Gümüşhane

Karşıyaka Mahallesi okuluna kavuşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karşıyaka Mahallesi okuluna kavuşuyor
Abone ol
Gümüşhane’de okulu olmayan mahallelerden Karşıyaka Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ilkokul bu eğitim öğretim yılında öğrenci kabul edecek.

Karşıyaka Mahallesi Vadi Sokak’ta tamamlanmak üzere olan 7 derslikli Karşıyaka İlkokulun okulların açılacağı 11 Eylül tarihine yetiştirilmesi için çalışmalar son sürat devam ederken 1 anasınıfı yer alacak okula kayıtlar alınmaya başlandı.

Okulun kurucu müdürü Emre Tuncay, 22 Ağustos itibariyle okula öğrenci kaydı almaya başladıklarını, bu yıl için yalnızca 1. sınıf ve anasınıfı için kayıt alacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili sorularımızı cevaplandıran Tuncay, “Bu yılki kayıtlarımızda anasınıfı için 4 ve 5 yaş için kayıt alabiliyoruz yalnızca. Okulumuzda 7 tane derslik bulunmakta bu dersliklerden 1 tanesini anasınıfı olarak kullanacağız. İlerleyen dönemlerde anasınıfı öğrencilerimizin artması durumunda sınıflarlarımızın sayısı artarak sabahçı ve öğlenci olarak bölünecekler. Diğer 6 adet dersliğimiz ilkokul öğrencilerimize hizmet verecek. Okulumuzun 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına hazır olması için eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz son hızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Okulumuzu 11 Eylül Pazartesi gününe yetiştireceğiz” dedi.

“Yıllardan beri mücadele veriyoruz”

Okulun yapılması için yıllardan beri mücadele veren Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Arzu Ay ise mahallelerinde hiç okul olmadığını, Gümüşhane’ye köprülerle bağlı olan Karşıyaka Mahallesinde kış aylarında çok ciddi sorun yaşadıklarını hatırlatarak, “Şu anda da Karşıyaka trafik konusunda da büyük bir hengame içerisinde. Biz çocuklarımızı diğer okullardan kurtarabilmek ve daha rahat az nüfuslu sınıflarda eğitim aldırabilmek için yıllardan beri mücadele veriyoruz. 5 yıl önce İl Milli Eğitim Müdürümüz Seydi Doğan Bey’e sunmuştuk. Müdürmüz de o dönem okulları gezelim gerçekten sınıflar kalabalıksa ve ihtiyaç varsa çocuklarımız da yeni bir okul yapılınca rahat edecekse biz ilk okul başvurunuzu kabul ederiz demişti. Sonrasında Gümüşhane’deki ilkokullarımızı hep beraber gezmiştik ve öğretmenlerimizden de sınıflarımızın kalabalık olduğunu bu durumda derslerin verimliliğinin düştüğü dönüşlerini almıştık. Biz de çocuklarımızı bu hengameden, sıkışıklıktan ve trafikten kurtararak okula daha rahat gidip gelmeleri için o günden bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Okul isteğimizi bugün de bu ısrarcı ve emekçi mücadelemiz sayesinde sonuçlandırdığımız için çok gururluyum” diye konuştu.

“Çok mutluyum ve heyecanım çok büyük”

Bir muhtar olarak ilkokul talebinin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Ay, “Devlet eliyle yapılıyor ancak bizlerin istek ve azmi olmadan olmazdı. Karşıyakalı hemşehrilerim 1.sınıfa gidecek olan çocuklarımızı köprülere muhtaç etmeyin. Çocuklarınızı trafiğe mahkum etmeyin. Çünkü arabaların yoğun olduğu noktalarda çocuklarımıza bir şey oldu- olacak korkusu yaşamadan, servise verip vermemek gibi sorunlarla uğraşmadan çocuklarımızı Karşıyaka İlkokulu’na göndermek en iyi tercih olacaktır. Karşıyaka lütfen okuluna sahip çıksın” ifadelerini kullandı.

Haber: Zeynep KAYA
 

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ASKİ’ye Gümüşhaneli Genel MüdürÖnceki Haber

ASKİ’ye Gümüşhaneli Genel Müdür

AK Parti’den anjiyo açıklamasıSonraki Haber

AK Parti’den anjiyo açıklaması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar