Gümüşhane

Havaalanı Hayal Mi Oluyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Havaalanı Hayal Mi Oluyor?
Abone ol

Bayburt’a 45, Gümüşhane’ye 67 kilometre mesafede olan ve Gümüşhane’nin Köse ilçesi Salyazı köyünde inşaatı devam eden Gümüşhane-Bayburt Havaalanı projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Ocak 2018’de düzenlediği ihaleyi Onur Taahhüt Taşımacılık firması 174 milyon 748 bin TL ile kazanmıştı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) verileri incelendiğinde Gümüşhane ve Bayburt’a komşu dört havalimanı bulunuyor. Toplam nüfusu 235 bini bulan bu iki kentin havalimanı için yıllık yolcu kapasitesi 2 milyon olarak açıklanmıştı.

Ağaç geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada; havalimanının tabelası da dahil  isminin “Bayburt- Gümüşhane Havalimanı” olarak anılmasının yanlış olduğuna değindi. DHMİ bünyesinde Haziran 2023 yılında açılması planlanan ve tamamlandığında bölgenin beşinci Havaalanı olacak olan “Gümüşhane- Bayburt Havalimanı” inşaatının halen ilerleme kaydetmediğini de iddarına ekledi. Yapımı yıllardır süren Köse Havalimanı için; Aralık 2022 tarihinde aday asistan hava trafik kontrolü ve aday stajyer hava trafik kontrolünde çalışmak üzere 4 memur alımı yapılacağı Resmi Gazete’de ilan edilmişti.

“Buranın adı tabelada yazdığı gibi “Bayburt- Gümüşhane Havalimanı” değil”

Bu iş yılan hikayesine dönmüştür diyen CHP Gümüşhane Milletvekili Aday Adayı Bedri Ağaç, “Bir sürü yanlış ve eksik devam ediyor. Şuan hiçbir hareket ve çalışma yok havaalanında. İnşaatın bitimi 2019 diye ilan edilmişti sonra bitmedi uzatıldı ve Haziran 2023’de bitirilmesi gerekiyor ama ortada bitecek bir inşaat gözükmüyor. Buranın adı tabelada yazdığı gibi “Bayburt- Gümüşhane Havalimanı” değil, “Gümüşhane-Bayburt Havalimanı.” Sanki Bayburt’a Havalimanı yapılıyormuş gibi bir izlenim veriliyor. İsimle ilgili de bir sıkıntı var buranın adı Köse Havalimanı, yeri Salyazı, Gümüşhane\Köse.  Biz havalimanına karşı değiliz. Biz nereye bir hizmet gidecekse onun yanındayız. Bizim sıkıntımız senelerdir yılan hikayesine dönen, para sıkıntısı yaşayan ve sürekli ertelenen inşaat halindeki havalimanı. Güya burası 2019’da açılacaktı yıl oldu 2023 ortada havalimanı yok bu gidişle 2025’de de açılacağından emin değilim.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane futbol camiası yastaÖnceki Haber

Gümüşhane futbol camiası yasta

Taşci Çanakkale İl Emniyet Müdürü olduSonraki Haber

Taşci Çanakkale İl Emniyet Müdürü oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar