Gümüşhane

Gümüşhaneli dağcılar Bayburt’un zirvesinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhaneli dağcılar Bayburt’un zirvesinde
Abone ol
Gümüşhaneli doğaseverler her yıl olduğu gibi bu yılda hem komşu ve kardeş şehrimiz Bayburt’un en yüksek hem de Karadeniz’in en yüksek zirvelerinden birisi olan Demirkapı Zirvesine tırmanış gerçekleştirdi.

Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) tarafından organize edilen programa Gümüşhane’den 20, Bayburt’tan 5 olmak üzere toplam 25 doğasever ve sporcu katılırken katılımcıların hepsi zirve yaptı.

Araçlarla Gümüşhane ve Bayburt’tan yola çıkan sporcular Bayburt’un Üzengili köyünün Sarıçiçek yaylasından yürüyüşe başladı. Soğanlı Dağlarının 3 bin 390 metre rakımdaki Karadeniz’in en yüksek 3 zirvesinden birisi olan Demirkapı Zirvesine ulaştı.

Yaklaşık 10 kilometrelik parkurun özellikle son kısmı oldukça zorlu geçerken, bazı sporcular yıllardır görüp gidemedikleri zirvenin arka tarafında bulunan “Kara Göle” havanın güzel olmasını fırsat bilip inerek hatıra fotoğrafı çektirdi ve yüzdü.

Etkinlik sorumlusu Selami Karaaslan Demirkapı Zirvesi’nin Doğu Karadeniz’in en yükse zirvelerden birisi olduğunu belirterek, “Etkinliğimize katılan bütün sporculara zirve yaptırmanın keyfini çıkarttık. Zirvede fotoğraf ve video çekerek anılarımızı ölümsüzleştirdik. 15 günde bir yapmış olduğumuz etkinliklerimize bütün doğaseverleri bekleriz” dedi.

GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut ise Karadeniz’in üç büyük zirvesinden birisi olan Bayburt Demirkapı zirvesine fırsat buldukça çıktıklarını söyledi. 

Hemen her yıl tırmandıkları Kaçkar, Demirkapı ve Abdalmusa zirvelerinin Karadeniz’deki üç güzel zirve olduğunu ifade eden Akbulut, “Her zirvede olduğu gibi burası da bizi ciddi şekilde zorladı ama zirveye çıkınca yorgunluklarımızın hepsini unuttuk. Çok güzel bir havada gerçekleşen etkinliğimiz de manzara da çok güzeldi. Zirvenin hemen altında bulunan Kara Gölü de ziyaret ettik ve arkadaşlardan bazıları orada yüzlüler. Bu güzellikleri bütün doğaseverlerin gelip görmesini istiyoruz. Mutlu bir zirve tırmanışı oldu bizim için” diye konuştu.

Fotoğraflar: @medinaydın


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Tanrısever: Kıt kaynakla çok fazla iş yapmanın derdinde olacağızÖnceki Haber

Vali Tanrısever: Kıt kaynakla çok fazla...

Uçtu uçtu Direk Uçtu!Sonraki Haber

Uçtu uçtu Direk Uçtu!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar