Gümüşhane

Küçük Yüreklerde Büyük Düşünceler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Küçük Yüreklerde Büyük Düşünceler
Abone ol
Torul İlçesine bağlı Zigana Köyünde ikamet eden Aslıhan Akman(9), Ali Can Atasoy(10), Beren Soytemiz (8) ve Altan Aktaş(7) kocaman yürekleri ile büyüklere uyarılarda bulundu.

Torul İlçesine bağlı Zigana Köyünde ikamet eden Aslıhan Akman (9), Ali Can Atasoy(10),  Beren Soytemiz (8) ve Altan Aktaş(7) kocaman yürekleri ile büyüklere uyarılarda bulundu.

Yeşilay derneğinin faaliyetleri başta olmak üzere, okullarındaki etkinliklerden, öğretmenlerinin söylemlerinden ve televizyonlarda izledikleri reklamlardan yola çıkan çocuklar hazırladıkları küçük kâğıtları yaşadıkları mahallelerin değişik noktalarına astılar.

“Bu köyde sigara içilmez”, “Sigara sağlık için zararlı bir alışkanlıktır”, “Yeşil ay kurumuna destek olalım” şeklindeki sloganları buldukları her kağıt parçasına yazarak duvarlara, çitlere, telefon direklerine asan çocuklar bununla yetinmeyerek kendi haberlerini de kendileri yapmaya çalıştı.   Haberi yazarken kendi düşüncelerini habere eklemek isteyen çocuklar “Ölümcül hastalıklara neden olan sigaraya karşı ailemiz, yakın çevremiz ve köylülerimizi bu noktada duyarlı olmaya çağırdık. Sigarayı bırakalım. Çocuklara sigara dumanı zarar verir. Çocukların yanında sigara içmeyin çünkü çocuklar sigara içenlerden etkilenir ve büyüyünce sigara içme ihtimalleri yükselir. Çocuklarınızı mümkünse sigara dumanından uzak tutunuz” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yılda aynı şekilde bir faaliyete imza atan çocukların kâğıtlardan bir tanesindeki ifadeleri dikkat çekiciydi: “Köyümüzde sigara içmeyin. Hem dünyaya hem kendinize zarar veriyorsunuz. Lütfen sigara içmeyin yoksa hem köyümüz, hem de dünyamız da bir aile bile kalmaz. Buna dur demek için sigara içmeyin. Yeşilay uyarmadan siz şimdiden bırakın. Sigara içmeyin, Yeşilay’a destek olun.”

Çocuk aklıyla büyük düşüncelerini icraata geçiren çocuklardan Aslıhan Akman’a “Neden bunu yaptınız?” sorusunu yönelttiğimizde ise aldığımız cevap bir o kadar etkileyici oldu. Akman, “Dedem ve amcam sigara içiyor. Her ne kadar bizlerin yanında içmiyor olsalar da onların sağlığı bizler için çok değerli. Öksürdüklerinde bunun sigaradan olduğunu anlıyorum. Onların hasta olmasını istemiyorum” cevabını verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu manzarayı görebilmek için 10 gün kaldıÖnceki Haber

Bu manzarayı görebilmek için 10 gün kald...

TÜGVA'dan ücretsiz yaz okuluSonraki Haber

TÜGVA'dan ücretsiz yaz okulu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar