Gümüşhane

Polis Haftası mesajları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Polis Haftası mesajları
Abone ol
Gümüşhane'de 10 Nisan Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 176. yıldönümü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak amacıyla 1845 yılında yayımlanan ‘Polis Nizamnamesi’ ile kurulan Emniyet Teşkilatımız, zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin emniyet ve asayişin sağlanması, kamu düzeninin temini, insan hak ve özgürlüklerinin korunması ile ilgili görev ve sorumluluklarını, toplumun desteğini de almak suretiyle çağdaş bir anlayışla yerine getirmektedir.

176 yıldır hoşgörülü ve güler yüzlü hizmet anlayışıyla Aziz milletimizin gönlünde ayrı bir kıymeti olan Türk Polis Teşkilatımız, vatandaşlarımızla el ele vermek suretiyle toplumda huzur ve barış ortamını tesis ederek, devletimiz ve milletimiz arasındaki ilişkiyi güçlendirmektedir.

Bu vesileyle, Polis Teşkilatımızın Polis Haftası’nı tebrik ediyor, vatanımız ve bayrağımız için canını feda ederek şehadet mertebesine erişen tüm güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor ve görevi başında olan personelimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Türk Polis Teşkilatı'nın 176. kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, Türk Polis Teşkilatı’nın, ülkemizde huzur, güven ve istikrar ortamının korunması, milletin huzurunun korunmasında en büyük güvence olduğunu kaydetti. 

Polis teşkilatının güvenlik ve özgürlük dengesini sağlama konusunda ciddi bir vazife ifa ettiğini belirten Başkan Çimen, mesajda şu ifadeleri kullandı: "Kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması, suçu önleyici tedbirlerin alınması, faillerin adalete teslim edilmesi gibi görevlerinde vatandaşlarımızla omuz omuza hizmet veren emniyet güçlerimiz, Ülkemizin ve Milletimizin güvenliği için kendi canlarını ortaya koymaktadır. Çağın gereklerine göre kendini sürekli yenileyen, insan haklarına saygı ve hukuk çerçevesi içinde halkımıza hizmet etmeyi görev bilmiş emniyet mensuplarımız vazife ve sorumluluklarını en iyi şekilde devam ettireceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle; Polis Teşkilatımızın 176. kuruluş yıl dönümünü ve 10 Nisan Polis Günü'nü kutluyor, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Görevi başında bulunan tüm polislerimize ve ailelerine de sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“10 Nisan 1845 tarihinde kurulan Emniyet Teşkilatımız bugün 176 yaşındadır. Gücünü kanunlardan alan ve görevini her zaman fedakârca yapmış olan Emniyet Teşkilatımızın 176’ncı kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğu içindeyiz. Toplumun her kesimiyle kucaklaşan polisimiz, üstlendikleri görev uğruna gerektiğinde canını bile hiçe saymıştır. İhtiyaç duyan tüm vatandaşlarımızın yanında yer almış ve onlara şefkat elini uzatmıştır. Türkiye Cumhuriyeti devletimizin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren polislerimiz hiç şüphesiz en meşakkatli ve kutsal görevi yerine getirmektedirler. Bu sebeple de başta Gümüşhane ilimizde görev yapan polislerimiz olmak üzere, üstün hizmet anlayışı ve özveriyle ülkemizin dört bir köşesinde görev yapan Polis Teşkilâtımızın değerli çalışanlarının Polis Haftası’nı kutluyor, bu cennet vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

İL EMNİYET MÜDÜRÜ CELAL TAŞCİ

“Geçmişi şan ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 176. Yıl dönümünü karşılamanın sevinç ve gururunu hep birlikte yaşamaktayız. Kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden beri Türk Polis Teşkilatı yüksek vazife şuuruyla devletinin emrinde, Türk Milletinin hizmetinde  hareket etmiştir. Elde  ettiği başarılarla  milletimizin  sevgi ve güvenini kazanan Türk Polis Teşkilatı toplumda huzur ve düzeni tesis etmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak, kanun hakimiyeti ve devlet otoritesini sağlamak gibi çok önemli görevler üstlenmiştir. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı sosyal  ve hukuk devletinin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı her geçen gün kendini eğitim ve teknoloji alanında yenileyerek kendinden beklenen hizmetin en iyisini verme gayreti içerisindedir. Vatanı ve milleti uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk Polisi; suç ve suçlularla mücadelede başarıya ulaşmak için toplumun desteğini almayı kendine ilke edinmiştir. Bu bağlamda ilimizin en güvenli ve huzurlu illerin başında gelme sebebi; saygıdeğer Gümüşhaneli vatandaşlarımızın devletine duyduğu güven ve bağlılık sayesinde olmaktadır.

Değişen suç çeşitlerine karşı yoğun bir mücadele içerisinde olan Teşkilatımız, tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVİD-19 salgın hastalığının yayılmasını engellemek ve vatandaşlarımızın genel sağlığının korunması için üstlenmiş olduğu denetim vazifesini  büyük bir fedakarlık örneği içerisinde yerine getirmektedir. Devletimizce alınan tedbirlere vatandaşlarımızın uyması sayesinde Yüce Allah’ın izni ile bu salgın hastalığını yeneceğimize olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk Polis Teşkilatımızın 176. Kuruluş Yıldönümünü ve 10 Nisan Polis Bayramını  kutlar, devletimizin ve milletimizin selameti uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnetle yad eder, geride kalan değerli şehit ailelerine saygılarımı sunar, halen görevi başında büyük  özveri ile görevini icra eden  tüm teşkilat çalışanlarına başarı, emekli mensuplarımıza da sağlık  ve esenlikler dilerim.”

KÖSE BELEDİYE BAŞKANI TURGAY KESLER

“Ülkemizin dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışan ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, Milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan, 23 yıl üniformasını giymekten şeref duyduğum Türk Polis Teşkilatı’nın 176. kuruluş yıldönümünü ve içinde bulunduğumuz Polis Haftası’nı kutluyorum. 

Türkiye Cumhuriyeti devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlemesini önlemek suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri başarıyla yerine getiren Polis Teşkilatımıza müteşekkiriz.

Çağdaş bir devlet olmanın en önemli gereklerinden birisi insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması ve hukukun üstünlüğü prensibinin sosyal ve siyasal alanda egemen kılınmasıdır. Çağdaş bir devlet için yaşamsal öneme sahip bu temel ilkelerimizin uygulamaya geçirilmesinde Türk Polis Teşkilatımızın çok önemli bir rolü vardır.

Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk polisimiz, görevini her zaman fedakârca yapmış, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevlerini yerine getirmiş, toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır.

Ülkemizin geleceği açısından çok önemli olan huzur ve sükûnun demokratik kurallar içerisinde sağlanmasını, hür ve serbest ortamın sürdürülmesini temin etmek polisimizin görevleri arasındadır.

Unutulmamalıdır ki, demokrasinin yaşaması diğer özgürlüklerin yanında ancak toplumda huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla mümkündür.

23 yıl üniformasını giymekten şeref duyduğum Polis teşkilatımızın 176. Yıl dönümünü ve Polis Haftası’nı bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, bu vesileyle, görevlerini kahramanca yerine getirirken şehit olan meslektaşlarımı rahmetle anıyor, görevleri başındaki tüm polislerimize ve değerli ailelerine selam ve saygılarımla sunuyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜMÜP’de, Bektaş Karakelle dönemiÖnceki Haber

GÜMÜP’de, Bektaş Karakelle dönemi

TAHSİN ÖZTÜRK HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.Sonraki Haber

TAHSİN ÖZTÜRK HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞT...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar