Gümüşhane

Gündeme bir anda düşen iOS 17 sızıntısı: Yeni özellikler neler?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gündeme bir anda düşen iOS 17 sızıntısı: Yeni özellikler neler?
Abone ol
Apple, iOS 17 sürümünü bu yılın Haziran ayındaki WWDC etkinliğinde tanıtacak. Tabii her yeni iOS sürümünde olduğu iOS 17 için de çıkış tarihi yaklaştıkça ortaya çıkan sızıntıların ve iddiaların sayısı da artıyor. Geçtiğimiz günlerdeyse iOS 17’nin bazı özelliklerinin listesi olduğu iddia edilen bir liste yayınlandı. Bu liste anonim bir Twitter hesabından gündeme yayıldı ve kullanıcının geçtiğimiz sene iPhone 14‘teki Dynamic Island özelliğini de bu şekilde aylar öncesinden duyurduğu belirtildi.

En baştan itibaren belirtmemiz gerekirse bu iddiaların doğru veya yanlış olduklarını sadece etkinlik günü öğrenebileceğiz. Ayrıca lütfen şunu unutmayın: Birçok kişi anonim hesaplarda konuyla alakalı tahminler paylaşıyor. Yapan kullanıcının bundan önceki modellerde bir özelliği doğru tahmin etmiş olması tüm iddialarını doğrulamaz.

iOS 17

Fakat bu sızıntılar bizlere yeni özellikler hakkında fikir sahibi yapabilirler. Yani birazdan okuyacağınız listedeki özellikleri tamamen doğru veya yanlış kabul etmeyin. Siz de konuyla alakalı tahminler yürütün ve bu listedeki maddelerle de fikir alışverişinde bulunun.

İşte bahsi geçen sızıntılar ışığında oluşturulmuş liste:

  1. iPhone 14 Pro‘nun Always-On Display’i için ek ayarlar,
  2. Odak modları için yeni özellikler,
  3. Yeni bildirim yönetim özellikleri,,
  4. Özel Erişilebilirlik modu,
  5. CarPlay için yeni özellikler,
  6. Sağlık uygulamasındaki kullanıcı arayüzü değişiklikleri,
  7. Arama ayarlarında değişiklikler,
  8. Dynamic Island için yeni özellikler,
  9. Kamera uygulamasında değişiklikler.

iOS 17

Listeye bakıldığında iOS 17 sürümünün performans ve verimlilik üzerine kurgulandığını görebiliyoruz. Liste içerisinde tam bir kesinlik yok bu yüzden kesin ibarelerle konuşamıyoruz fakat 9. madde oldukça ilgi çekici. Yeni kamera uygulaması. Bu özelliğin sadece iPhone 15 modelleri ile gelmesi muhtemel.

Önceki modellerin bu özelliği almama ihtimali oldukça yüksek çünkü listede bahsedilen değişiklik sadece kamera uygulamasının ara yüz değişikliğini kapsamıyor. Konu kamera özellikleri ile alakalı olabilir. Bu yüzden iPhone 15’e özel bir güncelleme gelebilir. Genel olarak iOS 17’yi hangi telefonların alacağına bakarsak iOS 16 güncellemesini almış olan tüm iPhone’lar diyebiliriz. Tabi tüm bunlar lansman günü gelene kadar kesin değil.

Kaynak:ShiftDelete.Net

Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Android 14 ilk beta sürümü yayınlandı!Önceki Haber

Android 14 ilk beta sürümü yayınlandı!

MIUI 14 güncellemesi bir Xiaomi modeli için daha yayında!Sonraki Haber

MIUI 14 güncellemesi bir Xiaomi modeli i...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar