Gümüşhane

Miraç Kandili mesajları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Miraç Kandili mesajları
Abone ol
Gümüşhane'de 10 Mart tarihinde idrak edilecek olan Miraç Kandili nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (SAV)’in, Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa’ya getirilip ardından da Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden Miraç, Hz. Peygamberimizin şahsında insanlığa sunulmuş ulvi bir yükselişin sembolüdür.
Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla dolu olan bu gecenin insanlık için sağlık, huzur, esenlik ve ulvi bir yükselişe vesile olmasını temenni ediyor, değerli Gümüşhanelilerin Miraç Kandilini en kalbi dileklerimle kutluyorum."

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Miraç Kandili nedeniyle mesaj yayınladı. 
Başkan Çimen, Miraç gecesinin Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu kaydederek, mesajında şunları kaydetti: “Kandil geceleri, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel gecelerdir.  Miraç kandili de alemlere rahmet ve insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin (S.A.V) gerçekleştirdiği mukaddes ve manevi yolculuktur. Mübarek Üç Aylar'ın içinde yer alan Miraç Kandili'nin de bu anlamda, birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize güç katacağına, komşuluk ve akrabalık ilişkilerimizi pekiştirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Sevgili Peygamberimizin, Yaradan'ın huzuruna yükseldiği gün olan Miraç Kandili'nin, dargınlıkları gidermek, barışı yaymak, nefislerimizi terbiye etmek, hayatımızın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsat sunduğuna inanıyorum. Bu düşüncelerle tüm İslam aliminin Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Kandiller, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel gecelerdir. Böylesi özel gün ve gecelerin aramızdaki birlik ve beraberliği pekiştireceğine yürekten inanıyorum. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in makamların en yücesinde sonsuz kudret sahibi olan Rabbimiz ile aracısız bir şekilde buluşmasını ifade eden ‘Miraç’, en mübarek gecelerin başında gelmektedir. Bu manevi değeri yüksek olan geceyi bir kez daha idrak etmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşamaktayız. Rabbimizin lütuf ve iyiliğinin daha fazla hissedildiği Miraç’ın özünde, her türlü kötülükten arınma, fedakârlık, paylaşma, sorumluluk, ilahi emirlere teslimiyet gösterme ve yüce mertebelere erişme vardır. Bu kutlu günün anlamına ve maneviyatına uygun olarak kalplerdeki zenginliği arttırmayı fırsat bilmeli, bol bol dua etmeli ve hatalarımızın affı için de tövbe etmeliyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte, başta Gümüşhane halkımız ile Gümüşhane Üniversitesi ailesi olmak üzere tüm İslam aleminin Miraç Kandili’ni en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Bu hayırlı gecede gönül bağlarımızı, muhabbetimizi, kardeşliğimizi her zamankinden daha sağlam ve sıkı bir şekilde güçlendirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir Bilenle Bilge Nesil projesi devam ediyorÖnceki Haber

Bir Bilenle Bilge Nesil projesi devam ed...

Başkan Özdemir’den kadın esnafa ziyaretSonraki Haber

Başkan Özdemir’den kadın esnafa ziyaret

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar