Gümüşhane

Milli Şair Gümüşhane’de anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli Şair Gümüşhane’de anıldı
Abone ol
Gümüşhane’de 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 103.yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Gümüşhane Kültür Merkezinde Dumlupınar Ortaokulu tarafından hazırlanan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı yapan okulun Türkçe öğretmeni Fatih Yavuz, İstiklal Marşı’nın aziz milletin diriliş destanı, 7 düvele karşı yürütülen Kurtuluş Savaşı'nda her mısrası gözyaşlarıyla kabul edilen dünyadaki tek marş olduğunu söyledi.

Millet olarak Akif gibi bir şaire, İstiklal Marşı gibi bir bağımsızlık beyannamesine sahip olunduğu için ne kadar şükredilse az olduğunu kaydeden Yavuz, “İstiklal Marşı'nın bir bedel mukabilinde yazılması fikrinin onun zihninde hiçbir karşılığı yoktu ve bunu anlayamıyordu. Bir milletin marşı nasıl olur da para karşılığı yazılabilirdi? Akif, insani hasletler bakımından müstesna bir şahsiyettir. Cömerttir. Kendisine zorla verilen ödülü, arkadaşından aldığı güç bir paltoyu giydiği halde hayır kurumuna bağışlamıştır. Akif işgal ordularının Anadolu'da cirit attığı karanlık günlerde şehir şehir dolaşan, milletimizi kıyama çağıran bir milli mücadele önderidir. Akif, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından milli mücadeleye katılmaya çağrılan ilk şairdir. İstiklal Marşı'mıza can veren Akif bir nefestir. Akif gerektiğinde kalemiyle, gerektiğinde selamıyla, gerektiğinde de mavzeriyle vatanını savunan bir vatanseverdir. Akif Hakiki bir münevver, bir mütefekkirdir. Akif dürüsttür. Verdiği sözü ölümüne dahi yerine getirmekten imtina etmez” diye konuştu.

Konuşmanın ardından okulun öğretmenlerinin katılarıyla öğrenciler tarafından hazırlan oratoryo, “Mehmet Akif ile Geçmişe Yolculuk” adlı piyes, koro dinletisi ve rond gösterisi gerçekleştirildi.

Etkinlikte ana sınıfı öğrencisi Almila Güven’in İstiklal Marşı 10 kıtasının tamamını ezbere okuduğu anlar büyük beğeni topladı.

Vali Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Ercan Çimen diğer protokol üyelerinin de katıldığı program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Duruşmadan dönen avukat trafik kazasında hayatını kaybettiÖnceki Haber

Duruşmadan dönen avukat trafik kazasında...

GÜ Masa Tenisi Takımı Süper Lige yükseldiSonraki Haber

GÜ Masa Tenisi Takımı Süper Lige yükseld...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar