Gümüşhane

Küçük Dokunuşlar Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Küçük Dokunuşlar Başladı
Abone ol
Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’in Kürtün İlçesi ziyaretlerinde yaptığı “Küçük dokunuşlarla büyük işler başaracağız” ifadesi karşılık buluyor. Kürtün’de 1990 yılında yaşanan sel felaketinde hasar gören köprü 34 yıl aradan sonra tamir edilerek hizmete sunuluyor.

Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi Üçtaş Köyünde 34 yıldır kullanılamayan köprüde onarım işlemleri başlatılırken, Kürtün Kaymakamı Okan Dağlı Akköy Mahallesine ulaşımı sağlayan köprüde devam eden onarım çalışmalarını yerinde inceledi. Kürtün İlçe Özel İdare Müdürü Mahir Küçük ve yüklenici firma sahibi Kürtün Eski Belediye Başkanı Ahmet Kanat’tan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Kaymakam Okan Dağlı, 34 yıl sonra tekrar hizmete alınacak köprünün onarım çalışmalarında sona gelindiğini kaydetti.

Konuyla ilgili Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan Kürtün Kaymakamı Okan Dağlı, zaman zaman köprü için ödenekler ayrılmış olsa da, çıkılan ihalelere giren olmadığını dile getirerek, “Ödenek yetersizliği nedeniyle köprü sorunu bu güne kadar devam etti. Muhtarımız sorunu iletince yerinde tespit için gittik. Konu sosyal medya da ‘Yine geldiler, yapmadan gidecekler’ minvalinde yorumlara neden oldu. Muhtarımızın talebinin vatandaşta karşılık bulduğunu görünce de sorunun çözümü için harekete geçtik. Kürtün Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Kanat beyinde ihaleyi almasıyla süreci hızlandırdık ve köprüyü açma noktasına getirirdik.  İl Özel İdaremiz köprünün korkuluklarını yapınca inşallah köprüyü hizmete açacağız. Yıllardır atıl halde bekleyen köprümüz hem Kürtün'ümüze hem de  bölge halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Üçtaş Köyü Muhtarı Halil Şayık ise, 4 yıldır öncelikli taleplerinin ilk sırasında yer alan köprü onarımının Kürtün Kaymakamı Okan Dağlı’nın ısrarlı takipleri sonucunda yaptırıldığını belirterek, “1990 yılında gerçekleşen sel nedeniyle köprü ağır hasar almış, köprünün biri ayağı eğilmişti. Ayak eğilince de köprüde çökmeler, bükülmeler oluşmuştu. Uzun yıllar vatandaşlar köprüyü bu haliyle kullanmış, yaşanması muhtemel bir çökmeye karşı il özel idaresi tarafından yaklaşık 300 metre ileriden geçiş verilerek resmi olarak köprü trafiğe kapatılmış, hatta koruma demirleri de sökülüp alınmıştı. Buna rağmen vatandaşlarımız yapılan yeni yolun randımanlı olmayışı nedeniyle yine de hasarlı köprüyü kullanıyordu” diye konuştu.

Muhtarlığı döneminde köyü ile ilgili talepler gündeme geldiğinde ilk olarak köprü konusunu dile getirdiğini aktaran Şayık, “Bu sorun köyümün başlıca sorunlarından biriydi. Yapılan yol kullanılmıyor, vatandaşlarımız yıkıldı yıkılacak diye beklenen köprüyü kullanıyordu. Bu durumu yetkililere iletmekle beraber, gelen bakıp gidiyordu. Son olarak Kaymakamımız Okan Dağlı’ya köprü talebimizi ilettim. Sağ olsun o da konuyla ilgilenerek köprünün tamirini gerçekleştirdi. Şu an köprü yapıldı. Köprü ayaklarına taban betonları atılarak dışarıdan da iyice beslendi. Ondan sonra da üstüne perde beton çekildi. İnşaat işlemleri bitirildikten sonra da İl Özel İdaremiz tarafından demir korkuluklar takılacak. Yaklaşık on gün içerisinde köprümüz tam anlamıyla vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Torul’da Bir Köy KarantinadaÖnceki Haber

Torul’da Bir Köy Karantinada

Vali Tanrısever’in Desteğiyle Kazılar UzadıSonraki Haber

Vali Tanrısever’in Desteğiyle Kazılar Uz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar