Gümüşhane

Kelkit’ten ilk ihracat gerçekleşti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kelkit’ten ilk ihracat gerçekleşti
Abone ol
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinden ilk ihracat Tam Tarım A.Ş Şirketi tarafından üretilen glutensiz karabuğday unu ve tanesiyle KKTC'ye yapıldı.

Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olan Tam Tarım Hayvancılık Gıda Nakliyat Petrol İthalat İhracat Pazarlama A.Ş, Kelkit ilçesinde kurulu Türkiye’nin ilk karabuğday un ve bulgur fabrikasında üretilen glutensiz karabuğday unu ve tanesinin ihracatına itibarıyla başladı.

Gerçekleştirilen ilk sevkiyata Kelkit TSO Başkanı Mustafa Servet Daltaban, Tam Tarım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Gürsoy ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Tam Tarım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Gürsoy, ihracatın kendileri için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “İhracatla birlikte şirketimizin vizyonunu ve hedeflerini daha da büyütüyoruz. Bu ihracatı gerçekleştirmemizde bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Kelkit TSO Başkanı Mustafa Servet Daltaban ise Kelkit’in sahip olduğu doğal ve beşeri kaynakların ihracat potansiyeli açısından oldukça önemli olduğunu dile getirerek, “İhracat, bir ülkenin ekonomik gücünün ve refahının önemli göstergelerinden biridir. İhracat yapan ülkeler, ithalata bağımlı olmaktan kurtularak, kendi kaynaklarından elde ettikleri gelirle kalkınmayı sağlarlar. Bu nedenle, ilçemizin ekonomik kalkınması için ihracatı artırmamız gerekmektedir. İlçemiz, zengin tarım ve hayvancılık potansiyeline sahiptir. Ayrıca, madencilik ve ormancılık gibi sektörlerde de önemli bir potansiyele sahiptir. Bu sektörlerde faaliyet gösteren firmalarımızın ihracata yönelmesi, ilçemizin ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de tamamı ithal edilen bir ürünün ilk ihracatının Kelkit’ten gerçekleşmesinin kendileri için büyük bir önem taşıdığının altını çizen Daltaban, “Firmamızı gösterdiği çaba ve başarıdan ötürü tebrik ediyor, ihracatın katlanarak devam etmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Akçay’dan kooperatifler için önemli hatırlatmaÖnceki Haber

Başkan Akçay’dan kooperatifler için önem...

Gümüşhane'de Araç sayısı arttıSonraki Haber

Gümüşhane'de Araç sayısı arttı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar