Gümüşhane

Gümüşhane’nin Kürtün İlçesinde, Dağ Baraja Doğru Kayıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Yukarı Kürtün Gurup Yolu Sevincek Mevkiinde uzun yıllardır devam eden toprak kaymaları vatandaşları endişeye sevk ediyor. Alanda yaşanması muhtemel büyük bir heyelanda devasa kütlenin Kürtün barajını ani olarak dolduracağı ve bu durumun çok ciddi sorunlara yol açabileceği değerlendiriliyor.

Yukarı Kürtün Gurup Yolu Sevincek Mevkiinde uzun yıllardır devam eden toprak kaymaları vatandaşları endişeye sevk ediyor. Alanda yaşanması muhtemel büyük bir heyelanda devasa kütlenin Kürtün barajını ani olarak dolduracağı ve bu durumun çok ciddi sorunlara yol açabileceği değerlendiriliyor.

Kürtün Barajının yapılmasının ardından baraj suları altında kalan eski yolda güzergah değiştirilmiş 22 köy, onlarca mahalle ve yüzlerce yaylaya ulaşım sağlayan gurup yolu yeni güzergahından hizmet vermeye başlamıştı.

Hizmete açıldığı günden beri baraj gölünün üst kısmında bulunan Sevincek mevkiinde her yıl heyelanlar yaşanırken, yolda oluşan bozulmalar Gümüşhane İl Özel İdaresi ekipleri tarafından onarıma tabi tutuluyor. Asfalt zeminde zaman zaman onlarca santimetreyi bulan çatlamalar geçici olarak çözüme kavuşturulurken nihai çözüm noktasında yapılması gereken çalışmalar ise bir türlü başlatılmıyor.

Konunun uzmanları tarafından heyelanlı bölgenin ciddi sorunlara gebe olduğu dile getirilirken, yüzeysel bir heyelandan ziyade kütlesel bir hareket olduğunda baraj ve barajın alt bölümünde yer alan yerleşim yerlerinde telafisi imkansız kayıpların olabileceği öngörülüyor.  

Vatandaşlar; çektikleri videolar, yaptıkları sosyal medya paylaşımları ile yaşanması muhtemel faciaya dikkat çekerken, özellikle yaz aylarında yolu yüzbinlerce insanın kullandığı hatırlatılıyor.

Yöre halkının talebi baraj suları altında kalan köprülerinin yerine baraj üzerinden köprü olurken, çok büyük bir kütle halinde yaşanan hareketliliğin yetkililer tarafından olası sonuçlar göz önünde bulundurularak an be an dikkatli bir şekilde takip edilmesi, durum hakkında da kamuoyunun bilgilendirilmesi isteniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çimen: Birinci önceliğimiz işsizlik sorununu çözmek olacaktırÖnceki Haber

Çimen: Birinci önceliğimiz işsizlik soru...

Öğrencilerimiz Bilek Güreşinde Türkiye FinallerindeSonraki Haber

Öğrencilerimiz Bilek Güreşinde Türkiye F...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar