Gümüşhane

HGM Madenciliğe Devam Kararı Çıktı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HGM Madenciliğe Devam Kararı Çıktı!
Abone ol
Gümüşhane'nin Yeşilyurt Köyü'nde HGM Madencilik tarafından sürdürülen altın arama faaliyetleri, köylülerin yol kesme eyleminin ardından yeni bir boyut kazanmıştı.

Gümüşhane'nin Yeşilyurt Köyü'nde HGM Madencilik tarafından sürdürülen altın arama faaliyetleri, köylülerin yol kesme eyleminin ardından yeni bir boyut kazanmıştı. Maden firması yetkilileri yaklaşık 11 aydır çalışma yapamadıklarından şikayet ederken, köylü vatandaşlar ise su sıkıntısı yaşamak istemediklerini ileri sürüyordu. Yaşanan gelişmelerin ardından Gümüşhane Valiliği tarafından Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından inceleme yapılması talep edilmişti.

Konuyla ilgili Ankara’dan gelen 4 kişilik (MAPEG)  ekibi Yeşilyurt köyünde bulunan 8 adet maden sahasını inceledi. İlk etapta köy muhtarı ile incelemelerde bulunan ekip, köylülerin beyanlar üzerinden de tutanak tuttu.

Firma ile ilgili incelemeler yapan MAPEG ekibi firma yetkilileri ve çalışanlarla birlikte firma izinleri ve sondaj sahası hakkında detaylı incelemelerde bulundu. Firmanın maden sahasında tüm haklarının yasal olduğu ve tüm evraklarının tamam olduğu bilgisi paylaşıldı.  Gerekli incelemeleri yapan MAPEG ekibi firma yetkililerine “Bizim tarafımızdan çalışmaları durdurmanıza yönelik resmi yazı gelmediği sürece çalışmalarınıza devam edebilirsiniz” denildi.

İncelemeler ile ilgili firma yetkilileri tarafından Gümüşkoza’ya yapılan açıklamada, “Basında yer alan söylemlerin aslının olmadığı bu haberlerin şirketimizi itibarsızlaştırma çabaları olduğunu gözlemledik. Şirketimizin yasa dışı iş yaptığı yalanları bugün yapılan MAPEG incelemesi sonucu çürütülmüştür. Resmi olarak çalışmamıza herhangi bir engel yoktur. Firmamız tüm yasal haklarıyla maddi ve manevi kayıp yaşatan kişiler hakkında yasal süreci başlatacaktır. Hakkımızda çıkan asılsız haberler yine devletimizin resmi kurumları tarafından çürütülmüştür. MAPEG sahamızda incelemeler yaparak çalışmamıza engel bir durum görmemiştir” ifadelerine yer verdi.

Firma yetkilisi “MAPEG yaptığı inceleme sonucunda herhangi bir sorunla karşılaşmadı. Tüm evraklarımız tamam. Bize bizden haber gelmedikçe çalışmalarınıza devam edebilirsiniz bilgisi verildi. Önümüzde şu anda tek engel kaldı. Geçtiğimiz yolun kapatılması. Bu sorunu da inanıyoruz ki yetkililerimiz çözerek bize çalışma ortamımızı sağlayacaklardır “diye konuştu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 4
    KIZGIN
Kürtün Platformu kurulduÖnceki Haber

Kürtün Platformu kuruldu

Maç Saati Krizi Gümüşhanespor Ve Orduspor’u Karşı Karşıya GetirdiSonraki Haber

Maç Saati Krizi Gümüşhanespor Ve Orduspo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar