Gümüşhane

GÜSİAD iş dünyasının sorunları için bir araya geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÜSİAD iş dünyasının sorunları için bir araya geldi
Abone ol
Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) Gümüşhane Şubesi, kuruluşunun 22.yılında düzenlediği istişare toplantısında yönetim kurulu üyeleri ve sektör temsilcileriyle fikir alışverişinde bulundu.

Mescitli köyündeki Sofra Tesislerinde yapılan ve şehre dair çok sayıda konunun gündeme geldiği 3,5 saatlik toplantıya Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Torul GÜSİAD Şube Başkanı Recep Selvi, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ve DOKA Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Esra Tunç da katıldı.

Gümüşhane iş dünyasının sıkıntılarının da konuşulduğu toplantının başlangıcında söz alan GÜSİAD Gümüşhane Şube Başkanı Murat Akçay, TKDK’nın Gümüşhane için çok önemli bir yatırım unsuru olacağını belirterek diğer sorunlar hakkında görüşlerini aktardı.

DOKA Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Esra Tunç ise DOKA’nın faaliyet alanı ve destekleriyle ilgili bilgilendirme yaparak teşvik belgeleri, kurumsallaşma, dijitalleşme, altyapı iyileştirilmesiyle alakalı teknik danışmanlıklar verdiklerini belirtti.

“Bir konuyu eleştiriyorsak, o yanlış dediğimizin yanına doğruyu koymamız lazım”

Toplantıya katılan GTSO Başkanı İsmail Akçay ise her toplantıda her sohbette Gümüşhane’deki istişare eksikliğinden dert yanan birisi olduğunu belirterek, “Dernekçilik bir gönül işidir, sevda işidir, bir mecburiyet değildir. Gümüşhane kahramanları, Gümüşhane yürekleri burada toplanmış bugün. Eleştirmek çok kolay bir iş. Ama yanlış dediğimiz şeyin yanına eğer doğrusunu koymuyorsak o eleştiriniz hakarete girer. Onun için bir konuyu eleştiriyorsak, bir konuyu yanlış diyorsak o yanlış dediğimizin yanına doğruyu koymamız lazım. Doğruyu koymadığımız zaman o zaman boş konuşmuş oluruz” dedi.

“Bir arada hareket edersek İstanbul'daki enerjiyi Gümüşhane'ye daha fazla aktarabiliriz”

GÜSİAD’ın çok güzel işler yaptığını dile getiren Akçay, “Zaman zaman hepimiz “Ya niye gelip Gümüşhane'ye yatırım yapmıyorsunuz?” diyoruz. Belki biz altyapıyı onların istediği ölçekte hazırlayamıyoruz, birtakım bürokratik engellere takılıyoruz ve bürokrasinin yavaş işlemesinden dolayı onlara o fırsatı veremiyoruz. Bizim İstanbul'u motive etmemiz lazım. Bizim İstanbul'un bu enerjisinden istifade etmek için bir aksiyon almamız lazım. Ama bunu Gümüşhane’de yapamıyoruz. İstanbul'da büyük bir güç var, büyük bir enerji var, büyük bir kaynak var. Eğer biz Gümüşhane’deki sorumluluk sahibi siyasi yöneticiler, mülki yöneticiler, sivil toplumdaki yöneticiler olarak bir arada hareket edersek İstanbul'daki enerjiyi Gümüşhane'ye daha fazla aktarabiliriz” diye konuştu.

“Ayrı düşünsek de birlikte hareket etme mecburiyetimiz var”

Siyasi irade, yerel yönetim, üniversite ve özel sektör olarak birlikte hareket etme gerekliliği olduğunu vurgulayan Akçay, “Bu paydaşlar birlikte hareket edersek inanıyorum ki birçok hedefimize ulaşırız. Ayrı düşünsek de birlikte hareket etme mecburiyetimiz var. Eğer bunu sağlayabilirsek birçok sorunumuzu aşarız. Bunu sağlamak da çok zor bir iş değil” ifadelerini kullandı.

Toplantı katılımcıların tamamının söz alarak görüş ve önerilerini iletmesiyle sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Çimen’den Gümüşhanespor’a moral yemeğiÖnceki Haber

Başkan Çimen’den Gümüşhanespor’a moral y...

Gümüş sahasında 1 puan aldıSonraki Haber

Gümüş sahasında 1 puan aldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar