Gümüşhane

Özdemir: Torul’un 120 yıllık sorununu çözdük

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özdemir: Torul’un 120 yıllık sorununu çözdük
Abone ol
Gümüşhane’nin Torul ilçesinin Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Torul Belediye Başkan adayı Evren Evrim Özdemir, 5 yıllık Belediye Başkanlığı sürecinde yaptığı çalışmalarla yeni hedeflerini düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

MHP’nin Torul Seçim Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantı seçildiği ilk günden bugüne yaptığı çalışmalar ve seçilmesi halinde yeni dönemde gerçekleştireceği projelerle ilgili gazetecilere bilgi veren Başkan Özdemir, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 

“Torul’un 120 yıllık sorununu çözdük”

Belediye Meclisi adayları ve kentte görev yapan gazetecilerin katıldığı toplantıda Torul’un 120 yıllık su sorununu çözdüklerini ifade eden Başkan Özdemir, “Bu 5 yıllık süreçte Torul'da çok güzel hizmetlere imza attık. Biz hazırız, 1 Nisan’da ekibimizle beraber mazbatayı almak için bekliyoruz. Çünkü yaptıklarımızın, yapacaklarımızın teminatı olduğuna inanıyoruz. Torul’un 50 yıllık diyoruz ama aslında tarihçi Turgay Bostan'ın tabiriyle 120 yıllık bir su sorununu çözdük. Şu anda Torul'da Çit Deresi sapağının oradaki beton tesisine kadar suyu getirdik. Birkaç tane depo arasında bağlantılarımız var. Allah nasip ederse 1 hafta 10 gün içerisinde depomuza suyu akıtacağız. Halkımızı temiz suyla buluşturacağız ve ayrıca Belediyeyi büyük bir elektrik yükünden de kurtaracağız. Bizim yaz aylarındaki faturamız 200 bin liraya kadar dayanıyordu. Bütün bu yükleri belediyenin sırtından kaldırmış olacağız” dedi. 

“Hiçbir belediye başkanına bu projeyi yapmak nasip olmadı”

İçme suyunun bile bir Belediye Başkanının seçim kazanması için yetecek bir proje olduğunu vurgulayan Özdemir, “Çünkü yıllarca bütün belediye başkanları bu suyla uğraşmış. Ama hiçbirine bu projeyi yapmak nasip olmamış. Suyun tahsisini alınmış, tahsisi iptal edilmiş. Çok az bir zamanda bağlantılarını da tamamlayıp inşallah suyu bütün şebekeye vermeye düşünüyoruz” diye konuştu.

“Otopark sorununu çözeceğiz”

Torul'da en büyük sorunlardan birisinin otopark olduğunu dile getiren Özdemir, “Torul'un içinden gittiğiniz zaman görüyorsunuz. Maliyeti ne kadar fazla olursa da olsun Torul'a çok ciddi bir otopark lazım. Şu anda mevcut pazar yerimizin olduğu yerde iki katlı otopark ve üstü pazar yeri projelerim arasında var. Caddelerimiz dar ve araç park edecek yerimiz de yok. Allah nasip ederse o projeyi seçimden hemen sonra bir yatırımcıyla beraber başlatmayı düşünüyoruz. Üstü pazar yeri olacak. Altı da iki katlı otopark olacak. Onun da Torul'un bütün otopark sorunu çözeceğine inanıyorum” dedi.

“Doğalgazı ilçemize getireceğiz”

Torul ilçesine doğalgaz getirilmesiyle ilgili yaptığı çalışmalar hakkında detaylı bilgiler veren Başkan Özdemir, “Doğalgazla alakalı çok ciddi hamleler yaptık. Geldiğimizden beri doğalgazla ilgili bütün bakanlıkları, genel müdürlükleri hep rahatsız ettik. En son kendim Devlet Bey’den özel bir randevu istemiştim. Sağ olsun davetimizi kabul etti. Kendim gidip onunla özel olarak görüştüm ve doğalgazla ilgili raporumuzu Devlet Bey’e sundum. Sağ olsun Devlet Bey’imiz bu konuyla alakalı Genel Başkan Yardımcılarından Semih Yalçın'ı görevlendirdi. Olcay Kılavuz milletvekilimiz bunu Enerji Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde özellikle söz alarak Torul, Köse ve Kürtün’de doğal gaz olmadığını beyan etti. Çok ciddi hamlelerle beraber en son Cumhurbaşkanımız 28 Mayıs seçimlerinden sonra Gümüşhane'ye teşekkür için geldiğinde Torul, Kürtün ve Köse'nin doğalgazının 2024 yatırım programına alındığını ve bu süreçte bunların başlayacağını beyan etti. Şu anda yaptığımız görüşmelerde de bütün ilçelerimizde doğalgazla alakalı bütün projeler bitti. Şu anda Aksa Genel Müdürlüğü'nde projeler. En kısa zamanda onaylanıp gelecek. Yanılmıyorsam bu ay sonu ya da Nisan başı ihaleye çıkacak ve Mayıs ayında da bu üç ilçede çalışmalar başlayacak. Doğalgaz basit bir olay değil. Yıllarca burası mağdur edilmiş bir bölge” diye konuştu.

“Kasım ayından sonra Torul'un yüzde 90'ına doğalgaz vermeyi düşünüyorlar”

Doğalgazla ilgili yaptığı araştırmada 2007 yılında Gümüşhane’nin doğalgaz ihalesi yapılırken Torul ilçesinin de bu ihaleye bağlı olarak yapılacağı söylendiğini fakat Torul’un bu projeden çıkarıldığını öğrendiğini kaydeden Özdemir, “Torul'a doğalgaz gelecek. Gümüşhane ve Torul arasındaki hat tamamen karayollarına ait. Keşke bu Cengiz İnşaat bu yolun tadilatını yaparken o doğalgaz ana boruları bu hatta döşenseydi. Şimdi biz taşıma sistemle değil hatla beraber doğalgaz almış olacaktık. Ama buna da şükür diyorum. Aralarında herhangi bir ücret farkı da yok. İnşallah Kasım ayından sonra Torul'un yüzde 90'ına doğalgaz vermeyi düşünüyorlar. Ben Torul'da 6 ayda bu çalışmayı tamamlayacaklarına inanıyorum. Torul’da 2 bin 800 abonemiz var. Bu yıl merkez daha sonra da diğer mahalleler yararlanacak” ifadelerini kullandı.

“Torul’un yüzde 85’inin kanalizasyon ve yağmur suyu sorununu çözdük” 

Altyapı ve üst yapı çalışmaları hakkında da konuşan Özdemir, “Mazbatayı aldığımızdan yaklaşık 16 gün sonra bütün Torul’u kazmaya başladık. Buna yağmur suyu projesini de biz ilave ettik. Şu anda Torul’un yüzde 85’inin kanalizasyonu ve yağmur suyu tamamen kontrol altına alınmış durumda. Sadece Kaledibi Mahallesi’nin belli bir kısmı kaldı. Bu projeyi 200 günde tamamladık. 550 günlük projeyi gece gündüz çalışarak hem altyapısını hem de üst yapısını 200 günde tamamlayarak Torul’un hizmetine sunduk” dedi.

“Nisan ayında Cam Teras’taki restoranı aktif hale getireceğiz” 

Torul Kalesi Cam Teras’la ilgili projelerin yeni dönemde hayata geçirileceği ifade eden Başkan Özdemir, “Cam terasa restoran yaptık ama onu da aktif edemedik. Allah nasip ederse bu sezon Nisan ayı içerisinde onu tamamen dekore edip faaliyete geçireceğiz. Önümüzdeki sene içerisinde şehir merkezine bir zipline projemiz var. Ayrıca Kültür Bakanlığı'nda bir tane projemiz var. Burada hayvan pazarını kaldırdık, çim sahanın yanına aldık. Yeni sanayi projemizi de eski regülatörün olduğu yerde karayollarının 4 bin 500 metrekare yerinde yapacağız. Şu anda yazışmalarımız tamamen bitti. 2 milyon 209 bin lira bedel karşılığında o yeri alıp sanayiyi de oraya taşıyıp tamamen Torul’un girişi için çok güzel bir yer yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Torul’dan Gümüşhane’ye okumaya giden öğrencilerimizden bir lira para almadım”

Başkan seçildiğinden beri Torul’dan Gümüşhane'ye giden öğrencilerden bir lira para almadığını dile getiren Özdemir, “Hiç almadım. Çocuklarımız okuyor. Gitsin, eğitim, öğretime bizim de büyük katkımız olsun. Ama benim projelerimin arasında bir düz lisemiz var ve bizim öğrencimiz yavaş yavaş Gümüşhane'ye kaçmaya başlıyor. Bu lisenin adı altında gerekli görüşmeleri yapıp birkaç tane meslek konunun burada olması lazım” dedi.  

“GES yerine HES’i tercih ettik”

İlçeye yapılacak HES projesinin detaylarını da paylaşan Başkan Özdemir, “Biz Harşit Vadisi'nin en sonunda olduğumuz için bütün Gümüşhane'nin pisliği bizde birikiyor. Baraj bölgesinde ciddi sıkıntılarımız var. Kolin ve Cengiz İnşaat'ın ortaklığında elektrik üretiyorlar barajda. Bunlarla ne kadar görüşmeye çalışsak da görüşemedik barajın temizliğiyle alakalı. GES'le alakalı ise Köse, Arzular ve Torul ile alakalı bir çalışma vardı. Sürece başladık, devam ettirdik. Çok ciddi bütçeler ortaya çıkınca ve bizim de HES ile alakalı proje ortaya çıkınca biz GES'i biraz arka plana atıp HES'e yöneldik. GES'i değil de HES'i tercih ettik” diye konuştu.

“Torul Belediyesi’nin borcu 5,5 Milyon TL”

Torul Belediyesi’nin güncel borcunu da açıklayan Özdemir, “Son faturalarla beraber yaklaşık olarak belediyemizin piyasa borcu 5,5 Milyon TL. Ben 2 küsür milyon borçla belediyeyi devralmıştım. İller Bankası borcunu saymıyorum. Şu anda yapmış olduğum bu kadar hizmete rağmen toplam piyasa borcumuz 5,5 Milyon TL. Belediyenin kadrolu değil taşeron 59 personeline de bir maaş borcum var. Başka da bir borcum yok” dedi. 

“AK Parti ve MHP ile kimlik kazandınız”

Seçim sürecinde İYİ Parti ile çalıştıkları ifade edilen 3 eski Belediye Başkanı ile de düşüncelerini aktaran Başkan Özdemir, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin kimlik kazandırdığı kişiler, AK Parti’nin kimlik kazandırdığı kişiler şimdi geçmiş AK Parti’nin ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin aleyhine çalışıyor. Siz bu iki partinin sayesinde kimlik kazandınız. Bu partilere nankörlük edecek son kişiler sizlersiniz ve bu memlekette çoğu kişiyi Ülkü Ocağı ile buluşturan Milliyetçi Hareket Partisi ile tanıştıran ve AK Parti’ye götüren o 3 belediye başkanıdır. Şimdi geçmişsiniz İYİ Parti’nin çatısı altında çalışıyorsunuz. Bir tanesi 1 dönem belediye başkanlığı yaptı, birisi 2 dönem bizde belediye başkanlığı yaptı, diğeri 1 dönem AK Parti’de belediye başkanlığı yaptı. Hepsinin yaptığı hizmetlerden dolayı Allah razı olsun ama Nejat Başkanı bu olayda tenzih ediyorum. 2004 ve 2014 yılları arasında belediye başkanlığı yapan arkadaşımız şimdi en aktif çalışan arkadaşımız. 10 yıl belediye başkanlığı yaptın bu memlekette çivin yok. Sordular niye hizmet edemedin bu memlekete diye, dedi ki muhalefetteyim ne yapayım. Şimdi neredesin? İktidar mı oldun da haberimiz yok. Yine muhalefettesin. Böyle giderse sizin bu memlekette iktidar olma gibi bir şansınız da yok. Diğeri Allah razı olsun Torul’a bir Cam Teras kazandırmış, diyor muyuz ki bunu biz yaptık diye. 2019 seçimlerinden önce sağlık sorunlarından dolayı çekildi, seni biz çektirmedik ki. Niye bize ve AK Parti’ye düşman oldun. İnsan ilk önce kendini ve kendi yakınlarını sorgulayacak ben nerede hata yaptım diye. Sen kendini sorgulamıyorsun bize saldırıyorsun. 3 bin oy var, 2 binini biz alırız geri kalanını da aralarında pay ederler” ifadelerini kullandı.

Haber: Uğur AYDIN - Damla ATMACA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşte Gümüşhane'nin 2 aylık güvenlik istatistikleriÖnceki Haber

İşte Gümüşhane'nin 2 aylık güvenlik ista...

Gümüşhane'de hafta sonu dart şöleni varSonraki Haber

Gümüşhane'de hafta sonu dart şöleni var

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar