Gümüşhane

‘Millet Bahçesi İhaleye Çıkıyor’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Millet Bahçesi İhaleye Çıkıyor’
Abone ol
Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen, Millet Bahçesi’nin İhaleye Çıkacağını Duyurdu

Gümüşhane’de kent merkezine yapılması planlanan Millet Bahçesi Mart ayında, ihaleye çıkması planlanıyor. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen gazetemize yaptığı açıklamada Millet Bahçesi’nin Şubat ve Mart Ayları içerisinde ihalesinin yapılacağını duyurmuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  2020 yılı Haziran Ayında gerçekleştirdiği Gümüşhane ziyaretlerinde yaptığı açıklamada 30 bin metrekarelik alanda bulunan Valilik, Adliye ve Halk Eğitim merkezinin taşınacağını ve Millet Bahçesi kapsamında olan kent merkezinin yapılacağını açıklamıştı. Bakan Kurum’un Gümüşhane ziyaretinin ardından çalışmalar başlatıldı. Pandemi döneminin etkisiyle planlanan çalışmaları kademeli normalleşmeye birlikte hız kazandı.  Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Millet Bahçesi ile sokak sağlıklaştırması projesiyle ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

‘MİLLET BAHÇESİ İHALE EDİLECEK, SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMASINA DESTEK ALDIK, HASTANE YOLUNU AÇACAĞIZ’

Başkan Çimen, “Millet bahçesi ile ilgili gelişmeler var. Şubat ve Mart ayları içerisinde Millet bahçesi kapsamında yapılacak olan kent merkezi projesi ihaleye çıkıyor. Allah nasip ederse projemiz hayata geçecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan Sokak sağlamlaştırmasına destek aldık. Cumhuriyet Caddesinin devamı olan Atatürk Caddesi içinde yeni bir destek aldık. Hastanenin yolu ile ilgili ise Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile geçtiğimiz hafta yaptığımız bire bir görüşme de bakanımız bize yeni bir yol önerdi. Gümüşhane’de Milli Emlak Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan arsalarından bir kaç tanesini emlak değeri üzerinden alıp normal piyasa değerinde satıp  hastane yolunda kamulaştırma bedelini karşılamak için kullanacağız. Yani emlak geliri üzerinden alacağız, piyasa değerinden satıp elde ettiğimiz gelir ile istimlak parasını ödeyeceğiz. En son çözüm olarak bunu bulabildik. Yoksa 10 milyon TL civarında bir bedel söz konusuydu. Hastanenin yoluna şuanda başladık. Temizlik çalışmalarını birkaç güne bitirip, yolu da açacağız” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ekmek Zammına İndirimli ProtestoÖnceki Haber

Ekmek Zammına İndirimli Protesto

Şampiyon bilekçiler Rektör Zeybek’i ziyaret ettiSonraki Haber

Şampiyon bilekçiler Rektör Zeybek’i ziya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar