Gümüşhane

İstanbul Gümüşhane günleri 30 Kasım’da başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul Gümüşhane günleri 30 Kasım’da başlıyor
Abone ol
İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF), Kasım ayı sonunda İstanbul Yenikapı’da yapılacak olan ve bu yıl ilk kez Gümüşhane-Bayburt Günleri adıyla gerçekleştirilecek program öncesinde Gümüşhane’de istişare toplantısı düzenledi.

Sema Doğan Yaşam Alanında düzenlenen toplantıda GÜDEF Başkanı Bayram Demir ve Türkiye Bayburtlular Federasyonu Başkanı Hasan Saka, MHP İl Başkanı Mete Kaya, ilçe ve belde belediye başkanları, TSO başkanları ve oda başkanlarıyla bir araya geldi.

30 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve Gümüşhane için 10, Bayburt için 3. tanıtım günleri etkinliğini Yenikapı’da yapılacağını kaydeden GÜDEF Başkanı Bayram Demir, “Bu ay sonunda İstanbul Yenikapı'da her yıl yaptığımız tanıtım günlerini yapacağız. Ama bu dönem biraz farklı olacak. En yakın komşu ilimiz, bizim parçamız Bayburt'la beraber yapacağız bu tanıtım günlerini. Ayın 30’unda başlayıp 3’ünde bitecek. 2007’de kurulup bugüne kadar ki tüm tanıtım günlerinde yer almış Gümüşhane Dernekler Federasyonu'nu sizler de yakından takip ediyorsunuz.  Doğal olarak bu sene yapacağımız 10.tanıtım günleri olacak. Bu tanıtım günlerinin amacı memleketimizi İstanbul'da diğer illere tanıtmak. Her sene düzenlemiş olduğumuz tanıtım günlerinin 10.yapmak üzere sizlerle istişare etmek üzere bugün burada toplandık” dedi.

“Hep birlikte ilimizi en iyi şekilde tanıtmaya, temsil etmeye gayret edeceğiz”

Bu yıl Gümüşhane ve Bayburt olarak birlikte yapacakları için oradaki stantlarda da bir bölüşüm yapılacağını kaydeden Demir, Gümüşhane’nin kültür çadırında 14, yöresel ürün çadırında 25, yemek yerlerinde de 20 standı olacağını belirterek, “Orası il tanıtım günleri. Her il kendi kültürünü, kendi yemeğini, kendi ürettiği ürünleri orada tanıtmak için İstanbul'a geliyor. Yenikapı yıllarca yapılan bir yer olduğu için de oraya her ilden mutlaka birileri gelir. Siyasiler gelir, bürokratlar gelir, esnaf gelir, vatandaş gezmeye gelir. Doğal olarak biz burada Gümüşhanemizi ve Bayburt'umuzu en iyi şekilde nasıl tanıtacaksak sizlerin fikrine de ihtiyacımız var. Sizlerin fikirleri ve katılımları bizler için önemli. Tuzla'dan Silivri'ye İstanbul'da yaşayan bütün hemşerilerimiz mutlaka oraya uğrayacak, sizleri görmek isteyecek. Buradan getirdiğiniz ürünleri almak isteyecek. Belediyelerimizin stantlarında kültürümüzü tanıtmasını görmek isteyecek. Onun için bu tanıtım günleri İstanbul'da bizim için bir hemşeri buluşması, bir kültür tanıtması anlamına geliyor. Burada gerek basınımızla, gerek esnafımızla, gerek odalarımızla, gerek belediyelerimizle, gerek siyasi parti temsilcilerimizle orada ilimizi en iyi şekilde tanıtmaya, temsil etmeye gayret edeceğiz. Bunu inşallah hep beraber yapacağız” diye konuştu.

Türkiye Bayburtlar Federasyonu Başkanı Hasan Saka da Bayburt için bu yıl 3.sü yapılacak etkinliğin ilkinin yapılmasına Gümüşhane’nin merhum Milletvekili ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı’nın vesile olduğunu hatırlattı.

“Özlemle Bayburt'u, Gümüşhane'yi orada bekliyoruz”
 

Sivil toplum örgütlerinin birlik beraberlik içinde bu vatanda, bu topraklarda Gümüşhaneliler ve Bayburtlar da var diyerek İstanbul'da toplanacağını kaydeden Saka, “Türkiye'nin içinde ve dışında birçok hain var, her tarafı sarmışlar. Sivil toplum örgütlerimiz güçlü olmalı. Biz federasyonlar kendi öz kaynaklarımızla bu organizasyonları yapıyoruz. İllerimizde üretilen ürünlerin marka değerleri tanıtımlardan geçer, fuarlardan geçer. Biz de başkanımla birlikte diyoruz ki gel kola girdik. Gümüşhane'de ne ürünümüz var? Bayburt'ta ne var? Gelsin burada tanıtılsın, satılsın. Ekonomi olarak geriye illerimize dönüşü sağlansın. İnşallah bunu yapacağız. Bize sahip çıkın. Sizlerden sahip çıkmanızı önemle rica ediyoruz. O gün hep beraber orada olalım. Siz şöyle Gümüşhane'nin Bayburt'un kokusunu bize getirin İstanbul'a. Siz geldiğiniz zaman oradaki Gümüşhane ve Bayburtlar gerçekten ağlıyor. Ben ağlayanları gördüm tanıtım günlerinde. Orada kaynaşacağız. Özlemle Bayburt'u, Gümüşhane'yi orada bekliyoruz. Programımız hepimize hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Toplantıda daha sonra Belediye Başkanları ve oda başkanları söz alarak daha önceki programlarda yaşanan aksaklıklar, eksikliklerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Programda Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, önceki yıllarda zaman zaman farklı şehirlerin ürünlerinin yer aldığı Yöresel Ürünler Standında Gümüşhane’ye ayrılan 25 standın hepsini aldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aslan: Adalet göğün direğidir, yıkılırsa gökyüzü yerinde durmazÖnceki Haber

Aslan: Adalet göğün direğidir, yıkılırsa...

Gümüşhane'nin yükseklerinde kar yağışıSonraki Haber

Gümüşhane'nin yükseklerinde kar yağışı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar