Gümüşhane

Kaban: Dini değerlerimizin hiçe sayılmasına asla izin vermeyiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaban: Dini değerlerimizin hiçe sayılmasına asla izin vermeyiz
Abone ol
Diyanet-Sen Gümüşhane İl Temsilcisi Bünyamin Kaban, özgürlük bahanesi ile İslami değerlere saldırı ve alenen aşağılama olaylarına her geçen gün yenilerinin eklenmesinin kendilerini derinden endişelendirdiğini belirterek “Dini değerlerimizin hiçe sayılmasına asla izin vermeyiz” dedi.

Kaban, geçtiğimiz günlerde Ankara Kocatepe Camii’nde Ezgi C. ve Bilal K. isimli şahısların uygunsuz fotoğraf çekimi yaparak sosyal medyada paylaşmasının ardından yaptığı açıklamada dini değerlerin alenen aşağılanmasına asla izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

“Dini değerlerimizin hiçe sayılmasına asla izin vermeyiz, -vermemeliyiz”

Ankara'da çekilen skandal fotoğrafların yankısı sürerken başka bir şehirde de benzer bir olayın yaşanmasının kendilerini üzdüğünü ifade eden Kaban, “Camiye giren genç bir kızın, cübbe ve sarık giyerek dans etmesinin ardından minbere çıkıp poz vermesi dini değerlerimizi aşağılaması kabul edilemez bir durumdur. Dini değerlerimizin hiçe sayılmasına asla izin vermeyiz, vermemeliyiz. Camiler kutsal mekanlardır. Camilerde ibadet edilir. Camiler İnsanların Allah’a en yakın olduğu alandır. İbadetin dışında ünlü olma arzusuyla camilerin gayrı ahlaki etkinliklerde sahne olarak kullanılmaya çalışılması kabul edilemez” dedi.

“Böyle bir skandal paylaşımın ifade özgürlüğü, paylaşım özgürlüğü ile alakası olamaz”

Bu tür görüntüleri çeken ve sosyal medyadan paylaşanların kime ve neye hizmet ettiğini bilemediklerini fakat Müslüman bir ülkede yaşadıklarını unuttuklarının ortada olduğunu dile getiren Kaban, “Kimse Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışmasın. Hiç kimse kusura bakmasın böyle bir skandal paylaşımın ifade özgürlüğü, paylaşım özgürlüğü ile alakası olamaz. Dini inançlarımızı, dini değerlerimizi alenen hiçe sayan bu tür saygısızlıklara müsaade edilmeyeceğinin bilinmesi gerekir. Bu ahlaksızlıktır. Ahlaksızlığın bahanesi olamaz. İkinci bir olasılık olarak konunun maksatlı ve provakatif bir girişim olduğudur ki bu çok daha vahim bir durumdur. Ülke olarak, bu ülkenin vatandaşları olarak çok dikkatli olmak, büyük resmi, oynanan büyük oyunu görmek durumundayız. Ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunlar güçlü bir Türkiye görmek istemeyenlerin ve onların piyonlarının kalkışmalarıdır. Kimi zaman moda sever, kimi zaman sanat sever, kimi zaman ağaç sever, kimi zaman hayvan sever, kimi zaman terör sever olarak gördüğümüz bu kişiler maalesef hiçbir zaman vatansever olmadılar. Dillerinden kin dökülenlere, ülke insanını ayrıştırmak, ötekileştirmek için çaba sarf edenlere inat; birlik ve beraberliğimizi korumalı, oynanmak istenen oyunun farkında olarak oyun bozucu olmalıyız” diye konuştu.

Fesatçı zihniyete karşı en büyük silahlarının birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu koruyarak değerlere sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Kaban, “Aklıselimle ve itidalle hareket ederken değerlerimize, inancımıza yapılanlara da sessiz kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Cumhuriyet savcılarımızı bu tür olayları her yönüyle araştırmaya ve bu skandalların gerçekleşmesinde ihmali olanlar da dâhil araştırılarak gerekli cezanın verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhanespor, Kocaelispor’un Genç Yıldızıyla AnlaştıÖnceki Haber

Gümüşhanespor, Kocaelispor’un Genç Yıldı...

Çakır: Un ufak olan milletin alın teridirSonraki Haber

Çakır: Un ufak olan milletin alın teridi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar