Gümüşhane

Kurtuluş mesajları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurtuluş mesajları
Abone ol
Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104.yıldönümü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Şanlı tarihimiz, Türk Milletinin bağımsız yaşama tutkusu ile varlığını sürdürmek için yaptığı inanılması güç mücadelelere ve savaşlara sahne olmuş nice kahramanlık destanı ile doludur. Sevinç, gurur ve coşku ile kutlamanın mutluluğunu yaşayacağımız Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluş günü de istiklali uğruna ölmeyi göze almış bir milletin topyekûn zaferi olarak hafızalara nakşedilmiştir.

Ülkesini sadece imanına ve vatanseverliğine güvenerek koruyan, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden mevzilerde yüreğiyle çarpışan ve bu amaç uğruna kanlarını döken kahraman ecdadımız ilelebet milletimizin gönlünde yaşayacaklardır. Bugün bizler, saygın ve bağımsız bir millet olmanın gururunu yaşıyorsak, bunu kahraman ecdadımıza borçluyuz. Bu topraklar için canı pahasına mücadele veren şehit ve gazilerin torunları olarak bizlere düşen, tarihimizi en iyi şekilde öğrenmek ve geçmişimizden ders alarak geleceğe yön vermektir.

İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunu, 104 yıl önceki ruh ve heyecanla idrak ettiğimiz bugün vesilesiyle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Gümüşhaneli hemşehrilerimizin 15 Şubat Kurtuluş Günü’nü kutluyor, en kalbi sevgi ve hürmetlerimi iletiyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. 

Başkan Çimen, Türk milletinin şanlı tarihi boyunca vatanına, milletine, bağımsızlığına ve milli değerlerine büyük bir aşkla bağlandığını ve bu değerlerine yönelen her türlü tehdidi canını ortaya koyarak bertaraf etmeyi vazife bildiğini kaydetti.

19 Temmuz 1916’da Rus işgaline uğrayan Gümüşhane’nin 15 Şubat 1918’de kurtarıldığını anımasatan Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milli mücadele yıllarında tüm yurtta yakılan kurtuluş meşalesi 15 Şubat 1918’de Gümüşhane’yi de aydınlatmış ve Allah’ın izniyle şehrimiz düşman işgalinden kurtarılmıştır. Kahraman ecdadımızın torunları olarak bizlere düşen görev; tarihin her döneminde milletimizin gösterdiği bu azim, inanç ve kahramanlık destanını, gelecek nesillerimize doğru bir şekilde aktarmak, hepimizin asli görevlerinden olmalıdır. Bu düşüncelerle, güzel Gümüşhane'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümünü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi, bölünmez bütünlüğü uğrunda bu güne kadar kaybettiğimiz tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm halkımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Ülkemizin her bir köşesinde başlayan düşman işgalleri birbirinden özel kahramanlık destanlarının yaşanmasına sahne olmuştur. Bu destanlardan birisi de 19 Temmuz 1916’da Rus işgaline uğrayan Gümüşhane ilimizdir. 1 yıl, 6 ay, 28 günlük süre içinde açlık, sefalet ve salgın hastalıklar nedeniyle büyük acılar yaşayan Gümüşhane halkımız ve ordumuz tüm yurtta yakılan kurtuluş meşalesiyle beraber 15 Şubat 1918 tarihinde ilimizi düşman işgalinden kurtarmıştır. Gümüşhane halkının kurtuluş mücadelesi, ulusal kurtuluş mücadelesinin bir parçası olarak Türk toplumunun dayanışmacı ve mücadeleci ruhunun bir kaynağıdır. Bugün 104’üncü yıldönümünü büyük bir coşku ile kutladığımız bu kurtuluş mücadelesi, bizlere atalarımızın yaşadıkları zor şartlarda verdikleri mücadeleyi hatırlatıp geleceğe daha bir inançla ve gayretle adım atmamıza imkân sağlıyor. Atalarımızdan emanet aldığımız bu güzel ilimizi ve vatanımızı aynı inanç ve güçle koruyarak hak ettiği değerlere ulaştırmak için yılmadan, usanmadan çalışmalı ve üretmeliyiz. Her türlü fedakârlıkla kazanılan bu bağımsızlığımızı, ancak bu şekilde koruyabiliriz.

Bu vesileyle 15 Şubat Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıldönümünü kutladığımız bugünde vatan için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyor, Gümüşhanelilerimizin 15 Şubat Kurtuluş Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

"1.Dünya Savaşı sırasında Rusların Doğu Anadolu bölgemizi işgali şehrimize kadar ilerlemiş, bölgede yaşayan Ermenilere verilen vaatler ile de bu işgal süreci artık bölgemizde yaşayan Müslüman halka karşı yürütülen bir katliam boyutuna taşınmıştır.

İşgalci güçlerin desteği arkasına alan Ermeni çeteleri önüne gelen her şeyi yakıp yıkmış işgal ettikleri bölgelerde milletimizi de bu kutsal vatan topraklardan söküp atma gayretiyle ellerinden gelen tüm zulmü yapmışlardır.

Anadolu’da yaşanan bu zulme dur demek amacıyla Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan Kurtuluş Mücadelesi milletimizin vatan ve hürriyetine olan düşkünlüğü ile birlikte büyük bir mücadeleye dönüşmüş, tüm kısıtlı imkanlara rağmen işgalci ordularıyla birlikte beraberindeki işgalci çeteleri ülkemizden geldikleri gibi göndermeyi başarmıştır.

Şanlı ordumuz ve aziz milletimizin verdiği bu kutlu mücadele sonucunda işgal altında olan şehrimizde 15 Şubat 1918 tarihinde düşman işgalinden kurtarılmıştır. Bu vatan toprakları için milletimizin hürriyeti için canını vermekten çekinmeden mücadele ederek şahadet mertebesine ulaşmış tüm şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anarak şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümünü ve 15 Şubat kurtuluş bayramını kutluyorum."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul’da coşkulu 104.kurtuluş yıldönümüÖnceki Haber

İstanbul’da coşkulu 104.kurtuluş yıldönü...

Gümüş İstanbul'dan puansız dönüyor: 1-2Sonraki Haber

Gümüş İstanbul'dan puansız dönüyor: 1-2

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar