Gümüşhane

Karahanoğlu: Gümüşhane’ye hizmet için ben de varım dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karahanoğlu: Gümüşhane’ye hizmet için ben de varım dedi
Abone ol
Gümüşhane’de 30 yıllık akademik hayatının ardından emekli olan Yüksek İnşaat Mühendisi Halil İbrahim Karahanoğlu, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti'den aday adayı olduğunu açıkladı.

Aynı zamanda Birlik Vakfı Gümüşhane Şube Başkanı olan Karahanoğlu, Hasankeyf Kafe’de düzenlediği basın toplantısında eşi, çocukları ve diğer aile bireyleriyle gazetecilerle bir araya geldi. Karahanoğlu, Gümüşhane'ye hizmet ve vefa borcu olduğu düşüncesiyle Gümüşhane Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıkladı.

Konuşmasında Orta Doğu'da katil İsrail'in Filistin’deki mazlum insanlara çocuk demeden, yaşlı demeden, bebek demeden saldırdığını ve soykırım yaptığını belirterek başlayan Karahanoğlu, İsrail’i ve işbirlikçilerini lanetledi.

“Gümüşhane’ye hizmet için ben de varım diyorum”

Gümüşhane Üniversitesi'nde yaklaşık 30 yıllık çalışma hayatı boyunca genellikle belediyelerle ilgili, imarla ilgili, altyapıyla, üst yapıyla, çevre planlamasıyla ilgili dersler verdiğini ve bir birikim elde ettiğini kaydeden Karahanoğlu, “Gümüşhane'yi de yakinen tanıyorum. Halkımızın da güvenine mazhar olmak için ben bu yola destekleriyle beraber AK Parti'nin teşkilatı, halkımızın teveccühüyle ben bu belediye başkan adaylığına başvurumu yapıyorum. Belediyecilik konusunda bir bilgi birikimim, bir tecrübem oldu. Bu yüzden de Gümüşhane’ye hizmet için ben de varım diyorum. Türkiye yüzyılının aynı zamanda Belediyelerin yüz yılı olduğuna inanıyorum” dedi.

“Ekibimizle beraber projelerimizi hazırladık”

Belediyecilikte rol model olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun eser ve hizmet odaklı siyaset anlayışını referans olarak kabul ettiğini kaydeden Karahanoğlu, “Bu minvalde de çalışmalarımızı, projelerimizi hazırlıyoruz. Şu anda ekibimizle beraber bu projeleri hazırladık. Zaman içerisinde projelerimizi halkımızla paylaşacağız. Gümüşhane güzel bir kent, kadim bir kent. Kentimizi nasıl daha iyi yapabiliriz üzerinde çalışmalarım oldu. Yeşil alanlarıyla, otoparkıyla, eksiklerini Rüfeneden, Limon Deresi'nden, Gabanbaşı'ndan, Akçakale'den bütün mahalleleri gezdim, biliyorum. Nerede ne eksikler var onların tespitlerini de yaptık. Gümüşhane'ye ne yapsak azdır” ifadelerini kullandı.

“Otopark biliyoruz, yeşil alan biliyoruz, trafik-ulaşım sıkıntısını biliyoruz”

Emeklisiyle, genciyle, çocuğuyla, kadınıyla yaşanılabilir bir şehir amacında olduklarını dile getiren Karahanoğlu, Belediyecilikte proje yönetimi, finans yönetimi ve insan yönetimi unsurlarının olduğunu hatırlatarak, “Bugün Gümüşhane'nin sorunlarının bir kısmı çözüme kavuşuyor, bir kısmı çözülecek. Otopark sıkıntısını biliyoruz, yeşil alan sıkıntısını biliyoruz, trafik-ulaşım sıkıntısını biliyoruz. Yeni yolların, yeni otoparklarının yapılması lazım diyoruz. Kentsel dönüşüm projelerini hazırlıyoruz. Biz burada neler yapabileceğimizi tespit ettik. Biz bu tespit çerçevesinde de inşallah aday olduğum zaman bu projelerimizi ortaya koyacağız” dedi.

“Belediyecilikte israftan kaçınmamız lazım”

Modern Belediyecilikte “Yalın” yöntemi olduğunun, onun da dev gibi projeler ortaya koyup da yapılamayacak değil, acil olan projelerin yapılıp ondan sonra daha büyük projelerle devam etmek anlamına gelen bir yöntem olduğunu hatırlatan Karahanoğlu, “Bu benim çok önemsediğim bir yöntem. Çalışmayı öğrenmek, verimli ve israftan kaçınmak. Yani Belediyecilikte israftan kaçınmamız lazım. Belediyelerin en büyük handikapı bu. Yerinde ve acil olan konuya göre projeleri ortaya koymak gerekir. Bu minvalde de halkımızın desteğiyle, teşkilatımın desteğiyle ben Gümüşhane Belediye Başkanlığı'na aday olmaya karar verdim” diye konuştu.

Halil İbrahim Karahanoğlu kimdir?

1964 Gümüşhane doğumlu. İlk, orta ve lise tahsilini Gümüşhane'de tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik- Mimarlık Fakültesini İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini ise Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Zemin Mekaniği anabilim dalında yaparak Yüksek İnşaat Mühendisi oldu. Özel sektörde, farklı inşaat firmalarında proje, baraj, yol, tünel, konut ve sanayi sitesi inşaatlarında kısım şefi ve şantiye şefi olarak görev yaptı. Ağustos 1994 yılında KTÜ Gümüşhane MYO İnşaat Bölümüne Öğretim görevlisi olarak atandı. 1998-2000 yılları arasında Gümüşhane İnşaat Mühendisleri odası temsilciliğinde bulundu. Çalıştığı yıllar arasında Gümüşhane Meslek Yüksekokulunda Müdür Yardımcılığı ve Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2014 Yerel seçimlerinde AK Parti den Gümüşhane Belediye Başkanlığına aday adayı oldu. Trabzon Avrasya Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde görevlendirme yoluyla ders verdi. 2023 Mart ayında Gümüşhane Üniversitesi Meslek Yüksekokulundan Öğretim Görevlisi olarak emekli oldu. Gümüşhane Birlik Vakfı Şube Başkanlığını yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhuriyetin 100. Yılı İçin 7 km YürüdülerÖnceki Haber

Cumhuriyetin 100. Yılı İçin 7 km Yürüdül...

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldıSonraki Haber

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıld...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar