Gümüşhane

Kelkit Seferber Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kelkit Seferber Oldu
Abone ol
Ankara GATA’da Lösemi Hastalığı İle Mücadele Eden Dilara Şahin Güre İçin Kan Ve Kök Hücre Seferberliği Başladı.

Kelkit’te, Ankara GATA’da lösemi hastalığı ile mücadele eden Dilara Şahin Güre için, kan ve kök hücre bağışı seferberliği başlatıldı.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde, lösemi hastalığı ile mücadele eden genç öğretmen Dilara Şahin Güre için, kan ve kök hücre bağışı seferberliği başlatıldı. GATA’da tedavi gören genç öğretmenin tedavisi için, Kızılay ekipleri aracılığıyla bağış yapılan Dilara Şahin Güre’nin bir an önce sağlığına kavuşması için bütün Kelkit halkı seferber olmuş durumda. Bu hafta Kelkit Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla, belediyeye ait tüm personeller de, kan ve kök hücre bağışına destek oldu. Vatandaşların duyarlı olmasını ve bu gibi hastalıkların her insanın başına gelebileceğini belirten Kızılay çalışanları ise, vatandaşlara kan ve kök hücre bağışında bulunmaları için çağrıda bulundu.

‘3 Tüp Kan Bir Kişiye Can Olacak’

Ankara’da GATA’da tedavisi süren Dilara Şahin Güre için herkes kök hücre bağışı yapmaya çağıran Nazan Keskinoğlu, ‘’ Dilara kardeşimizi uzun zamandan beri bir rahatsızlık geçiriyor. Bir kök hücre ihtiyacımız var. Günlerdir Kızılay ekibimiz buradan kan alıyorlar. Vatandaşlardan biz duyarlı olmalarını istiyoruz. Bu Dilara değil de başka bir kardeşimiz daha olabilir, bugün bizim başımıza gelmeyeceğini kimse bilemez. Bu yüzden ricamız herkes duyarlı olsun ve kan bağışında ve kök hücre bağışında bulunsunlar. Çok zor bir şey değil 3 tüp kan bir kişiye can olacak. Kelkit Belediyesi olarak biz de bu hafta bir çalışma başlattık, broşürler hazırlattık. Belediye çalışanlarımız, personelimiz herkes kök hücre bağışında bulundu. Onlara çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.

“Vatandaşlar, duyarlı davranmaya davet etti”

Kelkit belediyesinde itfaiye şoförü olarak çalışan Ernail Çalgan adlı vatandaş ”Kelkit belediyesi olarak insanlarımızın yanında olarak kan vermeye her zaman hazırız. Bugün onlara, yarın bize. Herkesi kan vermeye davet ediyoruz.

Kan bağışında bulunan bir vatandaş ise “Bizler sadece Kelkitli hemşerimiz için değil, insanlık adına kan vermeye geldik. Kan verecek olan insanlarımızı biraz empati yapmalarını istiyorum. Bir gün bizimde kana ihtiyacımız olabilir. Bu yüzden tüm halkımızı bilinçli davranıp kan vermeye davet ediyorum” dedi.

Yine kan bağışına katılan bir diğer vatandaş ise bu gerçekten çok farklı bir duygu. Her Türk vatandaşını bu tür yardımlaşmalara bekleriz.  Belki verdiğimiz kanlarımız bir hayat kurtaracak. Bu yüzden çekinmemize korkmamıza gerek yok. Bugün başkasına ihtiyaç duyulan kan, belki yarın bize de lazım olabilir. Bu yüzden herkesin bu konuda duyarlı olmaya ve kan bağışını yapmaya davet ediyorum” çağrısında bulundular.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
8 Yıldır Alınmayan Elbiseleri İhtiyaç Sahiplerine DağıtacakÖnceki Haber

8 Yıldır Alınmayan Elbiseleri İhtiyaç Sa...

Başkan Çimen'den 28 Şubat mesajıSonraki Haber

Başkan Çimen'den 28 Şubat mesajı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar