Gümüşhane

"Hizmet İçin Vatandaşın Gitmesini mi Beklediniz?"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Hizmet İçin Vatandaşın Gitmesini mi Beklediniz?"
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, geciken grup yolları bakımına tepki gösterdi.

Nas, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Olucak köyü Köklüce mahallesi yoluna bir yıl önce asfalt döküldüğüne fakat şuan yolların patlayıp bozulmayan tek noktası bile kalmadığına dikkat çekti.

Nas paylaşımında,

“Kamu kurumları, aldıkları para karşılığında kendi alanlarında insanlara hizmet vermek zorundadır. Son yıllarda köye dönmeyi teşvik eden hükümetin köylere bazı hizmetlerin götürülmesinde de gayret sarf ettiği açıkça görülmektedir. Yol, su, köylerin içindeki parke taş döşenmesi gibi gözle görülür hizmetler köylere ulaşmıştır. Bu hizmetleri veren mevcut kurumlar, planlarını insana hizmet odaklı mı yapıyorlar yoksa sadece evrak üzerinde prosedürü tamamlamaya mı çalışıyorlar bu önemlidir. Köylere yapılacak hizmetlerin en önemlisi su ve yol ulaşımıdır. Ulaşım imkanı ve içme suyu olmayan köyümüz kalmadı. Ancak bunların bakımı yapılmaz ise borulardan su akmaz, yollardan araba gitmez” ifadelerine yer verdi.

Yaz aylarında köylerine tatil amaçlı gelen binlerce vatandaşın kullandığı grup yolunda çalışma yapılmayıp, yaklaşan kış mevsimi öncesi yapılmasını eleştiren Başkan Nas,

“Şimdi Gümüşhane’mizin Yağlıdere-Olucak (İmera) grup yolundan bahsedeceğim. Merkez ilçede ihale marifeti ile yapılan tek grup yolu burası. Hangi köyler istifade ediyor: Şişe, Atalar, Uğurtaş, Yağlıdere, Olucak köyleri ve (imera manastırı ve Krom). Ayrıca İmera Manastırı ve Krom’a yalnızca cumartesi ve pazar günü giden araç sayısı birçok köyümüze bir ayda giden araç sayısından fazladır. Aynı zamanda Turizm Bakanlığı’na bağlı bir grup yoldur. Siyaset yapmamızın sebebi ise, köylerimizi her ay ziyaret ediyorum. Güzel hizmetlerin yapıldığı köylerimizi görünce ilgili kuruma gerek sosyal medyada gerekse telefonla arayarak teşekkür ediyorum. Yağlıdere Olucak grup turizim yoluna bir metre sıcak asfalt dökülmediği gibi;  10.aya girdik henüz asfalt, yama çalışması dahi yapılmadı. Olucak köyü Köklüce mahallesi yoluna bir yıl önce asfalt dökülmüş; şu an patlayıp bozulmayan tek noktası bile kalmamıştır. Selden gelen heyelan ve taşlar yoldan tek aracın geçişini zorlaştırmasına rağmen ne bakımı yapılmış ne de asfaltın bozulduğu yerde bir çalışma yapılmıştır. 10.aydan sonra bölgemizde soğuklar başlar ve köylerimizdeki insanlar okulların da açılmasıyla yavaş yavaş şehre göçerler. Özel İdare henüz başlamamış; ancak yakın zamanda yolun bakımına başlayacakmış. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bu hizmet kime yapılıyor? Kışın kapalı olan Köklüce Mahallesi yoluna serdiğiniz bu asfaltı kim kullanacak? Bu asfalt karların altında bahara kadar zaten bozulacak. Devletimizin bunca parasını bu şekilde heba etmek yolsuzluk değil mi? Yazın yoğun trafiğe rağmen bakım yapılmayan, çakıl çukur yollardan giden insanlar, kışın haftada bir araba geçecek yola bakım yapan bir kuruma “Siz kime hizmet ediyorsunuz?” diye sormayacak mı? Biz bunu soruyoruz. Yetkililere ileteceğiz ve sonucunu burada alamazsak bile biliyoruz ki Allah bunun hesabını mutlaka soracaktır” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane'de İkamet İzni Alan Mülteci Sayısı Belli OlduÖnceki Haber

Gümüşhane'de İkamet İzni Alan Mülteci Sa...

TOKİ Gümüşhane’de 8 Konut Satışı YapacakSonraki Haber

TOKİ Gümüşhane’de 8 Konut Satışı Yapacak

Haber Yorumları

  • Gambos06-10-2023 00:04

    E gambosda hiç su yok. Haftada bir su sırası bize gelince depomuza dolduruyoruz yıl 2023...ne suyu...yol da yok su hiç yok.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar