Gümüşhane

Kent Konseyi turizm için Kürtün'ün zirvelerinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kent Konseyi turizm için Kürtün'ün zirvelerinde
Abone ol
Gümüşhane Kent Konseyi başlattığı turizm seferberliği kapsamında şehrin sahile en yakın ve en fazla yaylası olan Kürtün ilçesinin zirvelerine gezi programı düzenledi.

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ ve Yürütme Kurulu üyeleri şehrin turizm potansiyelini artırmak amacıyla Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi ve Hasanbey Mahallesi muhtarı Hamza Bayrak'ın mihmandarlığında Kürtün ilçesinin zirvelerinde şehrin turizmine dikkat çekmek için gezi programı düzenledi.

Program kapsamında Kürtün ilçesinde bulunan ve şehrin çok önemli turizm noktalarından olan Çağlayandibi Şelalesi Tabiat Parkı, Örümcek Ormanları Tabiatı Koruma Alanı, anıt ağaçlar, Çıkrıkdüzü Yaylası, Güvende Yaylası, Kabaktepe Şehitliği ve Kürtün Baraj Gölü Tatil köyü gezildi.

"Her kesiminden tüm yetkilileri başlatmış olduğumuz bu seferberliğe davet ediyoruz"

Gezi rotasında 2 bin 300 metreye varan rakımlarda muhteşem doğa ve manzaraya sahip olan bu zenginliklerin Gümüşhane’nin saklı kalmış ve tanıtılamamış hazineleri olduğunu belirten Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, “Civar illerden çok çok daha fazla turistik alanlarımız olmasına rağmen turizm pastasından aldığı pay ile civar illerin çok çok gerisinde kalmış olan şehrimizin turizm potansiyelini artırmak ve bu kadar zenginliğin içinde şehrimizi hak ettiği noktaya taşımak için şehrimizin her kesiminden tüm yetkilileri başlatmış olduğumuz bu seferberliğe davet ediyoruz” dedi.

"Diğer turistik noktalara da dikkat çekeceğiz"

Özellikle Torul ve Kürtün baraj göllerinde tekne turlarını organize edilmesinin turizme ciddi katkısının olacağını düşündüklerini, rotalarında eksik olan yol yatırımlarının da tamamlanarak bu noktalara erişimin kolaylaştırılması gerektiğini düşündüklerini ifade eden Demirağ, “Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerimizi çok güzel bir şekilde ağırlayan yürütme kurulu üyemiz ve Hasanbey mahallesi muhtarımız çok kıymetli Hamza Bayrak'a şükranlarımızı sunuyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte şehrimizdeki diğer turistik noktalara da dikkat çekecek ve bu noktaların eksik kalmış yönlerini tespit ederek kamuoyuna arz etmeye devam edeceğiz. Kısa bir süre içinde yapacak olduğumuz çalışmalar ile kuracak olduğumuz Kent Konseyi turizm çalışma grubunun yapacağı çalışmaların da şehrimizin turizm konusunda hak ettiği noktaya taşınmasını sağlayacağına inancım tamdır” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Altınpınar Köyü halkı Limni Gölü’nün tesisleşmesine karşı çıktıÖnceki Haber

Altınpınar Köyü halkı Limni Gölü’nün tes...

Kaçak silah imalathanesine baskınSonraki Haber

Kaçak silah imalathanesine baskın

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar