Gümüşhane

Hastane var doktor yok, hasta var randevu yok!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hastane var doktor yok, hasta var randevu yok!
Abone ol
Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde bazı branşlarda yaşanan doktor eksikliği vatandaşı mağdur ediyor.

Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde yaşanan doktor sıkıntısı vatandaşı artık canından bezdirdi. Hastanede yüzlerce hasta tedavi eden doktorlarda bu durumundan şikayetçi. Gümüşhane Devlet Hastanesi hizmet vermeye başladığı iki yıldan bu yana gelinen süreçte doktor eksikliği sorunu bir türlü aşılamadı. Özellikle yaz aylarında artan nüfusa, hastane cevap veremez hale geldi. Bazı polikliniklerde sadece bir doktor var ve günde yüz vatandaşı tedavi etmek zorunda kalıyor.

Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde birçok alanda doktor yetersizliğinin yanı sıra eksik olan birimler var. Mevcut hastane  sağlık hizmeti konusunda yetersiz kalıyor. Hastanede Kadın Doğum, Göğüs, Ortopedi, Nöroloji branşlarında sadece bir doktor görev yapıyor. Öte yandan Nefroloji servisinde ise hiç doktor bulunmuyor. Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde yaşanan doktor eksikliğinden dolayı başka illere sevk edilen vatandaşlar mağdur olmaya devam ediyor.

Doktor eksikliği yaz aylarında artan nüfustan dolayı yeni sorunlara neden oluyor. Kent nüfusuna ek olarak gurbetten gelen vatandaşlarında kullandığı hastane vatandaşa istenilen seviyede cevap veremez hale geliyor. Sabah başlayan randevular yoğunluk nedeniyle saat 09.00 olmadan doluyor. Bir doktor günde en az yüz vatandaşla ilgilenmek zorunda kalıyor. Bu durumda vatandaşın tedavi süresinin kısa kalmasına neden oluyor. Bekleyen hasta sayısı arttıkça, tedavi süresi kısalıyor. Tek doktor yüzlerce hastaya derman olmaya çalışıyor.

Vatandaşlar yetkililerin doktor sorununu en kısa sürede çözmesini istiyor. Vatandaş, milyonlara mal olan ve büyük zorluklarla açılan hastaneden hizmet görmek istiyor. Gümüşhane’de modern bir hastane varken, şehir dışında sağlık hizmeti almak istemiyor. Şehir dışında tedavi olmak zorunda kalan hastalar maddi ve manevi olarak yıpranıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’nin miniği Tolga Kalkan kurtarılamadıÖnceki Haber

Gümüşhane’nin miniği Tolga Kalkan kurtar...

2. Ordu Komutanlığına Gümüşhaneli Metin Tokel AtandıSonraki Haber

2. Ordu Komutanlığına Gümüşhaneli Metin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar