteyenlere alternatifler sunuyor. Çadır ve karavan haricinde konaklama isteyen doğaseverler ise yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Gümüşhane şehir merkezindeki otelleri tercih edebiliyor. Gümüşhane, 430 ile Doğu Karadeniz'in en fazla yaylaya sahip ili konumunda bulunuyor.

Kentin yüzölçümünün 169 bin 733 hektarlık alanını kaplayan yaylalar, kent insanının yanı sıra çevre illerdeki vatandaşlar tarafından da hayvancılık amacıyla ve yazlık olarak kullanılıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Virajı alamayan otomobil kaza yaptı: 1’i çocuk 4 yaralıÖnceki Haber

Virajı alamayan otomobil kaza yaptı: 1’i...

Gümüşhane'de 19 Mayıs mesajlarıSonraki Haber

Gümüşhane'de 19 Mayıs mesajları

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar