Gümüşhane

MEM Seydi Doğan Gazeteciler Günü İçin Mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MEM Seydi Doğan Gazeteciler Günü İçin Mesajı
Abone ol
Milli Eğitim Müdürü Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Dünyanın en kutsal mesleklerinden birisi öğretmenlik ise bir diğeri de hiç kuşkusuz gazeteciliktir. Çünkü, gazetecilik mesleği büyük fedakârlık isteyen, zor şartlarda gerçekleştirilen bir meslektir.

Kamuoyunu doğru haber ile buluşturmak için saat, gün ve yer gözetmeyen en zor şartlarda, tehlikelere atılarak haber peşinde koşan gazetecilerimiz kamuoyu adına önemli bir işi icra etmektedir. Gazetecilerimiz sayesinde kurumlar, sivil toplum örgütleri; halk ile konuşma, kendini ifade edebilme ve halkın beklentilerini öğrenme fırsatı bulmaktadır.

Medya hayatımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Artık sadece yazılı değil mobil anlamda da medya her an hayatın tam ortasında yer almaktadır.

Hızlı haber akışının varlığı toplumsal hayatı doğrudan veya dolaylı olarak etkileyebilmektedir. Çünkü onların yazdıkları bir cümle, kullandıkları bir görsel toplumsal bilinci etkileyebilmektedir. Toplumsal bilincin artırılmasında, kamu yararının her zaman ön planda tutulmasında, toplumun farklı kesimlerinin seslerinin duyulmasını sağlama konusunda hiç kuşkusuz gazetecilerin önemli fonksiyonları vardır.

Günümüzün hızlı dünyasının en dinamik mesleklerinden birisi hiç kuşkusuz gazeteciliktir. Bilgi kirliliğinin, propaganda çalışmalarının içinden doğru haberi çıkarabilmek, bu haberi tarafsız olarak okurla buluşturabilmek teknoloji çağında daha zor bir hal almaktadır.

Tarafsız ve evrensel basın normlarına uygun ilkeler çerçevesinde yayıncılık yaparak kamuoyunun bilgi alma hakkını sağlayan basın çalışanlarımız stresli bir iş yapmaktadır. Bu büyük stresin altında ezilmeden büyük fedakârlıklar yaparak basın meslek ilkelerine uymakta, kişilik haklarına saygı göstermekte, özel hayatı dikkate almakta ve tüm bunları güzel Türkçemizi kullanarak kamuoyuna yazı, ses ve görüntü olarak sunmaktadırlar.

Öğretmen ve öğrencilerimizin yaptıkları güzel çalışmaları haberleştirerek halkla bu güzellikleri kucaklaştıran gazetecilerimize teşekkür ediyorum. Gümüşhane eğitimi adına atılan her adımda, her güzellikte, her ilerlemede Gümüşhane medyasının ve Gümüşhane gazetecilerinin etkisi çok büyüktür.

Bu duygu ve düşüncelerle; ilimizin, kültürel, sosyal ve ekonomik hayatının gelişmesine destek sağlayan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlar, tüm basın çalışanlarımıza sevgi ve saygılarımı sunarım.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üniversite Yokuşunda Korkutan KazaÖnceki Haber

Üniversite Yokuşunda Korkutan Kaza

Sabri Varan'dan Gazeteciler Günü MesajıSonraki Haber

Sabri Varan'dan Gazeteciler Günü Mesajı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar