Gümüşhane

Pandemi Hastanesinin Son Durumu Ne?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pandemi Hastanesinin Son Durumu Ne?
Abone ol
2012 Yılında Yapımına Başlanan Resmi Olarak Hizmete Açılamayan Yeni Devlet Hastanesinin Son Durumu Hakkında Yetkililerden Resmi Bir Açıklama Bekleniyor.

Gümüşhane’de 2012 yılında yapımına başlanan ve 2015 yılında inşası tamamlanan yeni devlet hastanesi, 6 yıldır resmi olarak hizmete açılmadı.  Koronavirüs sürecinde Pandemi Hastanesi olarak kullanılan Gümüşhane Yeni Devlet Hastanesinin akıbeti merak ediliyor.

Kayma Riski Sona Erdi mi?

Diyafram duvarın bitirilmesinden sonra TOKİ tarafından devir işlemleri yapılan ve yüklenici firmaya kısa bir süre eksiklerin giderilmesi için zaman tanınan Yeni Devlet Hastanesinin ne zaman devir alınacağı ise merak ediliyor. Diyafram duvarın ardından zeminde olan kaymanın tam anlamıyla durup durmadığı ise ayrıca merak edilen konulardan biri. Sağlık bakanlığına devredilecek olan yeni Devlet Hastanesinin geldiği nokta konusunda yetkililerden bir açıklama yapılması bekleniyor.

51 Milyona Mal Oldu

Kentte, Bağlarbaşı mevkiinde yapımına 2012 yılında başlanan ve 51 milyon liraya mal olan 8 katlı, 200 yataklı ve bünyesinde 10 ameliyathane ile 30 yoğun bakım ünitesi yer alan yeni devlet hastanesinin inşaatı 2015´te tamamlandı. Yamaç araziden elde edilen alan üzerine inşa edilen hastane binasında ve zemininde çatlaklar meydana gelmişti. Hastane, zemindeki kayma riski nedeniyle 6 yıldır resmi hizmete açılamadı.

Hastane binası için zemin güçlendirme ve heyelan önleme projesi hazırlandı. AFAD tarafından hazırlanan proje ile hastanenin kuzey ve güney cephesinde bulunan kayalık alanlardan yaklaşık 390 bin metreküp hafriyat çıkarılarak, ağırlık yapan yamaçta molozlarının temizlenmesinin ardından 600 metre uzunluğunda 3 sıra diyafram duvar örüldü. Proje ile zemin kayması riski ortadan kaldırılarak hastane binasının hizmete açılması planlanıyordu.

Fore Kazık Sistemi Yapıldı

Kuzey ve güney cephesinde her iki yönde diyafram duvar için fore kazık sistemi yapılmış ve kazıklarla beraber diyafram duvar örülerek hastanenin zemin kayma riski ortadan kaldırılması hedeflenmişti. Yüklenici firma tarafından çalışmaların sonlandığı belirtilirken, hastanenin teslim alınıp, hizmete açılacağı öğrenildi. Kışın yağan en küçük karda bile bu alanda hizmet veren sağlık çalışanlarının hastaneye gitmekte zorluk çektiği görüldü. Yolu bile olmayan hastanenin bu şekilde nasıl hizmet vereceği ise herkes tarafından merak edilirken kışın bu alana hasta yakınları ve hastaların nasıl gidip geleceği ise şimdiden vatandaşları endişelendiriyor.

Hastanenin Açılmaması İçin Hiçbir Engel Kalmamış Olacağı Belirtilmişti

Yüklenici firma yaptığı çalışmayla hastanenin önünde, arkasında ve yan tarafında olmak üzere 3 ayrı noktaya zeminden 37 metreden başlayarak 52 metre derinliğe kadar ulaşacak delgilerin açılmasının ardından içerisine demir donatılar yerleştirildikten sonra betonla doldurularak hareket tamamen önlenmiş olmayı hedefledi. Hastane arkasındaki hafriyatın boşaltılmasının ardından alanda belli noktalara konulan ölçüm cihazlarından alınan verilere göre hastanede ifade edilen kayma hareketi yok denecek seviyeye gelirken, mevsim şartları elverirse 78 ay içerisinde bitirilecek çalışmanın ardından hastanenin açılmaması için hiçbir engel kalmamış olacağı belirtilmişti.

Gözle Görülür Çatlaklar Var

Pandemi sürecinde açılan 5 servisle pozitif vakaların tedavisi devam eden Gümüşhane Yeni Devlet Hastanesinde son aylarda meydana gelen depremlerinde etkisiyle gözle görülen çatlaklara rağmen nasıl hizmete gireceği merak ediliyor. Öte yandan edinilen bilgiye göre hastane içerisinde de gözle görülür zamanla büyüyen çatlaklar ve kaymalar mevcut. Bazı servislerin içerisine ise çamurdan girilemediği ve kayma riski devam eden hastanenin nasıl hizmete gireceği, bu riskin kimler tarafından ve nasıl alınacağı merak ediliyor.

Pandemi Hastanesi Olarak Servisler Hizmet Verdi

KOVİD-19 sürecinde Gümüşhane Yeni Devlet Hastanesi Pandemi hastanesi olarak servislerini açtı.  Koronavirüs olan binlerce hastanın tedavisi sürdürülen hastanenin geleceği henüz netleşmedi. Kayma riski taşıp taşımadığı konusunda resmi bir açıklama yapılmazken, Pandemi sürecinin bitmesinde hizmete girip girmeyeceği ise büyük bir soru işareti olarak gizemini koruyor.

Kaynak:Gümüşkoza


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de etkili kar yağışıÖnceki Haber

Gümüşhane’de etkili kar yağışı

ALİ DOĞAN HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.Sonraki Haber

ALİ DOĞAN HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar