Gümüşhane

İller Bankasına Gümüşhaneli Başkan

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İller Bankasına Gümüşhaneli Başkan
Abone ol
İller Bankası (İL BANK) A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığına Gümüşhaneli Eyyüp Karahan atandı.

İller Bankası (İL BANK) A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığına Gümüşhaneli Eyyüp Karahan atandı.

Uzun süre İstanbul Büyükşehir Belediyesinde üst düzey yönetici olarak görev yapan Eyyüp Karahan Belediye Başkanlığının 2019 yerel seçimleri sonrası CHP’ye geçmesi ile birlikte Ekrem İmamoğlu’nun 28 Haziran’da 2019 tarihindeki ilk mesai gününde İBB Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa ederek adını duyurmuştu. İstifası sonrası 19 Eylül 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü görevine getirilen Karahan, son atamalar ile birlikte İL BANK Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Gümüşhane'de 21 Şubat 1962 yılında dünyaya gelen Karahan, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme – Sosyal Siyaset Bölümünden 1984 yılında mezun oldu.

Çeşitli firmalarda Muhasebe ve Satış Sorumlusu olarak görev yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe komisyon üyeliği yaptı. HAMİDİYE A.Ş.de Ticaret Müdürlüğü, İSFALT A.Ş. ve İSTAÇ A.Ş.de Genel Müdür Yardımcılığı, KİPTAŞ'ta Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Kasım 2007 tarihinde AĞAÇ A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Temmuz 2014 tarihinde yapılan yeni atamalar sonucunda Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı. 28 Haziran 2019 tarihinde bu görevinden istifa eden Karahan, 2020 yılında atandığı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü görevinin yanı sıra 2021 yılından bu yana Türkiye Çevre Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütmekteydi. Karahan, evli ve 3 çocuk babasıdır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünya, Karadeniz'den gelen korkunç haberle sarsıldıÖnceki Haber

Dünya, Karadeniz'den gelen korkunç haber...

Gümüşhane’de “Mavi Ay” için zirvelere çıktılarSonraki Haber

Gümüşhane’de “Mavi Ay” için zirvelere çı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar