Gümüşhane

Gümüşvadi İndirime Gitti...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşvadi İndirime Gitti...
Abone ol
Kooperatif Başkanı İlker Yalçın Müjdeli Haberi Verdi! Gümüşvadi İndirime Gitti...

Trabzon-  Gümüşhane karayolu üzerinde bulunan Tarihi İpek Yolu güzergâhındaki Yeni Zigana Tüneli ile Trabzon-Gümüşhane arasında mesafe yaklaşık 30 dakika azaldı. Zamandan 40 milyon TL, akaryakıttan 99 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 139 milyon TL tasarruf edilmesi hedeflenen dev  proje ile mevcut yol 8 kilometre kısaltılmış oldu.  Türkiye’nin en uzun karayolu tüneli olan Zigana Tüneli'nin hizmete girmesiyle Gümüşhane, Trabzon Limanı’na daha da yaklaştı ve yolun geometrik standardı daha da yükselmiş oldu. 100 kilometre olan güzergâh 9 kilometre kısalarak 90 kilometreye düşürülmüş oldu.

Yeni Zigana Tüneli’nin hizmete girmesiyle başta Trabzon ile Gümüşhane arasındaki mesafenin kısılması gözleri bilet fiyatlarına çevirdi. Özellikle Gümüşhane ile Trabzon arasındaki sürekli toplu taşıma yapan otobüslerin bilet fiyatları merak konusuydu. Tünelin açılmasına az bir süre kala, Gümüşhane Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ekrem Sarı’nın “Bilet fiyatlarının sabit kalmasından yanayız” açıklamasından sonra Gümüşvadi yönetimi ile yapmış oldukları istişareden sonra Gümüşvadi kooperatifi açıklamalarda bulundu.  Tünelin açılmasıyla birlikte otobüs bilet fiyatlarında değişiklik yapılacak mı, son karar nedir? Vatandaş tarafından hâlâ merak ediliyor.

HEM SİVİL HEM ÖĞRENCİ BİLETİNE 5 TL İNDİRİM

SS. 5 Nolu Gümüşvadi Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İlker Yalçın, konuyla ilgili gazetemize konuştu. Yalçın,

“Zigana Tünelinin hizmete açılmasıyla beraber özellikle Gümüşhane-Trabzon arasında en çok yolcu taşıyan Gümüşvadi firması olarak ortalama (1 litre gidiş 2 litre geliş )  3 litre mazottan kar ettik. Mazotun litresi 17 lira olduğuna göre ortalama 60 lira civarında bir yakıt indirimi oldu. Bir araçta ortalama 7 yolcu taşıdığımız için 70 TL ediyor. Yani her seferden mazottan 60 TL kar ediyoruz. Zigana tüneli açılmasından dolayı bizde ortalama bir araçta 7 kişi üzerinden 70 lira indirime gidiyoruz.  Hem sivil bilette hem de öğrenci biletinde 5 TL indirim yapma kararı aldık. Bir yolcuda 5 TL indirime gittik. Buda ortalama 10 yolcu üzerinden 100 TL ediyor. Mazottan elde ettiğimiz karı yolcularımızdan almama kararı verdik. Mazottan kazandığımızdan daha fazlasını yolcularımıza aktardık. Biz bu indirimi yolcularımıza fazlasıyla aktarıyoruz” dedi.

Gümüşvadi firmasının 67 aracından şuanda sadece 30’unun çalıştığını diğer araçların iş olmadığı için yattığını söyleyen Yalçın,

“ Bu şehir öğrenci şehri, öğrenci gitti şehir bitti. Bir aracımız bir ayda 22 sefer yapıyor, bu bize para kazandırmıyor. İnsanlar Firma olarak çok büyük paralar kazandığımızı düşünüyor doğal olarak da bilet fiyatlarına indirim istiyor ama durum dışarıdan göründüğü gibi değil. Her bir aracımız otogarın kapısından her çıkışta 40 TL para ödüyor. Hem çalışan masraflarımız hem araç masraflarımız çok fazla” şeklinde konuştu.

Zigana Tüneli zamandan, yakıttan tasarruf etmenin yanında dağın virajlarından, karından kışından da kurtardı. Birçok avantajının yanında bazı dezavantajları da oldu. Örneğin Pervanoğlundan yolcu alıyorduk eskiden. Yolcu aldığımız belli noktalar vardı, artık oralardan yolcu alamayacağız diye konuşan Yalçın,

“ Normalde bize söylenen yani uygulamamız gereken fiyat en başından beri 100 TL ama biz 90 TL uygulamıştık. Şimdi de hem sivil biletine hem öğrenci biletine 5 TL indirim yaptık. Toplam 15 TL indirim yapmış olduk. Her 30 dakikada,  ister bir yolcumuz olsun ister iki yolcumuz olsun aracımız sefere çıkıyor. Biz yolcularımızla varız. Kar etmiyoruz. Bugünden itibaren yeni fiyat uygulamasını başlatıyoruz Zigana Tünelimiz hepimize hayırlı olsun, Allah Devletimize zeval vermesin” diyerek sözlerine son verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dibekli köyü kazalardan muzdaripÖnceki Haber

Dibekli köyü kazalardan muzdarip

Akşener, Edirneli vatandaşlara seslendiSonraki Haber

Akşener, Edirneli vatandaşlara seslendi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar