Gümüşhane

“Kadına şiddetle mücadelemiz sürecek”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Kadına şiddetle mücadelemiz sürecek”
Abone ol
Gümüşhane’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddeti önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) öncülüğünde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü paneli düzenlendi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Panelde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Dilek Tokmak’ın aile içi şiddete ilgili yaptığı konuşmanın ardından İl Müftülüğü Vaizi Meryem Merdan’ın “İslam’da ve ailede kadının önemini” anlatan konuşmalar gerçekleştirildi. 

Açılış konuşmalarının ardından Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı “Aile İçi Şiddetle Mücadele” birimi tarafından Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgilendirme yapıldı. 

Daha sonra Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü “Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele” birimi tarafından da katılımcılara son bir yılda kentte kadına yönelik şiddete karşı yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

“Tüm kadınlarımıza sağlıklı, mutlu ve şiddetten uzak bir yaşam diliyorum”

Panelde yaptığı konuşmada 1999 yılında kadına karşı şiddete farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kararıyla 25 Kasım’ın Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası  Mücadele Günü olarak ilan edildiğini hatırlatan Vali Vekili Bahar Kaya, “Kadınlarımızın sorunlarının paylaşıldığı, maruz kaldığı şiddet içerikli muamelelerin engellenmesi için çözüm yollarının arandığı ve tüm dünyada kadınlara uygulanan şiddete karşı farkındalık amacıyla meydana gelen bu anlamlı günü kadın haklarını koruyup geliştirmesinde çok etkili olduğunu düşünmekteyim. Şiddet olgusu çok fazla uygulama şekilleri ve çok farklı uygulama boyutlarıyla tüm dünyada genel bir sorundur. Günümüzde yaygın bir şekilde varlığını sürdüren şiddet pratiklerini, kitle iletişim araçları ile işyerlerinde, sokaklarda kısacası özel ve kamusal yaşamın her aşamasında farklı şekilde görmekteyiz. Bireylerin deneyimlediği kültürel ve sosyal yaşam biçimi veya aile gibi faktörler bireylerin şiddete eğilimli olmalarına sebep olmaktadır. Pek çok araştırma şiddetin diğer aile bireylerinden öğrenildiğini göstermektedir. Buna bağlı olarak saldırganlık kadar saldırgan olmama davranışı da öğrenilebilir bir davranış örüntüsüdür” dedi.

“Kadına karşı şiddetle mücadelemiz sürecek”

Kadına şiddet başta olmak üzere her türlü şiddet eğiliminin temelinde değerlerin yetercince özümsenmemesi olduğunu kaydeden Kaya, “Bizler tek bir insanın öldürülmesini tüm insanlığın öldürülmesine eş tutan bir dinin ve köklü bir medeniyetin mensuplarıyız. Kadim medeniyetimiz ailenin önemi, kadınlara karşı tutum ve davranışlarımız, ikili veya toplumsal ilişkilerimizdeki nezaket kurallarımız gibi hayatın her alanında bizlere yol gösteren bir yaşam tarzı olarak benimsenen tüm güzel hasretleri barındırmaktadır. Bu nedenle kendimizden başlayarak ailemizde, sokağımızda, mahallemizde, yaşadığımız her yerde iyiliği ve güzelliği yayma gayreti içerisinde olmalı aileyi yeniden toplumun merkezine koymalıyız. Tüm kurumlarımız ile birlikte kadına yönelik şiddetle mücadeleye devam edecek ve toplumumuzun her kesiminde bu yönde farkındalığın oluşması için çalışmalarımızı artırarak devam edeceğiz” diye konuştu.

Semiye ve Murat Kutlu çiftinin iyi uygulama örneği içerikli Aile Belgeselinin izlenmesiyle devam eden panel “Hışır Osman” mahlaslı Osman Nebioğlu’nun şiir dinletisi ve kurum personeli Onur Murat Gültekin’in türkü dinletisiyle son buldu.

Haber: Zeynep KAYA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SporHane açıldıÖnceki Haber

SporHane açıldı

Kaptan Koç: Bize olan inancınızı hiçbir zaman kaybetmeyinSonraki Haber

Kaptan Koç: Bize olan inancınızı hiçbir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar