Gümüşhane

Okul Alışverişi Cep Yakıyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okul Alışverişi Cep Yakıyor!
Abone ol
Gümüşhane’de dar gelirli aileler, çocuklarının okul ihtiyaç listelerini nasıl karşılayacaklarını düşünüyor.

Gümüşhane’de dar gelirli aileler, çocuklarının okul ihtiyaç listelerini nasıl karşılayacaklarını düşünüyor.

2023-2024 eğitim- öğretim yılına sayılı günler kala gündem okul alışverişi oldu. Vatandaşlar okulların zilinin çalmasına az bir vakit kala listeleri hazırlamaya başladı. Listeleri hazırlayan dar gelirli aileler fiyatlardan yakındı.

Çok sayıda okula giden çocuğu olan ailelerse yapılması gereken bu okul alışverişinin üstesinden gelmekte zorlandığını dile getirdi. Vatandaşların bu serzenişleri sonucunda Gümüşhane’deki işletmelere gidip asgari bir liste hazırlandı. Bu listenin ise en asgari halinin 2 bin 775 TL olduğu belirtildi.

Dar gelirli ve çok çocuklu aileler almaları gereken malzemeleri en asgari düzeyde tuttu. Geçen sene rahatlıkla alınan 2 pantolon yerini bir pantolona, 3 kalem 2 kaleme bıraktı. Yapılan bu alışverişler esnasında ise en çok “dikkatli kullan” kelimesinin geçmesi ise gelinen noktayı gözler önüne serdi.

EN DÜŞÜK OKUL HARCAMASI 2 BİN 775 TL

Gümüşhane’de bir çocuklu ailenin en az harcayacağı tutarın 2 bin 775 TL olduğu görüldü. Gümüşhane’de kırtasiyelerin ve okul kıyafet mağazaları gezilerek hazırlanan asgari liste ve fiyatlar şu şekilde listendi:

Bir çocuğun okul kıyafeti 2 bin TL (okul pantolonu, kısa kol ve uzun kol), bir okul çantası (en düşük fiyat baz alınarak) 500TL, kalem kutusu 50 TL, en az yapraklı ve küçük boy olan defter 33 TL (33x5=165), bir adet kalem 10 TL (2x10=20), silgi 10 TL olarak belirlendi. 2 bin 775 TL verilen okul alışverişin de hem eksikliklerin olması hem de fiyatın bu denli çok olması dikkat çekti.

FİYATLAR VELİLERİN CEBİNİ YAKTI

Bu listeyi uygulamaya çalışan aileler çocuklarının görüp istediği malzemeleri almadıkları için serzenişte bulundu.

Gümüşhane’deki bir çocuğun bir de istediği boya kalemini almaya kalkarsa en düşük vereceği tutarın 120 TL olduğu belirlendi. Bu asgari listede resim çantası, resim defteri, matara, sulu boya, dosya, kırmızı kalem gibi alınması gereken ürünlerin olmaması haliyle bu fiyatın verilmesi Gümüşhaneli vatandaşların cebini yaktı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhanespor, 6 Numarasını Süper Ligde BulduÖnceki Haber

Gümüşhanespor, 6 Numarasını Süper Ligde...

Ünlü: Toplu sözleşme ve Hakem Kurulu süreci tam bir fiyaskodurSonraki Haber

Ünlü: Toplu sözleşme ve Hakem Kurulu sür...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar