Gümüşhane

Meyveleri Göze, Kendisi Kulağa Hitap Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meyveleri Göze, Kendisi Kulağa Hitap Ediyor
Abone ol
Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü Türk Sanat Müziği Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Batuhan Türkyılmaz (21), baba mesleği pazarcılığı farklı bir yöntemle sürdürüyor.

Gümüşhane’de pazarcılık yaparak geçinin Türkyılmaz ailesinin çocukları Batuhan Türkyılmaz (21), Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü Türk Sanat Müziği Bölümünü kazandı. Eğitimine devam eden Batuhan Türkyılmaz, üniversitesinin eğitiminin tatil olduğu dönemde ise babasına yardım ediyor. Elinde kemanıyla kentte kurulan pazarda sebze ve meyve satan Konservatuvar öğrenici Batuhan Türkyılmaz hem ailesine yardım ediyor hem de okulunda öğrendiklerini tekrar ediyor.  Kemanıyla müşterilerin kulakların pasını silen Batuhan Türkyılmaz gördüğü ilgiden memnun. İzmir Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Batuhan Türkyılmaz (21), “Bağırmaktan ziyade ben elimden geldiğince kemanımla müzik yapmayı tercih ediyorum. Hem dikkat çekmek açısından hem de insanların gönlünü hoş tutmak açısından güzel oluyor” dedi.

Babasının pazarda sebze ve meyve satarak geçindiklerini anlatan Batuhan Türkyılmaz (21), eğitimine tatil olduğu dönemde ailesine yardım ettiğini söyledi. Türkyılmaz, “Babam Pazar esnafıdır, yıllardır geçim kaynağımız pazar esnaflığından yaparız. Abimle birlikte kendimizi bildik bileli babamla birlikte pazara gelir satış yapar, babama yardım ederiz. Hem harçlığımızı çıkartıyoruz hem de babama yardımcı oluyoruz.  Aynı zamanda da okulumu okuyorum. Yaklaşık 10 senedir bu işin içindeyim” diye konuştu.

‘Bağırmaktan ziyade ben elimden geldiğince kemanımla müzik yapmayı tercih ediyorum’

Türkyılmaz, “Bende daha farklı bir yolla müşteri çekmeye çalışıyorum. Bağırmaktan ziyade ben elimden geldiğince kemanımla müzik yapmayı tercih ediyorum. Hem dikkat çekmek açısından hem de insanların gönlünü hoş tutmak açısından güzel oluyor. Kemanla bazı eserleri çalıyorum, şarkı söyleyerek eşlik eden insanlar oluyor.  Hem işimi hem de bir nevi okulumda öğrendiklerimi tekrar yapıyorum” şeklinde konuştu.

‘Bu sebeple yoğun ilgiyle karşılaşıyoruz’

Oğuzhan Türkyılmaz (29) ise, Baba mesleği olan pazarda sebze sattıklarını belirterek, “Babamıza kardeşimle birlikte yardım ediyoruz. Müşterilerimizi daha çok tezgaha çekebilmek ve farklı bir ilgi oluşturmak için kardeşim tezgahımızda keman çalışıyor. Bu sebeple yoğun ilgiyle karşılaşıyoruz.  İnsanların tepkileri çok güzel” ifadelerini kullandı.

Esnaf Engin Çakır (46) da, “Batuhan çok pozitif bir kardeşimiz. Komşu esnafımız. Müşterilerini her zaman çok farklı ve güzel karşılıyor. Her zaman pozitif bir yapısı var. İnşallah hayallerine kavuşur. Onun keman çalarak müşteri çekmesi bizimde işlerimizi etkiliyor” dedi.

‘Elinde kemanıyla müşteri çekmeye çalışıyor’

Vatandaş Celil Köprülü ise, Batuhan’ın keman çalmasını çok güzel bulduğunu belirterek, “Arkadaşımız çok temiz kalpli, çok iyi birisidir. Gümüşhaneli olduğu için gurur duyuyoruz. İnşallah daha iyi yerlere gelir.  Biz her Salı günü kurulan pazara gelip alışveriş yaparız. Batuhan kardeşimizi de hiç bağırarak görmedik, elinde kemanıyla müşteri çekmeye çalışıyor. Bizlerde çok memnun kalıyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Gümüşkoza


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Taşbilek’ten aşı çağrısıÖnceki Haber

Vali Taşbilek’ten aşı çağrısı

TEMEL COŞKUN HAKKIN RAHAMETİNE KAVUŞMUŞTUR.Sonraki Haber

TEMEL COŞKUN HAKKIN RAHAMETİNE KAVUŞMUŞT...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar