Gümüşhane

Gümüşhane'nin pestil ve kömesi şarkıya dönüştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Türkiye’de pestil ve kömenin anavatanı sayılan Gümüşhane’de Pestil ve Köme Üreticileri Birliği Başkanı Abdulbaki Kara’nın girişimleriyle pestil ve kömeye şarkı yazıldı, klip çekildi.

Kelkit Vadisinin sevilen ve usta sesi Nurettin Bay tarafından yazılan ve klibi de Şiran’da çekilen “Sultan Pestil Köme” şarkısı youtube platformu ve diğer mecralarda paylaşıldı.

İçeriğinde dut, bal, ceviz ve fındık bulundurması nedeniyle doğal enerji deposu olarak bilinen Gümüşhane’nin “Yenilebilir enerjisi” pestil ve köme için hazırlanan klip projesi Gümüşhane Pestil ve Köme Üreticileri Birliği Başkanı, MÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı ve Sultan Pestil Köme firmasının sahibi Abdulbaki Kara tarafından hayata geçirildi.

“Pestile olan sevdamız bu şarkıyı bize yazdırdı” diyerek duygu ve düşüncelerini paylaşan Kara, “Sultan pestil köme” adıyla yayınlanan ve söz ve müziği Nurettin Bay’a ait olan klibin Şiran ilçesinde bulunan Sultan Pestil Köme fabrikası ve Tomara Şelalesi Tabiat Parkında çekildiğini söyledi.

Pestilin hammaddesi olan dutun toplanmasından pekmezin yapılmasına, pestil seriminden köme ve ballı yapımına kadar tüm aşamaların klipte yer aldığını ifade eden Kara, fabrika çalışanlarının da klipte rol aldığını belirtti.

Ceviz, dut, süt ve bal ile tam bir enerji deposu olan pestil ve kömenin tanıtımına katkı sağlamak için klibi hazırlattıklarını ifade eden Kara, geleneksel bir Türk lezzeti olan Gümüşhane pestil ve kömesinin Gümüşhane'nin bir kültürel değeri olduğunu belirterek daha önce TRT Belgesel kanalında yayınlanan Yiyeceğin Serüveni programında tanıtımını yaptıkları bu mirası şimdi de müzik sektöründe tanıtmak için böyle bir çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.

Türkiye’nin en lezzetli, kaliteli, sağlıklı ve doğal pestil ve kömesinin üretildiği Gümüşhane’de pestil ve kömeye yazılan şarkının sözleri şöyle:

Sultan Pestil Kömeden canım, 
Sakın ölme yemeden,
Sayfamıza gir de bak canım,
Siparişi vermeden, 
Sayfamıza gir dolan canım, 
Siparişin vermeden.

Gümüşhane ilimiz, 
Şahane pestilimiz,
Böyle lezzet görmedi canım,
Damağımız dilimiz.

Pestil içinde ceviz canım
Hem hijyenik hem leziz,
Bizi tercih edene canım,
Afiyetler dileriz,
Lezzetini tadana canım
Afiyetler dileriz.

Fındığı ufaladık canım 
Pestille sarmaladık,
Biz tadına doymadık canım, 
Yeniden ısmarladık,
Yedik yedik doymadık canım, 
Yeniden ısmarladık.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kupa maceramız başlamadan bittiÖnceki Haber

Kupa maceramız başlamadan bitti

Kelkit’te 50 hektar alan yandıSonraki Haber

Kelkit’te 50 hektar alan yandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar