Gümüşhane

Rektör Zeybek ÜNİDOKAP toplantısına katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Zeybek ÜNİDOKAP toplantısına katıldı
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can’ın dönem başkanlığını yürüttüğü DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin Üst Kurul Toplantısına katıldı.

“Küresel İklim Değişikliği ve Dokap Bölgelerine Etkileri” konulu sempozyum programı kapsamında Giresun Üniversitesi tarafından organize edilen Kümbet Yayla turuna katılan rektörler, daha sonra sempozyum oturumlarına katıldı. Sempozyumun tüm oturumları 21-22 Ekim 2021 tarihlerinde uzaktan erişim yoluyla gerçekleştirildi. Küresel iklim değişikliği, su kaynakları, çevre sorunları ve doğal afetler başlıkları altında çok sayıda bilim insanının bildiri ve tebliğ sunduğu sempozyum ilgi gördü. 

Toplantı hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, şunları söyledi: “Üniversitelerimizin eğitim başta olmak üzere bilimsel, akademik ve idari yöndeki sorunlarını görüşmek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere belirli aralıklarla ÜNİDOKAP toplantılarına katılıyoruz. Bölge üniversiteleri rektörleriyle birlikte katıldığımız toplantıda, içerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde başta eğitim öğretim olmak üzere araştırma geliştirme süreçlerinde iş birliği içerisinde ortak hareket edilmesi, kaynakların müşterek bir şekilde kullanılması ve birlikte araştırmalar ile projelerin yapılması gibi konular ele alındı. Toplantı sonunda DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği tarafından organize edilen ‘Küresel İklim Değişikliği ve DOKAP Bölgelerine Etkileri’ konulu sempozyum programına katıldık. Bilindiği üzere dünya iklimi sisteminde büyük bir bozulmanın olduğunu görmekteyiz. Ülkemiz karmaşık iklim yapısı içinde, özellikle küresel ısınmaya bağlı olarak, görülebilecek bir iklim değişikliğinden en fazla etkilenecek yerlerden birisidir. Bu nedenle de düzenlenen sempozyumun öneminin daha da fazla olduğuna inanıyorum. Düzenlenen sempozyumun hayırlara vesile olmasını diliyor, misafirperverliklerinden dolayı da Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can’a ve katılan herkese teşekkür ediyorum.”

Toplantıya Amasya Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa ve Trabzon Üniversitesinin Rektörleri ile kurul üyeleri katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu kazının Anadolu'da başka bir örneği yokÖnceki Haber

Bu kazının Anadolu'da başka bir örneği y...

Başkan Akçay OSBÜK toplantısına katıldıSonraki Haber

Başkan Akçay OSBÜK toplantısına katıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar