Gümüşhane

Karşılıksız Çeklerin İbraz Edilen Çeklere Oranının En Yüksek Olduğu İl Gümüşhane

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karşılıksız Çeklerin İbraz Edilen Çeklere Oranının En Yüksek Olduğu İl Gümüşhane
Abone ol

2021 yılı Ocak-Temmuz döneminde bankalara ibraz edilen 415 bin keşideciye ait toplam 8,1 milyon çek tutarı 683 milyar TL olarak gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı dönemine göre; Çek sayısı yüzde 2,9, ihraççı sayısı (tekilleştirilmiş) yüzde 2,6 ve çek miktarı yüzde 32 arttı. Karşılıksız çek miktarı azaldı.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi raporuna göre Ocak-Temmuz 2021 döneminde, bankalara ibraz anında geçersiz olan 11,2 bin keşideciye ait 84 bin çek toplam tutarı 7 milyar TL olarak gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı dönemine göre karşılıksız çek miktarı yüzde 15, çek sayısı yüzde 37 ve münferit ihraççı sayısı yüzde 47 azaldı. İşlemleri karşılıksız kalan 6 bin çekmeceye ait 995 milyon TL’lik toplam 13,9 bin çek daha sonra ödendi. Karşılıksız çeklerin ibraz edilen çeklere oranı bir önceki yıla göre azalmıştır. Karşılıksız çeklerin Temmuz ayında bankalara ibraz edilen çeklere oranı; Tutar bazında ise bir önceki yılın aynı ayına göre 0,3 puan azalarak yüzde 1,2 olurken, adet bazında ise değişmeyerek yüzde 1,3’te kaldı. Covid-19 salgınıyla mücadele amacıyla Vergi Usul Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna eklenen geçici madde kapsamında, 30 Nisan 2021 ile 31 Mayıs 2021 tarihleri ​​arasında (bu tarihler dahil) karşılıksız çek işleme konulmamıştır. üyeler. Bu nedenle, Mayıs ayında hatalı kontrol verileri 0 idi.

Karşılıksız Çeklerin İllere Göre Dağılımı

Karşılıksız çeklerin ibraz edilen çeklere oranının en yüksek olduğu beş il sırasıyla yüzde 8,5 ile Gümüşhane, yüzde 4,5 ile Mardin, yüzde 3,8 ile Adıyaman, yüzde 0,5 ile Hakkari ve yüzde 3,4 ile Bartın oldu. Ocak-Temmuz 2021 döneminde en fazla karşılıksız çek ve ihraç eden 5 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa oldu.

Kaynak:Gümüşkoza


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Su Kaynakları Zor DurumdaÖnceki Haber

Su Kaynakları Zor Durumda

Gümüşhane-Bayburt havaalanında asfalt serimi başladıSonraki Haber

Gümüşhane-Bayburt havaalanında asfalt se...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar