Gümüşhane

GÜMÜŞSU’DAN DEV ADIM

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÜMÜŞSU’DAN DEV ADIM
Abone ol
Gümüşsu Ürünleri Ulusal Marketler, İBB Ve Ülke Dışındaki Raflarını Süsleyecek

İistanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden İSTAÇ Genel Müdürü Mustafa Canlı adına Gümüşhane’de İBB tarafından yaptırılacak Bilim Sanat Merkezi Okulu'nun tanıtım töreninde hediye edilen Gümüşsu ürünlerini İBB’de kullanılması için talep etti.

İBB’nin Talebi Aylık 24 Bin Şişe

(İBB ) Başkanı Ekrem İmamoğlu,  geçtiğimiz aylarda İSTAÇ Genel Müdürü Mustafa Canlı adına Gümüşhane’de İBB tarafından yaptırılacak Bilim Sanat Merkezi Okulu'nun tanıtım törenine katılmak için kentte gelmişti. Başkan İmamoğlu’nun Gümüşhane ziyaretleri sırasında Gümüşsu ürünleri hediye edildi. Gümüşsu ürünlerini çok beğenen Başkan İmamoğlu’nun, İBB yemekhanelerinde ve sosyal tesislerinde bu ürünlerin kullanılması için talimat verdiği öğrenildi. Başkan İmamoğlu’nun İBB yetkilerine verdiği talimat üzerine Gümüşsu’dan numune talep edildi ve görüşmeler başladı. Yapılan görüşmeler ile birlikte İBB yemekhanesi ile sosyal tesislerinde Gümüşsu ürünlerini kullanılmasına karar verildi. Gümüşsu ürünlerinin İBB rafları süslemesi için yetkililer tarafından fiyat çalışması yapılmaya başlandığı öğrenilirken, yapılan anlaşma resmiyet kazandığı takdirde Gümüşsu fabrikası tarafından İBB’ye aylık 24 bin şişe ürün gönderileceği öğrenildi.  

Amerika’ya ihracatı içinde numune istendi.

Öte yandan29. WorldFood İstanbul Uluslararası Gıda Ürünleri Teknoloji Fuarı’na katılan olan Gümüşsu Meyve Sularının çok beğenildiği, Fransa’ya ihracatı başlandı. Ürünlerin Amerika’ya ihracatı içinde numune istendi.

Üretim Kapasitesi 12 Bine Yükseldi

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gümüşsu Fabrikasının tam kapasiteyle çalışmaya başladığını duyurdu.  Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, geçtiğimiz aylarda gazetemize yaptığı açıklamada “Fabrikada yeni hattımızı tamamladık. İki bin dolum yaptığımız yerde artık 12 bine çıktı dolum kapasitemiz. Bilim sanayi ve teknoloji bakanlığımızdan alacağımız destekle fabrikamızın ikinci kısmını da hizmete kazandırmayı hedefliyoruz. Üretimin hızlandırılması için konsantre hattı tamamlanması ve ürün alım desteğinin artırılması için bakanlığımız bize destek verecek. Konsantre hattı ile ürün alım desteğinin artırıldığı takdirde ulusal fabrikalarla rekabet edecek bir duruma geleceğiz. Böylece ürünlerimiz ulusal marketlerinde raflarında kendine yer bulacak. Gümüşhane’miz başta olmak üzere, bölge ve ülke ekonomisine büyük destek olacak” ifadelerini kullanmıştı Başkan Çimen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada üretim kapasitesi 12 bine yükseldiğini şu sözlerle duyurdu;

“Bugün itibariyle GÜMÜŞSU fabrikamız Tam Kapasiteyle çalışmaya başladı  Günde tam tamına   12 bin   şişe üretilecek.  Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen ile birlikte fabrikamızdaydık.”   


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de SİNYAL operasyonuÖnceki Haber

Gümüşhane’de SİNYAL operasyonu

Saha uygulamalarının ikinci durağı Karaca Mağarası olduSonraki Haber

Saha uygulamalarının ikinci durağı Karac...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar